E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin rallisinin ardından sıra 'altcoin'lerde mi?---

Bitcoin rallisinin ardından sıra 'altcoin'lerde mi?

Bitcoin rallisinin ardından sıra 'altcoin'lerde mi?
18 Ocak 2024 - 14:11 borsagundem.com

Kripto para piyasasının en hacimli parası Bitcoin’in 2023 yılındaki yükselişi, uzmanlara göre 2024 yılında 'altcoin'leri de harekete geçirebilir.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para yatırımcıları için 2023 yılı oldukça olumlu geçti. Piyasanın en hacimli kripto parası Bitcoin, 15 bin dolar seviyelerinde başladığı ralliyle 49 bin dolar seviyelerine kadar yükseldi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, uzmanlar, Bitcoin’in 2023 yılındaki rallisi sonrası sıranın altcoin’lere geldiği görüşünde.

Altcoin'lerin üstün performans gösterme olasılığı

MarketWatch’tan Frances Yue’nun haberine göre, piyasa değeri açısından dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin’in diğer kripto paralardan daha iyi performans göstermesiyle 2023 yılında yüzde 150'nin üzerinde artış gösterdiği görüldü. Ancak Pantera Capital analistlerine göre, yakında görece daha küçük kripto para birimlerinin öne çıkma zamanı gelebilir.

Pantera'nın likit stratejileri portföy yöneticisi Cosmo Jiang ve firmanın içerik sorumlusu Erik Lowe'a göre, kripto boğa döngüleri iki aşamadan oluşuyor. Kripto boğa piyasasının ilk aşamalarında Bitcoin diğer kripto varlıklardan daha iyi performans gösterme eğilimindeyken, geç aşamada daha küçük kripto paralar daha iyi performans gösterme eğiliminde oluyor.

Pantera analistleri, kripto rallilerinin genellikle Bitcoin ile başladığını, zira Bitcoin'in en yaygın olarak sunulan ve en likit dijital varlık olduğunu ve ilk kez yatırım yapanların diğer kripto paralara yönelmeden önce Bitcoin’i tercih ettiklerini belirtiyor.

Analistlere göre, Bitcoin'in günlük işlem hacmi 2023 yılında ortalama 18 milyar dolar olurken, piyasanın en hacimli ikinci kripto parası olan Ethereum için bu rakam 8 milyar dolar civarında seyretti.

2 aşamalı kripto boğa döngüsü

Ancak analistler, kripto rallisinin devam etmesi durumunda yatırımcıların daha yüksek büyüme gösteren altcoin’leri, arayabileceğini söylüyor. Analistler, 2020 ve 2021'de merkezi olmayan finans ve değiştirilemeyen token’lar gibi Bitcoin dışındaki kripto para birimlerinin veya ‘altcoin’lerin yükselişiyle geçmişte bunun kanıtlandığının altını çiziyor.

Analistler, 2015 yılından bu yana geçen iki kripto boğa döngüsünde, altcoin’ler olarak adlandırılan görece küçük hacimli kripto paraların ikinci aşamada oldukça yükseldiğini ve tüm döngü süresince Bitcoin'den daha iyi performans gösterdiklerini belirtiyor.

Elbette, kripto para birimleri henüz 2009 yılında faaliyete geçen ve yeni oluşan bir piyasada oldukça değişken bir seyir izlemeye devam ediyor. Ayrıca, daha küçük kripto para birimleri genellikle Bitcoin'den daha fazla risk taşıyor. Fed'in faiz oranlarını neredeyse sıfır seviyesinden artırmaya başlamasıyla 2022 yılında birden fazla kripto projesinin çöktüğünün de akılda tutulması gerekiyor.

Pantera ekibi, “Belki de kripto para piyasalarında kazançlı yatırımın en uygun yolu, tutarlı bir stratejiyi sürdürmek ve toplamda Bitcoin'den kat kat daha fazla değer elde etmek için temelleri sağlam altcoin’lere yatırım yapmaktır” diye yazıyor.

Analistler, “Tezimiz, ürün pazarına uygun olan ve güçlü birim ekonomisiyle gerçek gelirler üreten altcoin’lerin önümüzdeki döngüde en iyi performansı göstereceği yönünde” diyor ve yatırımcılar için en önemli noktanın doğru altcoin seçimi olduğunun altını çiziyor.

3 şirket spot Bitcoin ETF'lerini ele geçirdi

 

Bitcoin'de 'yarılanma' yeni bir yükseliş döngüsü başlatabilir mi?

 

Bitcoin ETF’lerindeki 2 büyük sorun

 

Bitcoin '170 bin doları aşacak' tahmini

 

Bitcoin ETF’lerinin emeklilik fonlarında yeri var mı?

 

Bitcoin gerçek ideallerine ihanet etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)