E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin’de ‘yarılanma’ bu sefer fiyatı farklı etkileyebilir---

Bitcoin’de ‘yarılanma’ bu sefer fiyatı farklı etkileyebilir

Bitcoin’de ‘yarılanma’ bu sefer fiyatı farklı etkileyebilir
04 Mart 2024 - 15:58 borsagundem.com

Bitcoin Nisan ayında halving yani yarılanma sürecine giriyor. Uzmanlar, bu kez, döngünün fiyat lehine kırılabileceği görüşünde.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para piyasasının en hacimli parası Bitcoin’de ‘halving’ (yarılanma) dönemi yaklaşıyor. Uzmanlar, bu kez, Bitcoin performansının eski halving dönemlerinden farklı seyredebileceğini öngörüyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Bitcoin Nisan ayında tekrar ‘halving’ dönemine giriyor. En hacimli kripto paranın hem arz hem de talep tarafını etkileyen faktörlerin birleşimiyle karşı karşıya olduğu kabul ediliyor.

Daha ideal bir kurulum

MarketWatch’tan Frances Yue’nun haberine göre, Bitcoin yarılanması, tarihsel olarak kripto para birimi için yükseliş eğilimi gösteren bir olay olarak görülüyor ve kripto piyasası gözlemcilerine göre, Nisan ayında beklenen yarılanmanın, önceki döngülere göre çok daha ideal bir kurulumdan faydalanabilmesi muhtemel gözüküyor.

Halving, 21 milyonluk limite sahip kripto paranın arzını kontrol etmek için Bitcoin blok zincirinin algoritmasına yazılan bir mekanizma olarak biliniyor. Yarılanmalarda Bitcoin madenciliği ödülü yarıya indiriliyor, bu da madencilerin işlemleri doğrulamak için yüzde 50 daha az Bitcoin alacağı anlamına geliyor. Yarılanmaların, maksimum Bitcoin arzının tamamı serbest bırakılana kadar, çıkarılan her 210.000 bloktan sonra veya yaklaşık dört yılda bir gerçekleşmesi planlanıyor.

Geçmiş verilere göre Bitcoin, yarılanmalardan sonraki aylarda fiyat artışı görme eğiliminde oluyor. Bitcoin yatırım platformu Swan Bitcoin'in projeksiyonuna göre, bir sonraki yarılanmanın 19 Nisan'da gerçekleşmesi bekleniyor.

Talep tarafında istikrarlı günlük girişler

Ancak kripto varlık yöneticisi Pantera Capital'in portföy yöneticisi Cosmo Jiang'a göre, bu yarılanma, Bitcoin tarihinde ilk kez kripto para biriminin hem arz hem de talep tarafını etkileyen faktörlerin bir araya gelmesiyle karşı karşıya kalıyor.

Jiang, yaptığı açıklamada, yarılanmalar Bitcoin arzını kontrol ederken, Bitcoin borsasında işlem gören fonların talep tarafından kriptoya ‘istikrarlı günlük girişler’ getirdiğini söylüyor. Ocak ayında, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) yakın zaman önce tarihte ilk kez 10 Bitcoin ETF'ini onayladı.

Artan kurumsal katılım, son zamanlarda Bitcoin'i, yarılanmanın beklenen tarihine 50 günden az bir süre kala, rekor zirveye yakın bir seviyeye itti. Bitcoin bu yıl şu ana kadar yüzde 40'tan fazla artış göstererek kabaca 65.700 dolar seviyesine ulaştı ve şu anda Kasım 2021'de ulaşılan tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 68.990 dolara oldukça yakın bir seviyede seyrediyor.

Bitcoin blockchain’i artık daha güvenli

MarketVector Indexes dijital varlık ürün stratejisti Martin Leinweber'e göre bu yükseliş, Bitcoin'in halving önceki tarihsel yapısından farklı bir hareketi temsil ediyor. Leinweber, tarihsel olarak Bitcoin'in performansının yarılanmadan önceki iki ila üç ay içinde nispeten düştüğünü belirtiyor.

Bu arada, Bitcoin madenciliği şirketi Marathon Digital Holdings’in büyüme sorumlusu Adam Swick'e göre, Bitcoin blockchain'i artık önceki yarılanmalara göre daha güvenli. Blockchain.com'un verilerine göre, Bitcoin'in toplam hash oranı veya blockchain'i güvence altına alan toplam hesaplama gücü, Şubat ayında saniyede yaklaşık 600 milyon terahash gibi rekor bir seviyeye ulaşmış durumda.

Bitcoin 64 bin doları aştı

 

Milyonlarca Bitcoin kimlerin elinde?

 

Mike Novogratz: 'Baby boomer’ların trilyonları Bitcoin’i altından daha değerli kılacak

 

Bitcoin fiyatı ile ilgili kritik tahmin

 

Bitcoin mi yoksa altın mı enflasyona karşı daha iyi koruyor?

 

Bitcoin için 200 bin dolar tahmini

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)