E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarKripto dünyasında devrim---

Kripto dünyasında devrim

Kripto dünyasında devrim
24 Ağustos 2022 - 16:13 borsagundem.com

Dev blockchain ağı Ethereum kripto dünyasının en önemli sorunlarından birine çözüm getiriyor. Hisse yükü (proof of stake) mekanizmasına geçen Ethereum yeşil kriptonun formülünü bulmuş olabilir

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto dünyası kısa tarihinin en önemli dönüm noktalarından birine yaklaşıyor. Büyük bir kısmı halihazırda bankalar ve varlık yöneticileri yönetimi altına giren sektör kurumsal şirketler için çok daha cazip bir konuma gelebilir.

Dünyanın en büyük ikinci kripto para birimi Ether’in açık kaynak blockchain platformu Ethereum’a yazılım güncellemesi gelecek. Financial News’in haberine göre söz konusu güncellemeyle Ethereum 2015 yılından bu yana kullandığı kripto madencilik süreçlerinde köklü değişiklikler gerçekleştirecek. Ethereum token oluşturmak için aşırı güç harcayan bilgisayarlara ihtiyaç duymayacak yeni bir blockchain oluşumu vadediyor.

Ethereum birleşmesi olarak adlandırılan bir süreçle daha az enerjiye ihtiyaç duyan yeni hisse kanıtı (proof of stake) mekanizmasına geçen kripto ağı daha yeşil ve daha yalın hale gelmeyi hedefliyor.

Yatırımcılar için neden önemli?

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, kurumsal yatırımcıların kripto alanındaki en büyük endişelerden biri söz konusu varlıkların çok fazla enerji harcaması. Zira kripto dünyasında geleneksel olarak kullanılan iş kanıtı (proof of work) yöntemi özellikle neden olduğu karbon ayak izi sebebiyle eleştirilerin odağında bulunuyor.

Goldman Sachs gibi bankalar halihazırda Ethereum ağındaki müşteriler için bazı tahviller ve diğer borçlanma senetleri ticareti gerçekleştirmekteydi. Ethereum'un her yıl Hollanda ile aynı miktarda güç kullandığı gerçeği göz önüne alındığında, enerji verimliliği yatırımcılar için bu büyük bir mesele. Yeni hisse kanıtı yöntemiyle kripto ağının çevresel açıdan %99 daha fazla verimli hale gelmesi bekleniyor.

Hisse yükü mekanizmasıyla birlikte Ethereum sıradan bir hisse senedinden daha fazla enerji kullanmayacak bir hale gelecek. Kripto ağı bu sayede yatırımlar söz konusu olduğunda üzerindeki ESG yükünden kurtulmuş olacak.

Geçen yıl, 125 milyar dolarlık fon yöneticisi Candriam tarafından hazırlanan bir raporda, kripto yatırımının yatırımcıların ESG güvenilirliğine "ciddi hasar" verdiği belirtildi.

Bu arada, kripto varlık yöneticisi Bytetree Asset Management, Ethereum birleşmesiyle piyasaya giren Ethereum arzının %88 oranında düşeceğini ve Bitcoin'den daha az enflasyonist hale geleceğini öngörüyor.

Yeni hisse kanıtı mekanizmasıyla yatırımcılar iş kanıtı için süper bilgisayarlara değil ağdaki Ethereum tokenlarına ihtiyaç duyacak.

Bytetree CEO'su Charlie Erith, "Bu, alternatif bir finansal sistem olarak kriptonun uzun vadeli evrimi için önemli bir husustur, çünkü evreni bir referans oranıyla desteklemektedir. Bu faktörler kurumsal yatırımcı için büyük itibar taşır. Başarılı bir birleşme alanı katalize edebilir ve piyasa bunu anlamaya başladı" açıklamasında bulundu.

Ethereum, birleşme etrafındaki yatırımcı iyimserliğiyle birlikte, Ether Haziran ayındaki en düşük seviyelerinden %65’in üzerinde yükseldi. Dünyanın en büyük ikinci kripto para birimi 24 Ağustos itibariyle 1.657 dolardan işlem görüyor.

Ethereum 2 ayın zirvesinde

 

Ethereum neden yükseliyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)