E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarMicroStrategy’den Bitcoin biriktirme sözü---

MicroStrategy’den Bitcoin biriktirme sözü

MicroStrategy’den Bitcoin biriktirme sözü
03 Mayıs 2023 - 13:44 borsagundem.com

Bitcoin boğası MicroStrategy, sahip olduğu kripto para sayısını ikiye katladı.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD merkezli yazılım ve iş zekası firması ve sadık bir Bitcoin boğası olan MicroStrategy, sahip olduğu Bitcoin’lerin sayısını ikiye katladı. Şirket, piyasa oynaklığına rağmen yatırımcılara güven verdi ve elindeki Bitcoin’leri satmayacağını ve daha fazla biriktireceğini ifade etti.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, son birkaç haftadır yüksek volatiliteyle fazlasıyla dalgalı seyreden kripto para piyasasına rağmen Bitcoin satın almaya devam ettiğini açıkladı.

"Bitcoin biriktirmeye devam ediyoruz"

ZyCrypto’dan Newton Gitonga’nın haberine göre, iş zekası firması MicroStrategy, Bitcoin satın almaya devam ediyor. Sahip olduğu Bitcoin’lerin sayısını son dönemde ikiye katlayan şirket, piyasa oynaklığına rağmen herhangi bir satış planladığını belirtiyor.

İddia, MicroStrategy CEO'su Phong Le tarafından Pazartesi günü firmanın 1. çeyrek mali sonuçlarını açıklarken ortaya atıldı. Kazanç görüşmelerinde konuşan Le, “Hepinizin bildiği gibi, stratejimiz Bitcoin satın almak ve elde tutmaktır. Fazla nakitimizi kullanarak ve sermaye piyasası işlemlerinden elde edilen net gelirle zaman içinde Bitcoin biriktirmeye devam etmeyi planlıyoruz” dedi ve Microstrategy olarak temel iş yapış felsefelerinin kısa vadeli Bitcoin fiyat dalgalanmalarından etkilenmediğinin altını çizdi. Le, “Bitcoin satın alma stratejimize yüksek derecede inançla bağlı kalmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Dünyanın en büyük halka açık kurumsal Bitcoin sahibi

MicroStrategy, Bitcoin stratejisi için uzun vadeli bir odaklanmaya ve risk yönetimli bir yaklaşıma sahip bulunuyor. 2020 yılından bu yana firma, Bitcoin satın almaya devam ediyor ve en son alımını ise geçen ayın başlarında 1045 adet Bitcoin satın alarak gerçekleştirdi. Microstrategy şu anda toplam maliyeti 4.2 milyar dolar veya Bitcoin başına ortalama yaklaşık 29.800 dolar olan 140.000 adet Bitcoin'e sahip. Bu, MicroStrategy'yi dünyanın en büyük halka açık kurumsal Bitcoin sahibi şirketi yapıyor.

Le, ayrıca, geçen yıl Silvergate'ten aldığı 205 milyon dolarlık Bitcoin destekli kredisini yüzde 22 indirimle geri ödediğini belirterek yatırımcılara şirketin finansal sağlığı konusunda da güvence veriyor. Mart ayında MicroStrategy, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na ilettiği dosyada, krediyi geri ödemek için hisselerinin 339.4 milyon dolarlık halka satışından elde edilen gelirin bir kısmını kullandığını açıkladı.

Bitcoin’lerin yüzde 11’i borç için teminat

Le'ye göre, geri ödemenin ardından MicroStrategy, kredi için teminat görevi gören ve şu anda ipoteksiz olan 34.619 adet Bitcoin'i geri aldı. 31 Mart 2023 itibariyle, MicroStrategy'nin toplam Bitcoin varlığının yalnızca yüzde 11'i borç için teminat olarak verilmiş durumda.

MicroStrategy'nin Bitcoin'e büyük yatırım yapma kararı, bazı yatırımcıların kripto para biriminin volatilitesiyle ilgili endişelerini dile getirmesiyle tartışmalı hale gelmiş durumda. Bununla birlikte, şu anda şirketin İcra Kurulu Başkanı olan Michael Saylor, ‘altından yüzde 100 daha iyi’ olduğunu söyleyerek Bitcoin konusunda yükseliş eğiliminde olmayı sürdürüyor. Saylor ayrıca, Bitcoin'in enflasyona karşı bir korunma ve ekonomik belirsizlik sırasında güvenli bir liman varlığı olduğunu savunuyor.

Bununla birlikte, MicroStrategy'nin Bitcoin stoğu yaklaşık bir yıldır kırmızıda kalmasına rağmen, son aylarda kripto para biriminin fiyatının artmasıyla elde tutulan Bitcoin’lerin değerinin artması, cesur yatırımının cömert bir şekilde karşılığını almasını sağlıyor. MicroStrategy'nin Bitcoin alımlarını takip eden bir hizmet olan ‘Saylor Tracker’a göre, firmanın Bitcoin saklama değeri şu anda 203 milyon dolar kayıpta. Bununla birlikte, bu varlıkların yeşile dönmesi için Bitcoin fiyatlarının artıp artmayacağı veya kripto para biriminin düşmeye devam edip etmeyeceği henüz belli değil.

Bitcoin dominansı artıyor

 

Altın ve Bitcoin Fed'i bekliyor

 

Bitcoin ayı piyasasına elveda mı diyor?

 

MicroStrategy Bitcoin alımlarına devam ediyor

 

Banka iflasları kriptonun kabulünü hızlandırıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)