E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDüşük sermayeli şirketlerde kazandıran iki sektör---

Düşük sermayeli şirketlerde kazandıran iki sektör

Düşük sermayeli şirketlerde kazandıran iki sektör
10 Haziran 2020 - 17:42 borsagundem.com

Salgın sürecinde düşük sermayeli şirketler S&P 500 endeksinden çok daha iyi performans gösterdi. Uzmanlar finans sektörü ve sağlık sektörü hisselerinin fark yarattığını düşünüyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında düşük sermayeli şirketlerin bulunduğu Russell 2000 endeksi Mart ayı dip seviyesinden bu yana %56 oranında yükselerek S&P 500 endeksinin %46’lık yükselişini geride bıraktı.

CNBC’nin verdiği röportajda servet danışmanlığı şirketi Ascent Wealth Partners’ın Baş Yöneticisi Rodd Gordon düşük sermayeli şirketlerin rallisine iki grubun katıldığını öne sürüyor. Bu grubun ilkini finans şirketleri oluşturuyor. Düşük sermayeli finans şirketleri sadece bu ay içerisinde %16 oranında yükseliş gösterdi.

Finans sektörü fark yarattı

Gordon röportajında “Russell endeksinin hızlı yükselişi yakın zamana dayanıyor. Bu yükselişin nedeni büyük ihtimale ABD Hazine gelirlerinin yükselişe geçmesiyle alakalı” ifadelerini kullandı. Yüksek gelirler bankaların kâr oranlarını olumlu yansıyarak genellikle hisse değerlerinde de yükselişe destek sağlayabiliyor.

Gordon, “Bu sadece düşük sermayeli şirketlere has bir durum değil” ifadelerinde bulunarak “S&P 500’deki büyük sermayeli gibi finans şirketlerinin hisselerinde de bunu gözlemleyebiliyorsunuz. Bu da daha geniş bir perspektifte finans şirketlerinin aşırı satış statüsünden geri geldiğini gösteriyor” dedi.

Citigroup ve Bank of America gibi bankaları barındıran büyük sermayeli finans şirketi hisseleri haziran ayında bugüne kadar ortalama %12’lik bir yükseliş gösterdi.

Sağlık sektöründe başarı hikayesi yaratan şirketler

Düşük sermayeli şirketler arasında öne çıkan diğer hisse grubu ise sağlık sektörü hisseleri. Gordon sağlık sektörü hisselerine ilişkin, “Aslına bakılırsa üst seviyelerde oldukça iyi hareket eden şirketler görülüyor. Fakat aşağı seviyelerdeki hisseler Russell endeksinin referans değerlerini belirliyor ve bu da endeksin gücünü zayıflatıyor. Bu nedenle Teladoc ya da Regeneron gibi hisselerin diğerlerinden izole olarak farklı bir hikayesinin olduğunu düşünüyorum” dedi.

Yükseliş sürecek mi?

Yatırım danışmanlığı şirketi Chantico Global’in CEO'su Gina Sanchez, düşük sermayeli şirketlerdeki performansın ABD ekonomisi ve korona virüs salgını kurtarma beklentileri ile yakından ilişkili olduğunu söyledi.

Sanchez düşük sermayeli şirketlere ilişkin, “O hisselerin kesinlikle Kovid-19 salgınından en fazla etkilenen hisseler grubu olması bekleniyordu ve açıkçası ben halen böyle olduğunu düşünüyorum. Makro verilerde bazı olumlu haberlerin geçtiğini gördüğümüze göre, ekonomiyi yeniden açmaya başladığımız ve krizi atlattığımız fikri yayılmaya başladığında piyasaları fiyatlandıran kötümserliğin bir kısmının da piyasalardan çekilme ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyorum” dedi.

Fakat Sanchez’in düşük sermayeli şirketlere tam destek vermesini engelleyen bir faktör daha mevcut. Sanchez “Bu hisse değerleri hiç de uygun seviyede değil. Şu anda küçük sermayeli şirketler segmenti oldukça fazla değerlenmiş durumda. Bu nedenle şu anda bu oyuna katılmak için oldukça dikkatli olunması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

New York borsası yükselişle açıldı

 

Salgın sürecinde en çok büyüyen hisseler

 

Yatırımcıların tercih ettiği en popüler hisseler

 

Tecrübeli borsacı uyardı! O grafiğe dikkat

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)