E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSalgın sürecinde en çok büyüyen hisseler---

Salgın sürecinde en çok büyüyen hisseler

Salgın sürecinde en çok büyüyen hisseler
10 Haziran 2020 - 11:38 borsagundem.com

Wall Street rallisinin duraklamasının ardından yatırımcılar uzun vadeli performansı yüksek hisselere yönelme eğiliminde. Piyasa uzmanları uzun vadede büyüme beklentisi yüksek ve performansı iyi olan hisselerin tercih edilmesini öneriyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD işsizlik rakamlarındaki sürpriz gerileme dünyanın en büyük ekonomisinin resmen resesyona girdiği gerçeğini değiştirmedi. Analistler şimdilerde oldukça yüksekten fiyatlandırılan kurumsal satış ve şirket kârlarındaki beklentilerini düşürüyorlar.

Ancak yatırımcılar önümüzdeki üç ila beş sene içerisinde ortalamanın üzerinde oranlarda büyümeye hazır görünen şirketlerin büyüsüne kapılmış görünüyorlar. Leuthold Group'un Baş Yatırım Stratejisti Jim Paulsen'in Barrons’a verdiği röportaja göre, uzun vadeli büyüme oranları en yüksek hisse senetleri, bu yıl S&P 500'deki 11 sektörün sekizinde, 5 Haziran'a kadar diğer hisselere göre daha iyi performans gösterdi. 11 sektördeki en iyi performanslar teknoloji, sağlık, iletişim hizmetleri ve emlak sektöründeydi.

Salgın sürecinde öne çıkan hisseler

Bilgi teknolojileri sektöründe en başarılı şirket ServiceNow oldu. Bu sene yaşadığı %31’lik kâr artışıyla ServiceNow Barrons’un hisse önerileri arasında üst bölümlere tırmanıyor. Analistler yıllık bazda satışların %30’a yükselmesini bekliyor. Kurumsal iş akışı ve veri analizi platformu olan ServiceNow dengeli bir büyüme seyri içerisinde. Analistler şirketin 2021 yılı içerisinde satışlarının %20 oranında yükselerek 5,4 milyar dolara ulaşacağını tahmin ediyor. Şirketin hisse başı kazançlarının 2020 içerisinde 4,23 dolardan 5,37 dolara yükselmesi öngörülüyor.

Sağlık sektörü korona virüs sürecinde en önemli sektörlerin arasında yer alıyordu. Analistlere göre DexCom büyük sermayeli sağlık sektörü şirketleri arasında en önemli şirketlerden birisi oldu. Şirketin hisse başına kazançlarını gelecek üç ila beş yıl içerisinde %39 oranında arttırması bekleniyor. Hisse bu yıl içerisinde %67 değer kazanarak sektör içerisindeki en güçlü performanslardan birisine imza attı.

İletişim hizmetleri sektöründe yıllık bazda kazanç %2’yi gösterirken Netflix bu yılki %30’luk hisse performansıyla sektördeki birçok devi geride bıraktı. Dijital yayın platformunun uzun vadeli hisse başı kazanç beklentileri de oldukça yüksek. Netflix’in gelecek üç ila beş yıl içerisinde Hisse başı kazançlarının %40 oranında yükselmesi bekleniyor. Şirketin gelecek beklentilerinin bu denli yüksek olmasının en önemli sebeplerinden biriyse sosyal mesafe çağında konser, sinema, tiyatro gibi etkinliklere gidemeyen insanların birincil tercihi haline dönüşmesi.

Emlak sektöründeki yıllık kazançların %4,5 oranında düşmesine rağmen Crown Castle hisseleri fark yarattı. 5G teknolojileri altyapı talebinin ABD çapında artmasıyla birlikte hücre kuleleri emlak yatırım şirketi Crown Castle hisse değerlerini %23,8 oranında arttırdı. Şirketin uzun vadeli hisse başı kazançlarının %19,4’e tırmanması bekleniyor.

İhtiyari tüketim sektöründe ise 1,2 trilyon dolarlık piyasa kapasitesiyle Amazon hisseleri öne çıktı. Amazon’un sene içerisinde %34 oranında büyüyerek borsalardaki bütün sektörlerde bütün hisseleri geride bırakması bekleniyor. Şirketi üç ila beş yıl arasındaki %39’luk yıllık büyüme beklentisi ise borsalarda uzun vadeli en güçlü büyüme beklentisi olarak öne çıkıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)