E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası yükselişle açıldı---

New York borsası yükselişle açıldı

New York borsası yükselişle açıldı
10 Haziran 2020 - 16:36 borsagundem.com

FED kararları beklenirken New York borsası yükselişle açıldı

Açılışın ardından Dow Jones endeksi yüzde 0.10 yükselirken, S&P 500 endeksi yüzde 0.15 ve Nasdaq endeksi yüzde 0.61 yükseldi. Böylece Nasdaq endeksi rekor tazelemiş oldu.

ABD merkez bankası Fed'in politika yapıcıları Haziran toplantısında, ABD ekonomisinin koronavirüsün tetiklediği resesyondan toparlanmasına yardımcı olmak için gösterge faizi bu ve gelecek yıl sıfır seviyesi yakınında tutmayı değerlendirecekler.

Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC), Salı günü başlayan ve bu akşam sona erecek toplantısında, gösterge gecelik faizi değiştirmeyerek sıfır ila yüzde 0.25'teki hedef aralığında tutma kararı almasına neredeyse kesin gözü ile bakılıyor. Komite TSİ 21:00'de açıklama yapacak ve bunun yanında, Aralık ayından bu yana ilk kez, aralarında faiz projeksiyonlarının noktasal grafiğinin de bulunduğu çeyrek dönem tahminleri de açıklanacak. Fed Başkanı Jerome Powell kararın açıklanmasından yarım saat sonra basın toplantısı düzenleyecek.

Beklenenden daha iyi çıkan Mayıs ayı istihdam verileri, ekonominin, yavaş biçimde yeniden açılması ile birlikte, en kötü dönemi geride bırakmakta olduğunu işaret ediyor. Ancak Fed'in, yetkililerin normale dönüşün yavaş olacağı uyarıları ile birlikte izlemede kalmaya devam etmesi ile birlikte, kredi akışının devamını sağlamak için uygulamaya koydukları acil politikalardan çıkış yapmaya yakın biryerlerde olunduğuna ilişkin işaret vermesi beklenmiyor.

Tecrübeli borsacılara dikkat edilmesi gerekenler

Portnoy: “Warren Buffett tam bir ahmak”

Piyasaların gözü Fed'in kararında olacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)