E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEvercore hisse senetlerinde yüzde 17 düşüş bekliyor---

Evercore hisse senetlerinde yüzde 17 düşüş bekliyor

Evercore hisse senetlerinde yüzde 17 düşüş bekliyor
10 Ocak 2024 - 17:15 borsagundem.com

ABD’de hisse senedi yatırımcıları kurumsal kazanç sezonunu bekliyor. Evercore ise bu döneme oldukça karamsar yaklaşıyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yatırım bankacılığı danışmanlık şirketi Evercore, kurumsal kazançların hayal kırıklığı yaratacak olması nedeniyle hisse senetlerinin bu yıl zirveden dip noktaya yüzde 17'lik bir düşüş yaşayabileceğini söylüyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Evercore'un özsermaye stratejisi şefi Julian Emanuel'e göre, kurumsal kazançların yatırımcıların yüksek beklentilerinin altında kalması kaçınılmaz olduğundan, hisse senetleri bu yıl dipten tepeye yüzde 17 oranında düşebilir.

Kurumsal kazanç beklentisi abartılı

Insider’dan Jennifer Sor’un haberine göre, Evercore'un portföy stratejisi ekibinin kıdemli genel müdürü de olan Emanuel, yatırımcıların Fed'in faiz indirimleri konusunda iyimser olmasına ve ABD ekonomisinin yumuşak iniş beklentisine rağmen hisse senetlerinde hala ciddi olumsuzlukların yaşandığına dikkat çekiyor.

Emanuel, Wall Street'teki fikir birliğinin 2024 yılında kurumsal kazançların yüzde 11 oranında artması yönünde çağrıda bulunduğunu ancak bunun ABD'nin yavaşlamadan kaçınması durumunda bile yüksek bir oran olduğunu söylüyor. Emanuel, Evercore’un gelecek dönem için yıl ortasında ekonomide hafif bir durgunluk olacağını öngördüğünü de ekliyor. Emanuel, “Enflasyonun dizginlenmesi, kazançların sağlam olması ve büyümenin hayal kırıklığı yaratmaması açısından genel olarak beklentiler kesinlikle harika” diyor.

Faiz indirimleri iki ucu keskin bıçak

Uzmanlar, Fed'in enflasyonu kontrol altına almak için geçen yıl agresif bir şekilde faiz oranlarını artırması sayesinde aylardır resesyon riski konusunda uyarıda bulunuyor. Ekonomideki fiyatlar soğumaya devam ederken piyasalar bu yıl merkez bankacılarından beş ila altı kez faiz indirimi bekliyor ancak bu aslında hisse senetleri için iki tarafı keskin bir bıçak anlamına da geliyor. Zira Fed yetkilileri, geleneksel olarak ekonomik yavaşlamanın ya hemen öncesinde ya da buna yanıt olarak yüksek oranda faiz indirimleri gerçekleştiriyor.

Emanuel bu yılki faiz indirimleri hakkında ise, “Açıkçası tarih bunun olmasını istemediğimizi söylüyor çünkü bu genellikle büyümenin aşağı yönde hayal kırıklığı yarattığı bir ortamda gerçekleşiyor” diyor.

Düşüş korkutucu seviyede olabilir

Tüm bunlar, özellikle S&P 500 ve Dow Jones’un tüm zamanların en yüksek seviyelerinde seyrettiği göz önüne alındığında, hisse senetlerinin gidişatı açısından sorun teşkil ediyor. Emanuel’in tahminine göre, resesyonun olmadığı tipik bir yılda hisse senetleri dipten tepeye yüzde 13'lük bir oynaklık yaşıyor. Emanuel, hisselerin potansiyel olarak en yüksek seviyelerinden yüzde 16 ila yüzde 17 oranında düşüş göstermesiyle zirveden dip noktaya farkın 2024'te daha da dik olabileceğini tahmin ediyor.

Wall Street'teki diğer isimler de, özellikle durgunluk risklerinin devam etmesi nedeniyle, hisse senetlerinin gelecek dönemde zorlu bir yıl geçireceği uyarısında bulunuyor. Karamsar kampta yer alan uzamanların düşüş beklentileri yüzde 20 ila yüzde 65 arasında seyrediyor.

Goldilocks senaryosu borsa yatırımcılarına kaybettirebilir

 

Ünlü borsa yazarından 10 iddialı 2024 tahmini

 

David Rosenberg: Borsalar 2022’yi anımsatıyor

 

Deutsche Bank: Borsa boğaları faiz indirimi beklentilerinde abartıya kaçmamalı

 

Borsalar faiz indirimlerine nasıl yanıt veriyor?

 

WSJ’den borsa tahmini: 2024 rekor, sonrası meçhul

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • şefik yamalıbabuç giyer11 Ocak 2024 12:31

    uhahauha korku salıyolar bewlliki düşükten hisse alamadı enayiler auhauhauhauh yasasınnnn akapa hödüpa rejimi borsa ucuyooooo refah muazzam bolluk bereket yok bölesi yaşanmadı hiç iiki akapa hödüpa rejimi var yasasınnnnn koşşşuunn gelinnnn borsaya ucacakkkkkk kacacakkkkk .hauhauhauhauhauha