E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarFTX’in çöküşünden Bitcoin sorumlu tutulamaz---

FTX’in çöküşünden Bitcoin sorumlu tutulamaz

FTX’in çöküşünden Bitcoin sorumlu tutulamaz
29 Kasım 2022 - 13:21 borsagundem.com

Kripto para piyasasındaki çöküş yeni ve kötü haberlerle derinleşse de uzun vadeli bakış, kripto para endüstrisinin geleceğine olan inancın hala ayakta olduğunu gösteriyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para piyasaları 2022 yılını büyük kayıplarla tamamlamak üzere. Yüzde 70’in üzerine kayıpların olduğu piyasada, yeni bir yükseliş trendinin ne zaman başlayacağı ya da düşüşün yeni dip seviyelerle sürüp sürmeyeceği bilinmiyor. Ancak piyasadaki büyük çöküşe rağmen kripto paralara, özellikle de Bitcoin’e olan inanç hala tazeliğini koruyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, özellikle kurumsal yatırımcıların piyasadan çekildiği ve bireysel yatırımcıların da ürkek davrandığı kripto para piyasalarında Bitcoin’e olan inancını paylaşan önemli isimler arasında ünlü finans yazarı Robert Kiyosaki de bulunuyor. Kiyosaki, piyasayla ilgili iyimser tavrını koruduğunu belirtiyor.

Bitcoin boğası

Bitcoin.com’dan Kevin Helms’in haberine göre, Kiyosaki, FTX'in çöküşünden kripto endüstrisi ya da Bitcoin’in sorumlu tutulamayacağını ifade ediyor.

En çok satanlar arasında kendine yer bulan Rich Dad Poor Dad (Zengin Baba Yoksul Baba) kitabının yazarı ve önemli bir Bitcoin yatırımcısı olan Robert Kiyosaki, kripto borsası FTX'in çöküşüne rağmen hala Bitcoin konusundaki iyimserliğini sürdürüyor. Kiyosaki, eski FTX CEO'su Sam Bankman-Fried'in eylemlerinden kripto para biriminin sorumlu tutulamayacağını vurguluyor.

FTX'teki sorunları ve eski FTX CEO'su Sam Bankman-Fried tarafından yürütüldüğü iddia edilen çok sayıda dolandırıcılık eylemini özetleyen Kiyosaki şunları vurguluyor: “Hala Bitcoin konusunda iyimserim… Bitcoin, Sam Bankman-Fried ile aynı şey değil. Sorun Bitcoin de değil, sorun FTX.”

Kiyosaki, örneğin gümüş borsası yatırım fonlarının yanlış yönetilmesi durumunda nasıl gümüş suçlanamazsa, FTX ve Bankman-Fried'in düşüşünden de Bitcoin'in sorumlu tutulamayacağını belirtiyor. Kiyosaki, epey yüklü gümüş ve altın yatırımı olduğunun altını çiziyor.

FTX, tarihin en büyük dolandırıcılıklarından biri

Ünlü yazar, FTX'i ‘tarihin en büyük dolandırıcılıklarından biri’ olarak nitelendiriyor. Kiyosaki ayrıca, “FTX, onu finanse etmek için bir sonraki aptal yatırımcıların fonlarına güvenilen bir saadet zinciridir” şeklinde görüş bildiriyor.

FTX fiyaskosuna ve hemen ardından gelen yüklü satışlara rağmen Kiyosaki şunları söylüyor: “Bir kez daha yinelemem gerekirse, ben hala Bitcoin'den yanayım. Benim yaş grubumdaki pek çok insanın Bitcoin’e karşı olduğunu biliyorum ancak ben Bitcoin'in sağlam bir yatırım olduğunu düşünüyorum.”

Dünya tarihinin en büyük balonu

Kiyosaki, ABD ekonomisi hakkında da uyarılarda bulunuyor. “Dünya ekonomisi bir 'pazar' değil” diyen Kiyosaki, ‘ekonomi’nin dünya tarihindeki en büyük balon olduğuna inandığını söylüyor.

Ünlü yazar bugüne kadar birkaç kez hisse senedi, tahvil ve emlak piyasalarının çökmekte olduğu konusunda yatırımcıları doğru şekilde uyarmasıyla tanınıyor. Ancak Kiyosaki, kripto para piyasaları tarihin gördüğü en büyük çöküşlerden birini yaşamadan hemen önce yatırımcıları kripto para birimi satın almaya davet etmesiyle de tartışmalı sayılacak bir üne sahip bulunuyor.

Kiyosaki bugün de benzer şekilde FTX'in erimesindeki sorunun Bitcoin olmadığını söylüyor. Bankman-Fried'i bir dolandırıcı olarak nitelendiren Kiyosaki, kendisinin bir trader değil, bir Bitcoin yatırımcısı olduğunu ve Bitcoin yeni dipler yaptığında heyecanlandığını ifade ediyor.

Kiyosaki’nin çok satan kitabı ‘Rich Dad Poor Dad’, 1997 tarihinde piyasaya sürüldü. Altı yılı aşkın bir süredir New York Times En Çok Satanlar Listesi'nde kendine yer bulan kitabın 32 milyondan fazla kopyası 109'dan fazla ülkede ve 51'den fazla dilde satıldı.

Ekonomik kriz yaklaşıyor, güvenli liman neresi olacak?

 

Enflasyona karşı 3 yatırım önerisi

 

Bitcoin’e yatırım, dengeli bir portföy için şart

 

Mobius, kriz sonrası Bitcoin tahminini açıkladı

 

Kripto parada ikinci çöküş

 

JPMorgan kendi kripto cüzdanına sahip oluyor

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HAN30 Kasım 2022 09:16

    DİYORKİ BTC .....YEDİ. BENDE YATIRIM YAPTIM GİRDİ BANA . DAHA FAZLA SATMAYIN HATTA SİZ ALIN YÜKSELSİN BEN SATAYIM SONRA SİZİN ELİNİZE VEREYİM DİYOR KISACASI

  • Mucise Reis : )29 Kasım 2022 14:29

    anlattım. ftx aracı site. ben btc aldırırım sattırırım diyor. şimdi biri çıkıp ftxbist dese site kursa para verip x hisse alsan  olur mu ? :D yanı ulkemizde takasbank bu organizasyonu sağlıyor kurumlar takasbankdan alıp satışa araıclıke dıyor kurumlara 5 kuruşunuz yatmıyor hesaplarına. herşey devlet taqkasbank tarafından oluyor. ftx kendince alım satım organızasyonu yapmış. belliki bazı aldıgı paralarıda keyfi orda burda harcamış yada yatırım yapmışlar düşüşlerde zarar yazmışlar. herkes parasını istediğinde sistem çökmüş. ülkemizde x bank batınca  bankanınsermaye - olsada devlet sigortalı gibi belirli rakama kadarını sizlere nakıt öduyor . garantı verıyor devlet  bazı yatırımlarda... bu haberler çok olacaktır, duyulabilir. olayın aslı özetı budur