E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYatırımcıların tercih ettiği en popüler hisseler---

Yatırımcıların tercih ettiği en popüler hisseler

Yatırımcıların tercih ettiği en popüler hisseler
10 Haziran 2020 - 09:54 borsagundem.com

ABD borsalarında salgının ekonomik etkisi yavaşladı. İyileşme sürecinde kurumsal yatırımcılarla perakende yatırımcıların hisse tercihleri arasında ise farklılıklar göze çarpıyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kurumsal yatırımcıların hisse yönetimi ile sıradan insanların yatırımları arasında büyük bir farklılık söz konusu. Marketwatch’un haberine göre bu farklılığın sebebi büyük oranda korona virüsten kurtulmaya çalışan ekonomide ters yüz olmuş piyasaların doğasından kaynaklanıyor.

Aracı kuruluş Robintrack’ın verilerine göre Wall Street’te perakende yatırımcıların tercih ettiği ilk beş hisse sırasıyla: Ford, General Electric, American Airlines Group, Delta Airlines ve Walt Disney

Buna karşılık UBS’in listesine göre kurumsal yatırımcıların tercih ettiği ilk beş hisse ise sırasıyla: Visa, Adobe, Mastercard, Google’ın çatı şirketi Alphabet ve Paypal

Hisse dağılımlarında oldukça net farklılıklar gözlemlenebiliyor

Perakende yatırımcılar hava yolu şirketlerinin büyük bir geri dönüş yapacağından ümitli. Bunun yanında perakende yatırımcıların sadece metrik ölçekte korona virüs sürecinde en faza değer kaybeden hisseleri tercih ediyor olma ihtimali de söz konusu. Kurumsal yatırımcılar ise özellikle ödeme sistemleri olmak üzere elektronik destekli ofis ürünlerine yatırım yapıyorlar.

Y kuşağı sanıldığı gibi sürdürülebilirliğe yatırım yapmıyor

Araştırma firması DataTrek’in kurucularından Jessica Rabe Salı günü paylaştığı araştırma yazısında perakende yatırımcıların büyük çoğunluğunun temiz enerji yatırımlarını tercih etmediğini belirtiyor. Perakende yatırımcıların tercihleri Y kuşağı jenerasyonunun yoğun olarak tercih ettiği çevirim içi aracı kuruluş olan Robinhood’un verilerine göre düzenlendi.

Rabe konuyla ilgili paylaştığı yazısında, “Robinhood’un en çok tercih edilenler panosunun en tepesinde yer alan şirketlerdeki çevresel, sosyal ve yönetişim alanında gelişim gösteren şirketlerin eksikliği Y kuşağının sadece bu özelliklere uygun şirketlere yatırım yapacağı fikirleriyle çelişiyor” ifadelerini kullandı.

Kurumsal yatırımlar teknolojik devrimden faydalanmaya çalışıyor

Yavaşlayan ekonomilerde tüketici harcamalarının azalmasıyla ödeme sistemlerine olan talep de düşecektir. Makro oranlarda yatırım yapan kurumsal yatırımcılar ise bu alanda büyümeyi hedefliyor. Öte yandan birçok kurumsal yatırımcı korona virüs sürecinde küresel ekonomide teknolojik değişimin hızlandığına inanıyor. Elektronik ödeme sektöründe hâkim şirketler bu işlemlerden daha büyük bir pay almayı hedefliyor olabilirler.

İki tip yatırımcının da tercih ettiği tek ortak hisse Microsoft şirketine ait. Buna karşın teknoloji şirketi olmasına rağmen kurumsal yatırımcıların favori tercihleri arasına giremeyen Apple ise perakende yatırımcıların tercihleri arasında.

Portnoy: “Warren Buffett tam bir ahmak”

 

New York borsasının rallisi durakladı

 

Apple Google'a rakip oluyor

 

Yatırımcıları zengin eden hisseler

 

İflas etti hisseleri iki katına çıktı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)