E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüçük sermayeli hisse senetleri toz içinde---

Küçük sermayeli hisse senetleri toz içinde

Küçük sermayeli hisse senetleri toz içinde
21 Kasım 2023 - 15:38 borsagundem.com

ABD borsalarında küçük sermayeli hisse senetleri, büyük ölçekli emsallerine kıyasla düşük performans gösteriyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında sene başında bu yana süren rallinin lokomotifi teknoloji odaklı büyüme hisse senetleri oldu. Küçük ölçekli hisse senetleri ise bu ralliye yeteri kadar ayak uyduramadı.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, küçük sermayeli hisse senetlerinin ABD borsalarındaki ralliye ayak uyduramaması, mevsimsellik etkisiyle son bulabilir.

Mevsimsellik etkisi

MarketWatch’tan Frances Yue’nun haberine göre, ABD borsalarında küçük ölçekli hisse senetleri toz içinde kaldı. BTIG Genel Müdürü ve Baş Piyasa Teknisyeni Jonathan Krinsky, mevsimsel faktörlerin, söz konusu hisse senetlerinin büyük ölçekli emsallerine yetişmelerine yardımcı olabileceğini söylüyor.

Küçük ölçekli hisse senetleri, bu yıl şu ana kadar büyük ölçekli emsallerinden önemli ölçüde daha düşük performans gösterdi ancak üst düzey Wall Street teknisyeni Jonathan Krinsky’ye göre bu, büyüme odaklı hisse senetlerini destekleyen faktörlerin devreye girmesinden kaynaklanıyor olabilir.

Russell 2000, diğer endekslerin gerisinde

Russell 3.000’da piyasa değeri bakımından en küçük 2.000 şirketten oluşan Russell 2000, bu yıl şu ana kadar sadece yüzde 2,6 oranında artış gösterdi. Buna karşın, FactSet verilerine göre, büyük sermayeli gösterge endeksi S&P 500 yüzde 18,6'lık ve teknoloji ağırlıklı Nasdaq da yüzde 36,6'lık bir artış kaydetti.

Dow Jones piyasa verilerine göre, S&P 500 Endeksi bilgi teknolojisi sektörünü takip eden Technology Select Sector Fund’ın Pazartesi günü rekor bir seviyeden kapanmasıyla büyük ölçekli teknoloji hisselerindeki ralli yeniden hızlandı. Nasdaq'ta listelenen en büyük 100 finansal olmayan şirketten oluşan Nasdaq 100 Endeksi de yılı yeni bir zirve yaparak bitirmeye hazırlanıyor.

Şubat ayına kadar avantaj, küçük sermayeli hisse senetlerinde

Bununla birlikte, Krinsky, S&P 500 teknoloji sektörünün endeksin yüzde 47'sini oluşturan en hacimli hisseleri, Microsoft ve Apple'ın 'negatif bir momentum farklılaşması'yla trend çizgisi direncine’ ulaşmasıyla, büyüme hisseleri lehine olan bu trendin tersine dönebileceğini düşünüyor.

Krinsky, aynı zamanda, mevsimselliğin Şubat ayına kadar büyük çaplı hisse senetlerine göre küçük çaplı hisse senetlerini öne çıkardığını da belirtiyor. Krinsky'ye göre, gelecek haftalarda Russell 2000’ın S&P 500 karşısında bir kırılma yaşaması muhtemel. Krinsky, küçük sermayeli şirketlerin S&P 500 karşısında ‘şu andan itibaren Şubat ortasına kadar’ göreli güçlerinin en iyi dönemine girdiklerini belirtiyor.

BofA: Küçük sermayeli hisselerde dipten alım zamanı

 

Küçük sermayeli hisseler için doğru zaman yaklaşıyor

 

Küçük ölçekli hisse senetlerindeki düşüş ekonomiye dair ne söylüyor?

 

Boğa piyasasını küçük sermayeli hisseler başlatacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ KODUŞ22 Kasım 2023 11:21

    Bizde de öyle ihlas grubu tüm hisse senetleri çemas ,ieholdg, bera kombasan eski adı,, ittifak holding daha onlarca hisse senedi 10 sene önceki fiyatlarını9n altında milleti batırdılar.