E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaCiti'den ABD hisse senetleri için pozitif senaryo---

Citi'den ABD hisse senetleri için pozitif senaryo

Citi'den ABD hisse senetleri için pozitif senaryo
11 Aralık 2023 - 08:15 borsagundem.com

Citi stratejistleri 2024'te ABD hisse senetleri için iyimser bir tablo çiziyor. Stratejistler, hisse senetlerinden yüzde 10'u aşkın kazanç bekliyor.

Citigroup stratejistleri, S&P 500'ün güçlü kar artışı ve borsadaki rallinin genişlemesiyle gelecek yıl sağlam kazançlar elde etmeye hazır olduğunu düşünüyor.

Citi'den Scott Chronert ve ekibi görünüm raporlarında, bankanın "baz senaryosunun" S&P 500'ün 2024'ü 5.100 seviyesinde bitirmesini ve mevcut seviyelerden %11'lik bir kazanç elde etmesini öngördüğünü söyledi.

Raporlarında S&P 500'de hisse başına karların 2024'te %10,4 artacağını öngören Citi stratejistleri, "Sonuç olarak, resesyon riski devam etse bile, ABD hisse senetlerinde kazanç artışına bağlı olarak
olumlu düşünüyoruz" dedi.

Stratejistler, volatilitenin artmasını beklediklerini ancak "yatırımcıların geri çekilmeleri satın almaya hazırlıklı olmaları gerektiğini" söyledi.

Stratejistler, yüksek faiz oranlarının etkisiyle resesyon riskinin devam edeceğini, ancak "nihayetinde bunun S&P 500 kazançlarının zaman içinde döngüsel olarak daha az değişken hale geldiğini kanıtlayabileceğini" söyledi.

Firma raporunda, "Bizim görüşümüze göre, endeks yapısında gömülü olan temel ekonomik duyarlılık son birkaç on yılda azaldığından, S&P 500 hises başı kar büyümesi ile GSYİH korelasyonu yaygın olarak algılanandan daha düşük" dedi.

Citi ayrıca yıl ilerledikçe seçim konularının "ön plana çıkacağını" söyledi.

Citi’den ABD’ye tahvil uyarısı: Yatırımcının sabrı tükeniyor

 

Citi: ABD borç riski yatırımcılar için 'hayatın gerçeği' olacak

 

Citi'den hisse tavsiyesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA11 Aralık 2023 11:42

    BU NASIL BİR İŞ.BİRİSİ BİR GÜN BORSALAR BÜYÜK DÜZELTME OLACAK DİYOR  DİĞERİ BİR GÜN SONRA % 10 BORSALARDA KAZANÇ VAR DİYOR.KİME İNANACAĞIZ SÖYLERMİSİNİZ.

  • Ahmet acar11 Aralık 2023 23:57

    Borsa artık isana yatırım yeri yerine kumar yeri haline getirdiler yazıklar olsun ki yatırmcıyı kayıp ediyorlar sipikolotörler iyi tuzak kuruyor yatırmcıya kurşunlar bakım yarın birgün alıcı bulamaz hale gelecekler