E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto Paralarİki kripto parada balina hareketliliği---

İki kripto parada balina hareketliliği

İki kripto parada balina hareketliliği
30 Aralık 2022 - 16:24 borsagundem.com

Kripto piyasasının önemli kripto paralarından Cardano ve Litecoin’de balinaların agresif şekilde akümüle oldukları gözleniyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para piyasası 2022 yılını çöküşle geçirse de, piyasaya olan ilgi azalmıyor. Bu kez ise ilginin sahibi, niteliği ve odağı daha spesifik bir alana, iki kripto paraya kayıyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, kripto para piyasasının iki önemli kripto parası Cardano (ADA) ve Litecoin (LTC), kripto para piyasası balinalarının hareketliliğine maruz kalıyor.

Cardano’nun fiyatı olması gerekenden düşük

The Daily Hodl’da yer alan habere göre, kripto analitik firması Santiment, balinaların agresif şekilde Cardano ve Litecoin biriktirdiğini öne sürüyor. İki kripto parada yaşanan hareketlilik, balinaların cebinin oldukça derin olduğunu gösteriyor.

Santiment’tan yapılan açıklamada, Cardano'yu ele geçiren balina ve köpekbalıklarının hacmi göz önüne alındığında, kripto paranın değerinin olması gerekenden epey düşük olduğunu iddia ediyor. Santimentfeed'in kilit topluluk üyeleri, 100.000 ila 10 milyon arası ADA'ya sahip köpek balıkları ve balinaların, son altı hafta içinde agresif bir şekilde akümüle olmasının kesinlikle bu durumu ortaya çıkaran veriler olarak görüyor.

Santiment'e göre, ADA'nın fiyatı ile birikim hacmi arasında net bir farklılık bulunuyor ve bu da yükseliş hissiyatına işaret ediyor. Santiment, “Fiyat ve balina aktivitesi arasında açık bir farklılık görülüyor. ADA'nın satışının da azaldığı gözleniyor. Bu boğa işareti” diyor.

ADA'nın fiyatı ile birikim hacmi arasında net bir farklılık bulunuyor ve bu da yükseliş hissiyatına işaret ediyor.

Satıcılarda tükenmişlik belirtileri

Santiment, “Satıcılarda tükenmişlik belirtileri var. Her büyük fiyat düşüşünde, düşüş yönünde hareket eden daha az kripto para oluyor” diyor. Ayrıca şirketten yapılan açıklamada, günlük grafikteki hacim farkının yukarı yönlü bir hareketin sinyalini verebileceği ifade ediliyor. Santiment, “Hacim açığını doldurma noktasına gelindiği gözleniyor. Bu seviyelerden ciddi alımlar bekleyebiliriz” diyor. Cardano (ADA) an itibariyle 0,241 dolar seviyesinden el değiştiriyor.

Litecoin’de fiyat oranı Bitcoin’e karşı artıyor

Santiment’ın Litecoin (LTC) analizi, Bitcoin alternatifi olan LTC’nin fiyat oranının Bitcoin’e karşı hala arttığını tespit ediyor. Bitcoin'e karşı fiyat oranı, bir Bitcoin satın almak için gereken Litecoin miktarını işaret ediyor. Oran artışı ise kripto paranın büyük sahipleri ve adreslerdeki artışla çakışmasından anlaşılıyor.

Santiment, “Mayıs ayından itibaren büyük adresler tarihi oranlarda görünür olmaya başladığından, Litecoin'in Bitcoin'e karşı fiyat oranı da yüksek kalmaya devam ediyor. 12 Haziran'dan bu yana LTC/BTC fiyat oranının yüzde 130 arttığı gözleniyor” diyor. Litecoin, an itibariyle 66.78 dolar değerinde işlem görüyor.

Kriptoda 2022’nin sürpriz kazananı

 

Kripto 2023’te daha zorlu bir kışa hazır olmalı

 

Kripto piyasalarını iflas korkusu sardı

 

Kriptoda yeni kullanıcı sayısı artıyor

 

2023’te kriptoları neler bekliyor?

 

Kriptoya hangi jenerasyon ne kadar yatırım yapıyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)