E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHedge fonları teknoloji hisselerine kaydı---

Hedge fonları teknoloji hisselerine kaydı

Hedge fonları teknoloji hisselerine kaydı
24 Ağustos 2022 - 17:59 borsagundem.com

Goldman Sachs’ın yayınladığı son bir rapora göre toplam yatırımları trilyon dolarlara ulaşan hedge fonları, son piyasa rallisi sırasında teknoloji hisselerine ağırlık verdi.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Hedge fonları ABD’deki büyük teknoloji hisseleri üzerindeki yatırımlarını artırdı. Goldman Sachs dev para yöneticilerinin son çeyrekte bu hisselere yatırım yapabilmek için genel varlıklarını düşürdüğünü belirtiyor. Goldman Sachs strateji ekibi, fonların dev teknoloji hisselerinin pandemi öncesi seviyelere geri geleceğine ikna olduğuna dikkat çekti.

Bloomberg’ün haberine göre, Goldman Sachs Baş Stratejisti Ben Snider önderliğindeki strateji ekibi, hedge fonlarının teknoloji ve tüketici tercihleri alanındaki hisselere yatırımlarını artırdığını, enerji ve ham madde sektörlerindeki yatırımlarını ise düşürdüğünü açıkladı.

Araştırmada ayrıca hedge fonlarının portföylerindeki ilk 10 tercihinin ortalama ağırlığına da değinildi. Haziran ayında sona eren üç aylık süreçte ilk 10 hisse tercihinin ağırlık ortalaması %70 yükseldi. Söz konusu oran 2020’nin ilk çeyreğinden bu yana en yüksek hisse ağırlığını işaret ediyor.

Hedge fonlarının tercihlerindeki değişimin ardından Amazon hisseleri Microsoft’u geçerek en popüler uzun dönem hisse senedi tercihi haline geldi. Fonların popüler tercihleri arasında Nvidia, Apple, Atlassian ve Tesla hisseleri de yer aldı.

Goldman stratejistleri raporda, “Belirsiz bir piyasa ortamı ve zayıf son getiriler nedeniyle engellenen hedge fonları, kaldıraçları azalttı, büyüme stratejisine geri döndü ve portföy yoğunluklarını artırdı. Performansları yakın zamanda yükselerek düzelmenin geri dönüşündeki tipik tecrübeyle uyum sağladı. Buna karşın piyasalar dirençli kalırsa, kaldıraç işlemlerinin yükselişi için de imkan bulunuyor” ifadelerine yer verdi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre sene boyunca düşük performans gösteren teknoloji hisseleri haziran ayının ortasından itibaren yükselişe geçti. ABD ekonomisi yavaşlama işaretleri göstermesinin ardından yatırımcılar ABD Merkez Bankası’nın (FED) gelecekteki faiz politikasını yeniden değerlendirdi. Bu çeyrekte S&P 500 Endeksi yüzde 9 yükselirken büyük teknoloji hisselerini barındıran gösterge ise %10 artış gösterdi.

Ancak söz konusu iyimserlik Jackson Hole Ekonomi Sempozyumu öncesinde yerini yeniden şahin para politikaları endişelerine bıraktı. Temmuz ayında %13’e yakın yükselen Nasdaq 100 Endeksi’nin bu artışı şimdilerde piyasa çevrelerinde ayı piyasası rallisi olarak görülüyor.

Saxo Capital Markets’ın Strajisti Charu Chanana, “Piyasalar hala FED’in faiz rotasını düşük fiyatlıyor ve bu sebeple gelecek daha karanlık olacak” dedi.

Goldman Sachs araştırması toplamda 2,4 trilyon dolar olan hedge fonu varlıklarının brüt özkaynak pozisyonlarını analiz etti.

Goldman stratejistleri, ortalama bir fonun temmuz ayının başından bu yana %4 kazandığını ve yıllık kayıpları %9'a daralttığını açıkladı. Stratejistler, "Hedge fon kaldıraçlarının son zamanlarda istikrara kavuşması ve bazı en popüler hedge fonlarının uzun vadeli pozisyonlarındaki performansı, geçmişteki hisse senetleri düşüşleri etrafında oluşan tipik modellerle tutarlıdır" diye de eklediler.

Hedge fonlar Jackson Hole öncesi kısa pozisyonda

 

GameStop mağduru hedge fonuna SEC soruşturması

 

Kripto dünyasında devrim

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)