E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTecrübeli borsacı uyardı! O grafiğe dikkat---

Tecrübeli borsacı uyardı! O grafiğe dikkat

Tecrübeli borsacı uyardı! O grafiğe dikkat
10 Haziran 2020 - 16:20 borsagundem.com

Tecrübeli borsacılara göre, traderların dikkati politika yapıcıların tahminlerinin yer aldığı noktasal grafik üzerinde olacak

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yatırımcılar, S&P 500 endeksinin yılbaşındaki seviyesini, Nasdaq endeksinin de 19 Şubat’taki rekor seviyesini geçtikten sonra borsalardaki rallinin duraklamasına hazır görünüyor.

Bu durumun oluşmasında Dünya Bankası’nın korona virüs salgınının dünya ekonomisinde 19. yüzyıldan bu yana görülen en büyük çöküşe neden olacağı tahmininde bulunması etkili olmuş olabilir. Washington merkezli kuruluş bugün açıkladığı Küresel Ekonomik Görünüm Raporu’nda dünya ekonomisinin 2020’de yüzde 5,2 küçüleceğini öngördü.

Dünya Bankası, salgının ve ekonomilerin yeniden açılmasının gidişatına göre bu oranının daha da artabileceği uyarısında bulundu. Raporda ayrıca çok sayıda ülkede kişi başına gelirin 1870’den bu yana görülmedik ölçüde azalacağına, bunun da en az 70 milyon kişiyi aşırı yoksullaştıracağına dikkat çekildi.

Dünya Bankası’nın olumsuz senaryosu Capital Wealth’in yaklaşık 50 yıllık deneyime sahip olan kurt borsacısı Jeffrey Saut'ı korkutmadı. S&P 500 endeksinin yıl sonunda yeni rekorlar göreceğini tahmin eden isime göre boğa piyasalarının içindeyiz.

Sault, korona virüs kaynaklı kısıtlamaların ortadan kalkmasıyla “v” şeklinde ekonomik toparlanma beklerken Donald Trump’ın tekrardan seçilmesinin kuvvetle muhtemel olduğunu söyledi.

Gözler "noktasal grafikte"

FED'in bugün gerçekleştireceği FEDeral Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısında değineceği birçok konu olacak, ancak hiçbiri noktasal grafik kadar piyasaları ilgilendirmiyor. Çünkü merkez bankasının ekonomik toparlanmaya ilişkin gelişmeleri nasıl gördüğünü anlamak için bakılması gereken yer tam olarak orası.

Grafik üzerindeki noktalar ne kadar uzun ve yatay olursa, FED'in genişleyici kalmak için hazırlıklı olduğuna ilişkin traderların güveni de o kadar yüksek olacak. Beklentiler GSYİH'nin 2020'de daralacağı, 2021'de ise sıçrama yapacağı yönünde. Ancak sözlü yönlendirmede sık sık bakılan göstergenin net bir sinyal vermesi için henüz çok erken.

Noktaların çok dik olması durumunda pozitif büyüme senaryosunun sahneye çıktığını gösterecek. Fakat aynı zamanda genişlemenin geri alınmasının sinyali olacak. Öyle ki parasal genişleme, Hazine'nin teşvikiyle birlikte risk algısının iyileşmesinden kaynaklı rallinin sigortası.

Piyasaların gözü Fed'in kararında olacak

Portnoy: “Warren Buffett tam bir ahmak”

Borsacıların Biden korkusu yersiz

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)