E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin’e yatırım, dengeli bir portföy için şart---

Bitcoin’e yatırım, dengeli bir portföy için şart

Bitcoin’e yatırım, dengeli bir portföy için şart
28 Kasım 2022 - 16:39 borsagundem.com

Kripto para piyasalarındaki düşüş yatırımcıları pes ettirmiyor. Yatırımcılar ve analistler, dengeli bir portföyde Bitcoin’e mutlaka yer verilmesi gerektiğini düşünüyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Sene başından bu yana tüm piyasalarda olduğu gibi kripto para piyasalarında da düşüş sürüyor. Yeni dipler yapan Bitcoin, yatırımcıları endişelendirse de pes ettirmiyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, birçok yatırımcı ve analist, dengeli bir portföyde mutlaka Bitcoin’e yer verilmesi gerektiğini düşünüyor.

Dengeli bir portföyün olmazsa olmazı

CryptoPotato’dan Jordan Lyanchev’in haberine göre, bazı yatırımcılar hala Bitcoin’e yatırım yapmanın mantıklı olduğuna inanıyor. Zirve noktasından yüzde 70’in üzerinde değer kaybeden Bitcoin, dengeli bir portföy için olmazsa olmaz olarak değerlendiriliyor.

Fundstrat Araştırma Başkanı Tom Lee, Bitcoin’e güvenmeye devam eden analistler arasında yer alıyor. Lee, Bitcoin'e yatırım yapmanın hala oldukça mantıklı olduğunu söylüyor. Bitcoin boğası olmaya devam eden Lee, Bitcoin’in belirli yatırımcılar için uygun bir yatırım aracı olarak hizmet edebileceğine inanıyor. Tüm kripto endüstrisinin korkunç bir yıl geçirdiğini, ancak yaklaşan 2023 yılının kripto paralar için aynı olmamasını beklediğini ekleyen Lee, dengeli bir portföyde Bitcoin’e mutlaka yer verilmesi gerektiğinin altını çiziyor.

2022 ‘kötü’ bir yıldı

2022 yılı kripto endüstrisi için gerçekten de kötü bir yıl oldu. Hatta ‘kötü’ ifadesi yaşananları tarif etmek için yetersiz kalıyor bile olabilir. Makroekonomik olaylar nedeniyle yılbaşında yaşanan düşüşler ve iflaslar, ilk 10 kripto para biriminin birçoğunun büyük değer kaybı yaşamasına neden olmasının yanı sıra, sayısız endüstri katılımcısını deviren bir domino etkisi de başlattı. Kasım ayında, dev kripto borsalarından biri olan FTX ve ona bağlı şirketler iflas açıkladığında ise manzara bir kez daha kötüye gitti.

Şu anda dolaşan söylentiler Digital Currency Group ve yan kuruluşlarının durumunun sorgulandığını gösteriyor. Yan kuruluşlardan ikisi, kripto aracı kurumu Genesis ve Grayscale olarak öne çıkıyor. Dolayısıyla genel kanaat, kripto endüstrisinde tünelin sonundaki ışığın pek de iyi görünmediği şeklinde seyrediyor.

Sektör için ‘temizlik’ zamanı

Ancak Fundstrat'tan Tom Lee, gelecek yılın bundan daha iyi olması gerektiğine inanıyor. Fundstrat, tüm endüstrinin uzun vadeli geleceği konusunda iyimser tavrını sürdürüyor.

Mevcut gerilemeyi 2018'deki benzer olaylarla karşılaştıran Lee, artık birçok büyük oyuncunun önceki ayı döngüsü sırasında kendini geliştirdiğini kaydediyor. Lee, aslında söz konusu karamsar olayların sektör için bir ‘temizlik’ anı olduğunu da sözlerine ekledi.

Lee, ‘kripto öldü’ anlatısına inanmadığını ve dengeli bir portföy arayan yatırımcılara Bitcoin'e yatırım yapmalarını tavsiye etmeye devam ettiğini belirtiyor.

Mobius, kriz sonrası Bitcoin tahminini açıkladı

 

Bitcoin aşırı satım bölgesinde

 

Binance Ceo'su: Bitcoin ölmedi!

 

El Salvador Devlet Başkanı: Her gün 1 Bitcoin alacağız

 

Bireysel yatırımcılar Bitcoin'de 10 bin doların altını bekliyor

 

Milyarder yatırımcı uyardı: Bitcoin yüzde 25 düşecek

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)