E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarEthereum’da neden düşüş bekleniyor?---

Ethereum’da neden düşüş bekleniyor?

Ethereum’da neden düşüş bekleniyor?
27 Aralık 2022 - 15:42 borsagundem.com

Temel analiz verilerine göre iyi durumda gözükse de analizler Ethereum’da kısa vadede belirgin bir düşüş bekliyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para piyasaları 2022 yılını büyük bir çöküşle kapatmak üzere. En yüksek hacimli kripto para Bitcoin gibi Ethereum da yılbaşından bu yana yüzde 70’in üzerinde değer kaybetti. Kötü haberler ise son bulmuyor; uzmanlar Ethereum için yeni bir düşüş trendi öngörüyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Ethereum’daki düşüş öngörüsü, temel analiz verileriyle ise örtüşmüyor. Dikkatli bakıldığında ise, Ethereum fiyatının gerçekten de temel analize konu gelişmelere uygun hareketleri yansıtmadığı görülüyor.

Temel analiz bakımından iyi durumda

Beincrypto’dan Martin Young’ın analizine göre, analistler, kripto para piyasasının ikinci en büyük hacimli kripto parası Ethereum’un, temelleri iyi görünse de kısa vadede düşeceğini tahmin ediyor.

Temel analiz bakımından Ethereum , yükseltme ve birleşme de dahil olmak üzere birçok aşamayı başarıyla tamamlamış bir kripto para olarak öne çıkıyor. 100 gün önce gerçekleşen ve ‘merge’ adı verilen birleşmenin, Ethereum ağını çevresel olarak daha sürdürülebilir ve dayanıklı hale getirdiği görülüyor. Bu süreçte ayrıca, 'proof-of-work' madenciliğinin, ‘proof-of-stake’ mutabakat modeliyle değiştirildiği de gözleniyor. Bu gelişme de, Ethereum’un ağ enerji tüketiminin yüzde 99'dan fazla azalması anlamına geliyor.

Açık kaynak kodlu Ethereum blockchain kaşifi Beaconcha.in'e göre, şu anda toplam arzın yaklaşık yüzde 13'ünü oluşturan 15,7 milyon adet Ethereum stake edilmiş durumda bulunuyor. Bu miktarın, bugünün güncel fiyatıyla yaklaşık 19,2 milyar dolar değerinde olduğu görülüyor.

Tüm bunlara ek olarak, şu anda Ethereum ağında 490.000'den fazla aktif doğrulayıcı yer alıyor. ABD'deki şiddetli hava koşulları ve enerji şebekelerindeki stres nedeniyle Bitcoin'in hash oranı düşerken, Ethereum artık böyle bir sorun yaşamıyor.

ABD'deki şiddetli hava koşulları ve enerji şebekelerindeki stres nedeniyle Bitcoin'in hash oranı düşerken, Ethereum artık böyle bir sorun yaşamıyor.

NFT aktivitesine liderlik ediyor

Staking, Ethereum için tek yükseliş temeli değil. Ethereum aynı zamanda dünyanın en iyi NFT ekosistemi konumunda bulunuyor. Blockchain analiz platformu Nansen'e göre, 2022 yılında Ethereum'da toplam 23,7 milyar dolarlık NFT basıldı ve işlem gördü.

Ayrıca Ethereum, en büyük ikinci NFT ekosistemi olan Solana'nın çok ilerisinde bir konumda bulunuyor. Cardano ve Polkadot gibi Ethereum’un yerine geçeceği iddia edilen diğer ‘Ethereum katilleri’ ise NFT etkinliği bakımından Ethereum’a yaklaşmayı bile başaramıyor.

Ultrasound.Money’e göre Ethereum arz artışı şu anda sıfıra yakın seviyede seyrediyor. Arz yılda sadece yüzde 0,012 oranında büyüyor.

Kasvetli fiyat tahminleri

Ethereum ağına ve ekosistemine dair olumlu temellerin ise fiyat hareketlerine yansımadığı görülüyor. Ethereum an itibariyle 1.217 dolar seviyelerinde işlem görüyor. 1.200 dolar seviyesinde menzile bağlı kalan kripto paranın Bitcoin gibi hafta sonu boyunca neredeyse hiç hareket etmediği görülüyor.

Ancak analistler, ETH için ileride daha fazla fiyat düşüşü öngörüyor. Ek olarak, teknik göstergeler mevcut seviyelerdeki desteğin yakında kırılabileceğini gösteriyor. Üçgen formasyonlarına da vurgu yapan analistler, Ethereum’un fiyatının kısa vadede 1.080 dolara düşeceğini öngörüyor. Bu öngörülerin arkasında ise sağlam temel analiz verilerinin piyasanın en hacimli ikinci kripto parası olan Ethereum’un fiyatına yansımamış olması yatıyor.

Kriptoya hangi jenerasyon ne kadar yatırım yapıyor?

 

JPMorgan: Kriptoda volatilite çok yüksek

 

ABD'de kripto para üzerindeki baskı artıyor

 

Kripto kışı 2023’te sona erecek mi?

 

Kripto para piyasaları 'korkunç yıl' sonrası dönüm noktasında

 

Milyarder yatırımcılar kriptoya güveniyor

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)