E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJPMorgan: ABD hisseleri için alım zamanı---

JPMorgan: ABD hisseleri için alım zamanı

JPMorgan: ABD hisseleri için alım zamanı
07 Şubat 2024 - 09:05 borsagundem.com

JPMorgan işlem masası, ABD hisselerinde “yükseliş eğilimi” görüyor ve alıma geçmek için iyi bir zaman olduğuna inanıyor.

ABD'li bankacılık devi JPMorgan’ın işlem masası, bankanın başstratejisti Marko Kolanovic ile ABD hisse senetleri konusunda aynı düşüncelere sahip gözükmüyor. Kolanovic bir süredir teknoloji hisselerinin fazla değerli hale gelmesi ve yüksek faiz oranlarının küresel ekonomiye yönelik riskleri hakkında uyarılarda bulunuyor. Fakat bankanın hisse alım satımı yapan işlem masası ABD hisse senetlerinde alım fırsatı görüyor.

BloombergHT'nin haberine göre işlem masası, ABD hisselerinde “taktiksel olarak yükseliş eğilimi” gördüğünü ve alıma geçmek için iyi bir zaman olduğuna inandığını açıkladı.

Aralarında Andrew Tyler’ın da olduğu trading masası ocak ayında hisseler için açıkladıkları duruşun “fazla muhafazakar” olduğunu ve ekonomik toparlanmanın yakın vadede “trendin altına” düşeceğine dair bir işaret görülmediğini belirttiler.

Citigroup stratejistlerine göre ise ABD teknoloji hisselerindeki yatırımcı pozisyonlanması o kadar iyimser ki herhangi bir satış dalgası yaşanması halinde daha geniş bir çalkantı tetiklenebilir.

Chris Montagu liderliğindeki stratejistler 5 Şubat tarihli bir notta, “Geniş bir konsensüs pozisyonlanması, piyasadaki dönüşü güçlendirebilecek bir risk” değerlendirmesinde bulundular.

Teknoloji ağırlıklı Nasdaq 100 endeksinde düşüş beklentisine yönelik pozisyonların tamamen silindiğini belirten stratejistler, yükseliş yönlü pozisyonlardaki artışın duraksadığını ancak genel pozisyonlanmanın net uzun olmaya devam ettiğini ifade ettiler.

BlackRock'dan ABD hisselerinin görünümüne revize

 

ABD hisse senetlerine ilgi 2 yılın zirvesinde

 

Citi'den ABD hisse senetleri için pozitif senaryo

 

Goldman Sachs'tan ABD hisse senetleri için kritik uyarı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)