E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarMicroStrategy'nin kazancı 4 milyar doları geçti---

MicroStrategy'nin kazancı 4 milyar doları geçti

MicroStrategy'nin kazancı 4 milyar doları geçti
16 Şubat 2024 - 14:18 borsagundem.com

En büyük kurumsal Bitcoin sahibi şirketlerin başında gelen MicroStrategy, kripto para piyasasında yaşanan ralli sonrası 4 milyar dolardan fazla kazanç elde etti.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para piyasalarında ralli son sürat deva ediyor. Piyasanın en hacimli kripto parası Bitcoin’in fiyatı 52 bin dolar seviyesinde seyrediyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Bitcoin sahibi kurumsal şirketler arasında en öne çıkan MicroStrategy’nin, bu yükseliş sonrası kazancı 4 milyar doları geçmiş durumda.

4 milyar dolar

Coindesk’ten Lyllah Ledesma’nın haberine göre, Michael Saylor'ın MicroStrategy’si, rekor Bitcoin alımları sonrası, kripto paranın ralli yapmasıyla kazancını katladı.

Bitcoin fiyatının 53.000 dolara yükselmesiyle birlikte, kripto paranın en büyük kurumsal sahibi konumunda bulunan MicroStrategy’nin varlıklarının 10 milyar doların üzerine çıktığı ve 4 milyar dolardan fazla kar elde ettiği görülüyor.

Şirketin en son yatırımcı sunumuna göre MicroStrategy, Ocak ayının sonunda toplamda 5,93 milyar dolar, yani Bitcoin başına 31.224 ABD Doları karşılığında satın alınan 190.000 adet Bitcoin'i elinde tutuyor.

MicroStrategy, 2020 yılının ikinci çeyreğinde Bitcoin satın almaya başladı ve o zamandan beri her çeyrekte yeni alımlar yapmaya devam etti. Geçen yılın Aralık ayında şirket yaklaşık 2 milyar dolar kâr elde ediyordu ancak Bitcon'in 2024 yılının başından bu yana yüzde 20'den fazla yükselişi sayesinde bu rakam iki katına çıktı.

Spot Bitcoin ETF etkisi ve arz/talep dengesizliği

Bitcoin Perşembe sabahı erken saatlerde 52.800 dolara yükseldi ve MicroStrategy’'nin varlıklarının değeri 10 milyar doların biraz üzerine, kârı ise 4 milyar doların üzerine çıktı. Fiyat o zamandan beri bir miktar geriledi ve şu an itibariyle 52.300 dolardan işlem görüyor.

MicroStrategy’nin kurucu ortağı ve yönetim kurulu başkanı Michael Saylor geçtiğimiz günlerde, spot Bitcoin ETF'lerinin listelenmesinin, perakende yatırımcılar için Bitcoin’i erişilebilir bir ürün haline getirdiğini ve bunun, 10 yıldır bastırılmış özlem nedeniyle arz/talep denkleminde büyük bir dengesizliğe yol açacağını ve bunun da kripto para piyasasının en hacimli parasının fiyatını artırdığını ve artırmaya da devam edeceğini söyledi.

MicroStrategy hisseleri dün yatay seyretmiş olsa da yılbaşından bu yana yaklaşık yüzde 21 oranında değer kazandı.

MicroStrategy’den Bitcoin biriktirme sözü

 

MicroStrategy Bitcoin alımlarına devam ediyor

 

Bitcoin için 100 bin dolar hayal olmaktan çıktı mı?

 

Bitcoin 51 bin doları aştı

 

Bitcoin ETF'lerine rekor sermaye girişi

 

Bitcoin, Aralık 2021'den beri ilk kez 50 bin doları aştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN HÜSEYİN KARTAL16 Şubat 2024 17:49

    Adamların yediği altın, sçtığı altın , aldığı verdiği nefes altın.........

  • Mucise Reis : )16 Şubat 2024 17:16

    Sahte bunlar adam tokatlama coin ne yahu :D 1 btc  1 milyon 600 bın tl olur mu :D adam kandırdılar sattılar hep millete... 30 yıllık devlet memuru alamıyor bu parayı nasıl jetonlar alsın :D eee nerede bu tayfa şuan ? : ))

  • Sai18 Şubat 2024 20:15

    Düşüş sezonu gelince yine ortaya çıkarlar.