E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGoldman Sachs'tan ABD hisse senetleri için kritik uyarı!---

Goldman Sachs'tan ABD hisse senetleri için kritik uyarı!

Goldman Sachs'tan ABD hisse senetleri için kritik uyarı!
05 Aralık 2023 - 15:09 borsagundem.com

Goldman Sachs Yöneticisi Rubner, ABD hisse senetlerinde geçen ay ralliye sebep olan faktörlerin hızla ortadan kaybolduğunu belirtti. Rubner, paylaştığı bir müşteri notunda, hisse senetlerinde geri çekilme yaşanabileceği uyarısından bulundu.

ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs'in yöneticileri ABD hisse senetleriyle ilgili kritik bir müşteri notu paylaştı. Paylaşılan notta, ABD hisse senetlerindeki rallinin bittiğine dikkat çekiliyor.

Goldman Sachs Yöneticilerinden Scott Rubner paylaştığı notta 40 yılın en iyi ikinci kasım ayını geçiren S&P 500 endeksinde ralliyi tetikleyen unsurların, fonların çıkışı ve sistemik yatırımcıların pozisyonlanması nedeniyle şimdilik etkisini kaybettiği ifade edildi.

Faiz indirimi yüzde 70 olarak fiyatlanıyor

BloombergHT'de yer alan habere göre, kasım ayında büyük oranda Fed'in politika adımlarına yönelik değişim beklentisi hisse senetlerinde ralliyi tetiklemişti. Piyasalarda gelecek yılın ilk çeyreğinde faiz indirimi yüzde 70 olarak fiyatlanıyor. Rubner bu beklentinin, varlıklardaki ivmeyi değerlendiren ve vadeli piyasalarda kısa veya uzun pozisyon alan piyasa aktörleri tarafından hisse senetlerine bir ilgiye neden olduğunu belirtti.

Rubner, geçen ayki 225 milyar dolarlık satın almanın tanıklık ettiği en hızlı satın alma olduğunu ve bu döngünün aşağı yönlü olabileceğini, bu piyasa aktörlerinin 210 milyar dolarlık satış yapabileceğini kaydetti.

Rubner bu haftaki bir notunda hisse senetlerine yönelen yatırımcılar arasında piyasalarda iniş çıkışlardan etkilenen ve riskli varlıklara yatırım yapan fonların da olduğunu ve bu fonların son 5 senede pozisyonlarını yüzde 95 artırdığını ifade etti.

Morgan Stanley'den ABD hisse senetleri için karamsar beklenti

 

JPMorgan'dan ABD hisse senetleri için karamsar beklenti

 

ABD hisselerinde yıl sonu rallisi ihtimali azalıyor

 

ABD hisseleri tehlikeli bölgede

 

JPMorgan: ABD hisse senedi değerlemeleri risk altında

 

Yatırımcılar ABD hisselerini açığa satıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)