E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarF1, kriptonun geleceğine güveniyor---

F1, kriptonun geleceğine güveniyor

F1, kriptonun geleceğine güveniyor
29 Kasım 2022 - 17:51 borsagundem.com

Kripto para piyasasından birçok aktörle sponsorluk anlaşması bulunan F1 takımları, FTX borsasının iflasıyla ortaya çıkan karmaşadan endişe etmiyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para piyasaları tıpkı diğer piyasalar gibi yılbaşından bu yana zor günler geçiriyor. Son olarak FTX’in iflas açıklamasıyla çalkalanan piyasa, kripto para endüstrisiyle ilişkili her alanda korku yaratıyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, kripto para endüstrisinde yer alan şirketlerin büyük çoğunluğuyla sponsorluk anlaşması bulunan F1 takımları da, kripto piyasalarında yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyor. Yaşanan karmaşa sonrası açıklamalarda bulunan McLaren'in patronu Zak Brown, F1’in, kripto para piyasalarında yaşanan karmaşa sonucu oluşan fırtınayı atlatacağını ifade ediyor.

F1, FTX’in neden olduğu karmaşadan zarar görmeyecek

Autosport’tan Jonathan Noble’ın haberine göre, Brown, “F1, FTX kripto çöküşünün tetiklediği karmaşadan zarar görmeyecek” diyor. McLaren'in patronu Zak Brown, Formula 1'in kripto para borsası FTX'in çöküşünün neden olduğu fırtınayı ve bunun tetiklediği yayılmayı atlatacağını söylüyor.

8 milyar dolarlık likidite krizine eklenen FTX borsasının iflası, kripto piyasalarında paniğe yol açtı. Bu panikten F1 takımları da etkilendi. Gridde yer alan takımlardan sekizinin kripto şirketleriyle sponsorluk anlaşmaları bulunuyor. F1 organizasyonunun ise Crypto.com borsasıyla büyük bir sponsorluk anlaşması bulunuyor.

Hiçbir endişemiz yok

İflasını açıklayan FTX borsası ise Mercedes takımının sponsorluğunu üstleniyordu. İflasın ardından Alman otomobil üreticisi, Brezilya Grand Prix'sinin hemen öncesinde anlaşmayı askıya aldı ve şirketin logolarını arabalarından kaldırdı.

FTX'in iflası, şirketle kredileri veya finansal anlaşmaları olan diğer firmaları da etkiledi ve diğer büyük borsaların rezervlerine ilişkin belirsizliğin ortasında piyasada olumsuz bir etki olacağına dair endişelere yol açtı. Ancak Brown, kripto piyasasında yer alan güçlü oyuncuların, kripto endüstrisinin geleceğiyle ilgili olumlu görüşler paylaşması sayesinde, yaşananların F1 üzerindeki etkisi konusunda fazla endişelenmeye gerek görmediğini paylaşıyor.

Brown, bu yılın başlarında McLaren ile güçlerini birleştiren OKX borsasının gücü konusunda da hiçbir endişeleri olmadığını ifade ediyor. Brown, “OKX konusunda çok rahatız ve çok büyük bir durum tespiti yaptık” şeklinde konuşuyor.

Brown, “Hangi ortağa gideceğimize dair birçok seçeneğimiz ve yaklaşımımız vardı. Bu yüzden sektördeki en iyi ortağa sahip olduğumuza inanıyoruz. İç işleyişini, rezervlerini, mevduatlarını ve nasıl çalıştıklarını çok iyi biliyoruz. Bu yüzden OKX konusunda çok rahatım” diyor.

İnternetin ilk zamanlarına benzetiyorum

Motorsport.com'un kripto para endsütrisindeki erimenin F1 üzerindeki potansiyel etkisinin daha geniş bir risk taşıyıp taşımadığına yönelik sorusuna ise Brown, "FTX, kesinlikle tam bir karmaşa gibi görünüyor. Ben kriptoyu, internetin ilk zamanlarına benzetiyorum. Bir sürü internet şirketi vardı. Bunlardan birçoğu başaramadı, ancak Amazon gibi şirketler oldukça iyi iş çıkardı. Sanırım kripto ve blockchain için de aynısı olacak. Ve sonuçta bir avuç gerçek ciddi oyuncu kalacak ancak bu sayının ne olduğunu bilemiyorum” şeklinde cevap verdi.

Brown, kripto para endüstrisinin geleceğiyle ilgili olarak ise, “Finans sektöründen konuştuğum herkes, gelişme içinde olan bir finansal araç olarak kripto ve blockchain konusunda çok iyimser. Bu noktada bizim için asıl konu, büyük oyuncuların kim olacağıydı. OKX'in onlardan biri olacağına ikna olduk ve onlar da bizimle birlikte güç kazandılar” şeklinde konuştu.

Brown ayrıca, kripto sponsorluklarının uzun vadeli uygulanabilirliği hakkındaki şüphelerin, F1'e dahil olan diğer endüstriler hakkındaki şüphelerden farklı olmadığını düşünüyor. Brown, “Sporda ne zaman bir değişiklik olsa, bu ya da şu üretici spordan desteğini çekerse ne olur, diye endişeleniliyor. Ancak spor o kadar güçlü ki, her zaman sektöre dahil olacak birileri varmış gibi görünüyor” diyor.

F1 - Kripto ilişkisinde sonun başlangıcı mı?

 

Kripto parada ikinci çöküş

 

Kripto yatırımcılarının 4'te üçü kaybetti: 2,2 trilyon dolar buhar oldu

 

JPMorgan kendi kripto cüzdanına sahip oluyor

 

Milyarder yatırımcı kriptoya inancını koruyor

 

FTX’in çöküşünden Bitcoin sorumlu tutulamaz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)