E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarJPMorgan kendi kripto cüzdanına sahip oluyor---

JPMorgan kendi kripto cüzdanına sahip oluyor

JPMorgan kendi kripto cüzdanına sahip oluyor
24 Kasım 2022 - 17:49 borsagundem.com

Kriptodan hazzetmediği bilinen ABD’nin en büyük bankalarından JPMorgan, kripto cüzdanı teknolojisini benimseyen finansal kurumlar arasına katılıyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para piyasalarına ve kripto para teknolojisine dünyanın dev bankalarının pek sıcak bakmadığı bilinen bir gerçek. Ancak son zamanlarda, başta yatırım bankaları olmak üzere birçok finansal kurum kripto endüstrisine olan mesafeli tavrını yavaş yavaş yumuşatıyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, bu kurumlar arasına şimdi de ABD’nin en büyük bankalarından biri olan JPMorgan katılıyor.

JPMorgan kriptoya ısınıyor

Bitcoinist’ten Christian Encila’nın haberine göre, JPMorgan’ın kriptodan nefret etmediği artık bir sır değil. Bankacılık devi JPMorgan’ın kripto konusunda hiçbir zaman gerçekten çok şefkatli olmadığı düşünüldüğünde, söz konusu olan kripto cüzdanıysa, bu biraz şaşırtıcı olabiliyor.

Piyasa değerine göre en büyük bankalar ve banka holding şirketleri listesinin başında yer alan JPMorgan, farklı bir duruş sergileyerek kripto cüzdanı benimseyen artan sayıda insan ve finansal kurum arasına katılıyor.

Hatırlanacağı gibi, bu yılın Mayıs ayında toplam değeri 390,26 milyar dolar olan JPMorgan’ın CEO'su Jamie Dimon, Bitcoin'in ‘önemli bir artısı’ olduğunu söylediğinde herkes buna şaşırmıştı. Kripto para birimleri ve bunların mevcut finansal sistem üzerindeki etkileri hakkında şüpheci olduğu bilinen Dimon'un açıklaması birçok insan için şok etkisi yaratmıştı. Ancak gelişmeler, bankanın arka planda bazı hamleler yaptığını ortaya koyuyor.

Ağustos ayında, JPMorgan'ın varlık yönetimi müşterilerine uyguladığı bir programla toplam 6 kripto fonuna erişim sağlamak için sessizce hareket ettiği ortaya çıkmıştı. Kısa bir süre önce, 2 Kasım tarihinde ise, Amerikan bankacılık lideri JPMorgan’ın, Polygon blockchain ağında kolaylaştırılan ilk merkezi olmayan finans (DeFi) ticaretini başarıyla gerçekleştirdi. Görünüşe göre bankacılık devinin, gelişen kripto cüzdan endüstrisinde daha yapacak çok işi varmış.

JPMorgan kendi kripto cüzdanına sahip oluyor

15 Kasım'da ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi (United States Patent and Trademark Office - USPTO), bankanın, ‘J.P. MORGAN WALLET’ için ticari marka talebini kabul etti ve bu, bankanın dijital para transferi ve takası için kripto para cüzdanı hizmeti sunmasını sağlayacak.

Lisanslı bir metaverse ticari markası ve NFT avukatı olan Michael Kondoudis, 21 Kasım'da Twitter hesabı aracılığıyla haberi doğruladı. Kondoudis, Bitcoin gibi dijital varlıklar için tescilli kripto cüzdan ticari markasının, kripto ödeme işlemlerini ve sanal vadesiz hesaplarını da etkinleştireceğini söyledi.

Kondoudis, ayrıca cüzdanın, karşı taraf fonları ve elektronik transfer yönetimi gibi diğer ilgili finansal hizmetleri de kapsayacağını ifade etti.

JPMorgan'ın kendi kripto cüzdanına sahip olma kararı, müşterileri için kripto varlıklarına güvenli bir şekilde maruz kalmalarını sağlamak için blockchain teknolojisini hizmetlerine dahil etmenin yollarını keşfetme çabalarına ek olarak geliyor.

Daha fazla şirket kriptoyu keşfediyor

Geçen ay, küresel finansal hizmetleri lideri Visa, kripto para işlemleri yönetimi ve USPTO ile kriptoyla ilgili iki ticari marka uygulaması aracılığıyla kullanıcı etkileşimi için sanal bir ortamın oluşturulmasına yönelik planlarını detaylandırmıştı.

Öte yandan American Express, kullanıcılarının yaptıkları herhangi bir satın alma işlemi için dijital para birimleri ile ödüllendirilmelerini sağlayan ilk kripto ürününü piyasaya sürmek için Haziran ayında kripto varlık yöneticisi Abra ile ortaklık kurmuştu.

JPMorgan'ın kripto endüstrisini benimsemeye yönelik olarak bir adım daha ileri gitmesiyle, finansla ilgili diğer geleneksel küresel şirketlerin de aynı şeyi yapması sürpriz karşılanmayacağa benziyor.

Visa destekli kripto banka kartı

 

Visa ilk kripto kartını çıkardı

 

Bitcoin ülkesinden flaş karar: Hedef tüm kriptolar!

 

Milyarder yatırımcı kriptoya inancını koruyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)