E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFundstrat: 6 trilyon dolarlık rekor nakit 2024’te borsaların yakıtı olabilir---

Fundstrat: 6 trilyon dolarlık rekor nakit 2024’te borsaların yakıtı olabilir

Fundstrat: 6 trilyon dolarlık rekor nakit 2024’te borsaların yakıtı olabilir
25 Aralık 2023 - 10:54 borsagundem.com

ABD borsalarının 2024 yılında nasıl bir performans göstereceği merak ediliyor. Fundstrat’ın hisse senedi piyasalarına dair görüşü ise olumlu seyrediyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yatırımcılar, ABD borsalarına 2023 yılında damga vuran borsa rallisinin 2024’te devam edip etmeyeceğine odaklanmış durumda. 2023 rallisini öngören Fundstrat, 2024 için de olumlu bir bakış sunuyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Fundstrat’ın piyasalara dair olumlu bakışının altında ise önemli bir etken yatıyor: ‘6 trilyon dolarlık dev nakit.’

Yüzde 24’lük artış

Insider’dan Matthew Fox’un haberine göre, Fundstrat, kenarda bekleyen 6 trilyon dolarlık rekor nakitin 2024'te borsalara yardımcı olacağını söylüyor. Fundstrat'ın teknik stratejisti Mark Newton, paylaştığı notta, para piyasası fonlarındaki büyüyen nakit yığınının, 2024'te borsa için güçlü bir dayanak görevi göreceğini öne sürüyor.

Yüzde 5'lik faiz oranlarının cazibesi, bu yıl para piyasası fon varlıklarında artışa yol açtı ve kenardaki toplam nakitin yakın zaman öncesine kadar rekor bir seviye olan 5,88 trilyon dolara ulaşmasını sağladı. Bu, para piyasası fonlarının 4,73 trilyon dolar nakit tuttuğu geçen yıla göre yüzde 24’lük bir artışa karşılık geliyor.

Newton, “Son birkaç haftada birçok önde gelen duyarlılık anketi daha iyimser hale geldi ve bu göstergenin piyasadaki boğalar için bir rahatlık kaynağı olması gerekiyor. Bu da küresel likidite zemini ile birlikte küresel likidite ortamı göz önüne alındığında gelecek haftalarda ve aylarda küçük geri çekilmelerin muhtemelen satın alınabilir olabileceği anlamına geliyor; çünkü kenarda bol miktarda nakit var” diyor.

Newton, şunları ekliyor: “Yeniden dengeleme gerçekleştikten sonra fonlar yeni takvim yılında nakit dağıtmaya başlayabilir. Bu da piyasadaki toparlanmanın daha da fazla artmasına yardımcı olabilir.”

Fed etkisi

Bu, özellikle Fed'in gelecek yıl faiz oranlarını düşürmeye başlaması halinde geçerli olacaktır ki piyasa Fed’in en az beş kez faiz indirimine gitmesini bekliyor. Fed faizlerde indirime giderse, para piyasası fonlarındaki risksiz faiz oranı da aynı anda düşecek ve bu da parayı borsaya yatırmak yerine nakit tutmayı daha az çekici bir alternatif haline getirecek.

Sonuçta, artan nakit yığını, Newton'a göre, Dow Jones ve Nasdaq endeksleri rekor seviyelere ulaşmış olsa bile, hisse senetlerine yönelik iyimserliğin göründüğü kadar köpüklü olmadığını gösteriyor.

Fundstrat: Borsada yükseliş 2024'ün ikinci yarısına sarkacak

 

Fundstrat: Borsada olası bir satış baskısını satın alın

 

Fundstrat: Enflasyonun duvara çarpması borsalarda yükseliş işareti

 

Rekor nakit sahibi yatırımcılar riske aç

 

Güvercin Powell nakit yatırımlarına darbe vurdu

 

Rallide düşüşler alım fırsatı mı düzeltme göstergesi mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN HÜSEYİN KARTAL25 Aralık 2023 11:12

    ABD ve AB ülkelerinin ekonomileri batık durumlar,Ancak bunu dünya da büyük bir savaş çıkarırlar ise kanamayı durdururlar yada büyük bir ekonomik kriz çıkartarak.Aracı kurumlar ve borsa kendini borsacı olduğu söyleyen üç kişi maniplatöre  inan paranızın hepsi gidecek.