E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHedge fonlar Jackson Hole öncesi kısa pozisyonda---

Hedge fonlar Jackson Hole öncesi kısa pozisyonda

Hedge fonlar Jackson Hole öncesi kısa pozisyonda
23 Ağustos 2022 - 14:04 borsagundem.com

Hedge fonlar, Jackson Hole öncesi FED’in şahin tavrını sürdürmesini bekliyor. Kısa pozisyona rekor işlem açan hedge fonlar, faiz artırımlarının hız kesmeden devam edeceğini öngörüyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Hedge fonlar, FED’in rekor faiz artırımlarının devam edeceği öngörüsüyle Jackson Hole öncesi kısa pozisyona yatırım yapıyor. FED’in yüksek enflasyonu dizginlemek için şahin duruşunu devam ettireceğini düşünen hedge fonlar, vadeli işlemlerde kısa pozisyona büyük miktar para girişi gerçekleştiriyor. Son bir ay içinde üç kattan fazla artış gösteren pozisyon, FED Başkanı Jerome Powell'ın bu haftaki sempozyumda güvercin eksenini etkin bir şekilde dışlaması durumunda önemli bir getiri sağlayacak.

Tahvil piyasaları çalkalanıyor

Bloomberg’den Edward Bolingbroke ve Garfield Clinton Reynolds’ın haberine göre, merkez bankası yetkilileri, enflasyonu kontrol altına almak için rekor oranda yüksek faiz artışına giderken tahvil piyasaları çalkalanıyor. Hazine tahvilleri, yatırımcıların enflasyonun zirveye yaklaştığına dair umutlu hale gelmesiyle, geçen ay iki yıldan fazla bir sürenin en büyük kazancını kaydetmeden önce yılın ilk yarısında yüzde 9'luk rekor bir kayıp yaşamıştı.

Triple T Consulting Ltd. Genel Müdürü Sean Keane, “Piyasanın sürekli olarak fiyat döngüsünde zirveyi seçmeye çalıştığı ve merkez bankalarını endişelendirdiğinde de tekrar geri döndüğü son üç veya dört aydır gördüğümüz testere dişi fiyat hareketinden daha fazlasını elde etmeyi umuyoruz” diyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, politikaya duyarlı iki ve üç yıllık Hazine tahvillerinin getirileri, Pazartesi gün içi ticarette, kapanış öncesi 10 baz puandan fazla yükselirken, 10 yıllık tahvil getirisi bir ay içinde ilk kez yüzde 3'ün üzerine çıktı. Gösterge getirisi ise Salı günü yüzde 3,1 ile yatay seyretti. Son iki seansta ise yatırımcıların 10 yıllık getirilerde bir ay içinde yüzde 3,7'ye kadarlık bir getiriyi hedeflemek için büyük satış pozisyonları oluşturduğu görüldü.

Enflasyon uzun süre bizimle olacak

Euro/dolar vadeli işlemleri için hedge fonlardan yapılan kısa bahisler, net bazda 2,6 milyonun biraz üzerinde sözleşme adediyle bu yılın en yüksek seviyesinde seyrediyor. Pozisyonların kaderini ise politika faizlerinin ne olacağı belirleyecek. Piyasalar, FED’in 20-21 Eylül'deki toplantısında 50 veya 75 baz puanlık artış yapma ihtimalini yüzde 50 oranında fiyatlıyor.

Wrightson ICAP LLC ekonomisti Lou Crandall, “Piyasa, geçen hafta yayınlanan FED tutanaklarının şahin mi yoksa güvercin mi olduğu konusunda bölünmüş durumda” diyor. Crandall, “Cuma günü Başkan Powell'ın Jackson Hole konuşması sonrasında ise böyle bir belirsizlik kalmayacak” diyor.

Triple T Consulting'den Keane'e göre ise merkez bankalarının karşı karşıya olduğu şiddetli enflasyon ikilemi göz önüne alındığında, piyasa kargaşasından kurtulma ihtimali oldukça az. Keane, “Yüksek enflasyon uzun bir süre bizimle olacak çünkü büyük ekonomilerde işsizlik yükselene kadar iç enflasyonu düşürmek için gerekli olan talep düşüşünü görmeyeceksiniz" diyor.

Avrupa borsaları Jackson Hole öncesi düşüşle açıldı

 

Jackson Hole fiyatlanmalarda etkili oluyor

 

Piyasaların odağında Jackson Hole toplantısı

 

Fed'in şahinliği devam edecek mi?

 

Barkin: Fed'in faiz konusunda karar vermek için hala zamanı var

 

Borsalar FED’i yanlış mı yorumladı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)