E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFundstrat: Borsa yüzde 7 oranında değer kaybedecek---

Fundstrat: Borsa yüzde 7 oranında değer kaybedecek

Fundstrat: Borsa yüzde 7 oranında değer kaybedecek
19 Ocak 2024 - 11:36 borsagundem.com

Wall Street’in en bilinen boğalarından Tom Lee, ABD borsalarında yüzde 7’lik bir düşüş bekliyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarına yeniden karamsarlık hakim olmuş durumda. Yükseliş yanlısı öngörüleriyle bilinen Fundsrat’tan Tom Lee, borsada düşüş eğilimine işaret ediyor ve yatırımcıları uyarıyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Wall Street'teki en iyimser tahmincilerden biri olan ve 2023 görünümünde isabetli bir yaklaşım sergileyen Tom Lee, borsanın yakında bir darbe alacağını öngörüyor.

Yeni zirve, ardından düşüş

Insider’dan Jennifer Sor’un haberine göre, Fundstrat Araştırma Başkanı Tom Lee'ye göre hisse senetleri bu aydan sonra yüzde 7'ye varan bir düşüş yaşayabileceğini öngörüyor.

Tüm yıl boyunca yükseliş eğilimini sürdüren Lee’nin uyarısı, geçen yıl S&P 500'ün yüzde 24'lük yükselişini doğru bir şekilde tahmin eden ve tüm zamanların rekorunu kıracağını söyleyen borsa boğaları için alışılmadık bir durum anlamına geliyor. Lee, S&P 500 Endeksi’nin 2024’ü 5.200 puan civarında kapatmasını bekliyor.

Lee, Fed'in faiz indirimlerinin hızına ilişkin belirsizlik ve ekonomik verilerde son dönemde yaşanan dalgalanmalara dikkat çekerek, “Ay sonundan önce küçük bir yeni zirve ve yüzde 7'lik bir düşüş yaşamamız mümkün" diyor.

Fed belirsizliği

Hisse senetleri, kısmen Fed yetkililerinin bu yıl faiz oranlarının ne kadar düşeceğinden hala emin olmadıklarını öne süren bir dizi yorumu nedeniyle geçen haftadan itibaren bocalamaya başladı.

Fed Yetkilisi Christopher Waller bu hafta Fed'in düşük enflasyon hedefine ulaşacağından emin olana kadar faiz oranlarını düşürme konusunda acele edilmemesi gerektiğini söyledi ve hisse senetlerinde kısa süreli bir satış dalgasına yol açtı.

Bu arada, Fed yetkililerinin para politikasında geri adım atması için ekonominin daha fazla soğumaya ihtiyacı olduğuna dair işaretler de giderek daha fazla görünür oluyor: Enflasyon, ekonomistlerin beklediğinden daha yüksek bir büyüme hızıyla Aralık ayında yüzde 3,4'e yükseldi ve perakende satışlar da beklenenden daha güçlü seyrediyor.

6 ay sürecek gerginlik

Faiz oranlarının hâlâ son 20 yılın en yüksek seviyesinde olmasıyla birlikte ekonomi, yıl sonuna kadar resesyona girme riskini taşımaya devam ediyor. New York Fed, bir önceki aydaki yüzde 50 ihtimal görürken şimdi resesyon ihtimalini yüzde 63 oranında fiyatlıyor.

Lee, bu endişelerin birkaç ay daha devam edeceğini, bunun da hisse senetlerini daha da düşüreceğini öne sürüyor ve ekliyor: “Enflasyonun yavaşladığına dair taktiksel bir döneme giriyoruz. Fed reel faiz oranlarının çok yükselmesini önlemek istiyor ancak bunların ne tür indirimler olacağını ve bunların ne zaman olacağını bilmiyoruz. Önümüzdeki altı ay boyunca yaşayacağımız gerginlik bu.”

Fundstrat: Küçük ölçekli hisse senetlerinde yükseliş yüzde 60’ları bulabilir

 

Fundstrat: 6 trilyon dolarlık rekor nakit 2024’te borsaların yakıtı olabilir

 

Fundstrat: Borsada yükseliş 2024'ün ikinci yarısına sarkacak

 

Borsada uzun vadede kazanmanın şifresi istikrar

 

Borsa yatırımcıları için seçim yılının en ideal ayları

 

ABD borsası 'Dow Teorisi’ne meydan okuyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)