E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarMilyarder yatırımcılar kriptoya güveniyor---

Milyarder yatırımcılar kriptoya güveniyor

Milyarder yatırımcılar kriptoya güveniyor
21 Aralık 2022 - 14:11 borsagundem.com

Piyasalardaki karamsarlığa rağmen uzmanlar ve yatırımcılar, kriptoya ve kriptonun potansiyel değerine hala güçlü şekilde güveniyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto kışı 2022 yılında mevsimsel bir tanım olmaktan açık şekilde çıktı ve tüm yıla yayılan bir çöküşün adı haline geldi. Ancak, piyasaya hakim olan karamsar havaya ve yaşanan onca kıyamete rağmen uzmanların kriptoya ve kriptonun vadettiği değere olan güveni sürüyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, ünlü milyarder Mark Cuban ve birçoklarının kripto paralara olan güveninde bir değişiklik bulunmuyor. Cuban, kriptoya olan güveninin, kriptonun sahip olduğu değerden kaynaklandığını ifade ediyor.

Değer faydadadır

Yahoo Finance’ten Yaёl Bizouati-Kennedy’nin haberine göre, kripto kışı hiç bitmeyecek gibi görünüyor. Sektörün üzerine, FTX fiyaskosu ve Sam Bankman-Fried'ın tutuklanmasının gölgesi düşmüşe benziyor. Ancak bu karamsarlığa ve kıyamete rağmen, çok sayıda uzman, kriptoya ve kriptonun değerine hala güçlü bir şekilde inanıyor ve bu inanış, muhaliflerin görüşleriyle caydırılmayacak kadar güçlü görünüyor.

Milyarder girişimci ve NBA takımlarından Dallas Mavericks'in de sahibi olan Mark Cuban, FTX'in çöküşüne rağmen, çoğunlukla akıllı sözleşmelere inandığı için kripto paralara yatırım yaptığını ve bu alanda hala yükselişte olduğunu söylüyor. Cuban, “Bir kripto paranın değeri, platformunda çalışan uygulamalardan ve bu uygulamaların yarattıkları faydadan kaynaklanır” diyor.

Bitcoin dayanma gücüne sahip

New York merkezli dijital varlık yönetim şirketi Bakkt’ın yeni yayınladığı ankete göre, tüketiciler 2022 yılındaki piyasa oynaklığını ve FTX'in çöküşünü önemsemiyor gibi görünüyor. FTX başarısızlığından önce, kripto sahiplerinin yüzde 89'u gelecekte kripto para satın alacaklarını söylerken, FTX’in iflasının ardından duyarlılık seviyesinin yalnızca yüzde 7 oranında düştüğü görülüyor. Ayrıca, ankete göre, kriptoya duyulan ilgi ve merak duygusu da sabit kalmayı sürdürüyor.

Bakkt Bitcoin ve Kripto Baş Ürün Sorumlusu Dan O'Prey, “Kripto para birimi ve özellikle Bitcoin, gerçek değer sunduğunu ve dayanma gücüne sahip olduğunu zaten gösterdi” diyor. O’Prey, “Bitcoin'in kriptodan farklı ve kendine has olduğuna inanıyorum, çünkü gerçekten merkezi olmayan, lidersiz bir dijital nakitten söz ediyoruz. Bitcoin’in faydası, hem benimsemede hem de uygulamada artıyor” şeklinde konuşuyor.

O'Prey, ayı piyasasındayken, bazı sürdürülemez ve kötü niyetli uygulamaları açığa çıkaran şeyin bu tür bir oynaklık olduğunu da sözlerine ekliyor. O’Prey, “Bu ilk gerileme değil ve son da olmayacak, ancak son zamanlarda olan her şey piyasayı kötü aktörlerden kurtarmaya yardımcı oluyor” diyor ve FTX'te yaşananların kripto para teknolojisinin başarısızlığı değil, dolandırıcılık nedeniyle kurumsal bir başarısızlık olduğunu ifade ediyor. O’Prey, “Uzun süre dayanacak oyuncular, uygulamalar konusunda şeffaflığa açık olacak ve iyi niyetli düzenlemeleri memnuniyetle karşılayacaktır” şeklinde konuşuyor.

FTX sonrası kriptonun geleceği

Digital Assets Council of Financial Professionals’ın kurucusu Ric Edelman, FTX'in ardından piyasada birkaç olumlu gelişme yaşandığını söylüyor. Warner Music’in, hayranların Polygon blok zinciri aracılığıyla müzik NFT'leri satın alıp dinleyebileceğini duyurması ve Goldman Sachs’ın kripto şirketlerini satın almak veya bunlara yatırım yapmak için ‘on milyonlarca dolar’ harcamayı planladığını duyurması, yaşanan olumlu gelişmeler arasında en çarpıcı olanları olarak öne çıkıyor.

Ayrıca, Goldman Sachs CEO'su David Solomon Wall Street Journal'da yayınlanan köşe yazısında şunları yazıyor: “FTX'in hızlı çöküşü, kripto para birimleri ve kripto varlıkların arkasındaki yazılım olan blockchain teknolojisi hakkında şüpheler uyandırdı. Oysa, diğer inovasyon dalgalarının aksine blokchain teknolojisi, sıkı bir şekilde düzenlenmiş endüstrileri bozdu. Belki e-postanın icadını, FedEx'i veya UPS'i geçersiz kılmadı. Ancak, eşler arası ödemeler ve geleneksel varlıkların paralaştırılması gibi blockchain teknolojileri, şirketlerin nasıl para topladıklarından yatırımcıların hisse senedi alım satım pratiklerine kadar değiştirdi. Bunun küresel ekonomi için geniş kapsamlı etkileri oldu ve olmaya da devam edecek.”

Kripto para piyasasında bir iflas başvurusu daha

 

Kriptoda karamsarlık artıyor

 

Kripto paralara enflasyon dopingi

 

Bitcoin boğa tuzağına mı hazırlanıyor?

 

Bitcoin yeni diplere göz kırpıyor

 

Bitcoin'deki kıpırdanma 'boğa' işareti mi?

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)