E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarJPMorgan: Bitcoin’de düzeltme Microstrategy yüzünden derinleşebilir---

JPMorgan: Bitcoin’de düzeltme Microstrategy yüzünden derinleşebilir

JPMorgan: Bitcoin’de düzeltme Microstrategy yüzünden derinleşebilir
15 Mart 2024 - 11:21 borsagundem.com

Bitcoin’de dünden bugüne yaşanan geri çekilme yatırımcıları endişelendiriyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bitcoin’de geçen yıldan bu yana devam eden rallide dün geç saatlerde yaşanan geri çekilme yatırımcıları düşüşün derinleşebileceği noktasında korkutuyor. JPMorgan da, öngörüsüyle, bu korkuyu körüklüyor gözüküyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, JPMorgan, en büyük kurumsal Bitcoin yatırımcılarından MicroStrategy'nin büyük borç kaynaklı Bitcoin alımlarının gelecekteki bir gerilemeyi daha da kötüleştirebileceğini söylüyor.

Bitcoin alımlarını borçla finanse ediyor

Insider’dan Filip de Mott’un haberine göre, JPMorgan, paylaştığı notta, Bitcoin yeni rekor seviyelere ulaşırken olası bir düzeltmenin, daimi yükseliş eğiliminde olan MicroStrategy’nin devasa riske maruz kalacak olması nedeniyle daha da kötüleşebileceğini öne sürüyor.

Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki JPMorgan analistleri şöyle yazıyor: “MicroStrategy tarafından borçla finanse edilen Bitcoin alımlarının, mevcut kripto rallisine kaldıraç ve köpük kattığına ve gelecekte olası bir gerilemede daha ciddi kaldıraç kaybı riskini artırdığına inanıyoruz.”

Yeni oluşturulan spot Bitcoin ETF'leri yeni yatırımcılara kapı açtığından, kripto para piyasasının en hacimli parasına yönelik artan ilgi bu hafta 73.000 doların üzerine çıkmasını sağladı. Diğer yatırımcıların ise fiyatı tarihsel olarak yeni zirvelere çıkaran ve gelecek ay gerçekleşecek olan Bitcoin yarılanması (halving) öncesinde alımlarına devam ettikleri görülüyor.

Kaldıraçlı Bitcoin yatırımları

Ancak JPMorgan'a göre MicroStrategy, kendisini Bitcoin üzerinde kaldıraçlı bir bahise dönüştürerek rallide sanılandan çok daha büyük bir rol oynuyor. Bitcoin boğası Michael Saylor tarafından kurulan firma, Mart ayı ortası itibarıyla toplam 205.000 Bitcoin satın aldı ve bu miktarın değeri şu anda 14 milyar doların üzerinde. Bu sermayeyi oluşturmak, şirketin odak stratejisi haline gelmiş durumda ve Saylor sık sık mümkün olduğu kadar çok Bitcoin alma planlarının sözcülüğünü yapar bir konumda bulunuyor.

Saylor, yakın zaman önce yaptığı açıklamada, “Bu en iyi yatırım varlığıdır. Dolayısıyla işin aslı daha fazla Bitcoin elde etmektir. Kim en çok Bitcoin alırsa kazanır. Başka bir çözüm yoktur” şeklinde konuşmuştu.

JPMorgan'a göre ise MicroStrategy, bu yıl 1 milyar dolarlık Bitcoin satın aldı ve dördüncü çeyrekte de benzer şekilde 1 milyar dolarlık satın alma işlemi yapmıştı. Saylor daha önce bu satın almaları finanse etmek için şirketin kaldıraçlı Bitcoin yatırımlarını kullandığını açıklamıştı.

Saylor, Ağustos ayında da, “Ucuz sermaye kullanıyoruz. Ortalama sermaye maliyetimiz yüzde 1,6 veya bu aralıkta bir şey ve kaldıraç kombinasyonunu kullanıyoruz ve ardından hissedarlarımıza getiri sunuyoruz” demişti.

Yatırım için yeni borç arayışında

JPMorgan analistleri, MicroStrategy’nin Bitcoin satın almaya devam etmek için şimdi 500 milyon dolarlık daha dönüştürülebilir borç teklif etmeyi hedeflediğini yazıyor.

Bitcoin rallisindeki yüksek kaldıraç, diğer yorumcularda da endişelere yol açıyor. Galaxy CEO'su ve bir diğer kripto boğası Mike Novogratz de genel olarak Bitcoin’in daha da yükseleceğini tahmin etse de bunun, yaklaşık 50.000 dolara kadar gerileyecek bir düzeltmeden önce gerçekleşmesini beklemiyor.

Genel kanaat ise, spot Bitcoin ETF'leri kaldıraç bağımlı bir dizi perakende yatırımcıyı cezbetse de, bu sürdürülebilir bir strateji değil. Geçen ayın sonlarında yaptığı açıklamada Novogratz, “Piyasanın şu anda fazla kaldıraçlı olduğunu düşünüyorum. Bu, büyük yükselişlerden sonra oluyor. Bir çıkış olacak. İnsanlar bu kadar baskıyı kaldıramaz” demişti.

MicroStrategy'den en büyük ikinci Bitcoin hamlesi

 

MicroStrategy'nin kazancı 4 milyar doları geçti

 

MicroStrategy’den Bitcoin biriktirme sözü

 

Bitcoin'de sert düşüş

 

Mike Novogratz: Bitcoin bir daha 50 bin doların altına düşmeyecek

 

Bitcoin fiyatı yeni zirveler görmeye devam ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Uzak Durun16 Mart 2024 13:30

    Arkadaşlar uzak durun bir linke tıkladı diye bir youtuberin hesabı çalınmıştı. İsmini de MicroStrategy yaptılar ordan canlı yayın açtılar, aha bu adam vardı. Ana kartına falan virüs girmişti youtuberin.

  • Berber Bekri 15 Mart 2024 13:07

    Düşecek oldu mu bahane çok düşsün maliyete gelebilir mi ? Diyen 1 yıl sonra aynı fiyattan işlem görürse %60 zararın var düşmese bile...

  • Mucise Reis : )15 Mart 2024 12:05

    :D yorum yok artık düşsün maliyete gelebilir mi düşsede  : ))