E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarSEC, kriptoyu yok etmek mi istiyor?---

SEC, kriptoyu yok etmek mi istiyor?

SEC, kriptoyu yok etmek mi istiyor?
21 Aralık 2022 - 17:16 borsagundem.com

Kripto para piyasalarında yaşanan iflaslar, düzenleme gerekliliğini yeniden gündeme getiriyor. SEC’in bu yöndeki çabalarının ise kripto piyasasına son vermeyi mi yoksa piyasayı daha güvenli ve işlevsel kılmayı mı hedeflediği tam olarak kestirilemiyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (Securities and Exchange Commission - SEC), kripto para piyasalarını daha güvenli ve kontrol edilebilir kılmak amacıyla bir süredir yeni düzenlemeler getirilmesi üzerinde çalışıyor. Nihayete ermeyen bu çalışmaların altında yatan niyet ise yatırımcılar ve uzmanlar tarafından sorgulanıyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, eski bir federal savcı ve savunma avukatı olan James K. Filan ise SEC’in kriptoyu düzenlemek değil, bitirmek istediğini iddia ediyor.

SEC, kriptoyu ‘öldürmek’ istiyor

Cryptonews’ten Ifeanyi Egede’nin haberine göre, Avukat Filan, SEC'in ABD'de kriptoyu 'öldürmek' istediğini söylüyor. Eski bir federal savcı olan Avukat James K. Filan, SEC'in kriptoyu düzenlemek istemediğini, asıl niyetinin ABD'deki kripto faaliyetlerine son vermek olduğunu belirtiyor.

Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda Filan, SEC’in, Ripple gibi kripto para birimlerini hedef alarak ABD'deki dijital varlık piyasalarını ortadan kaldırmaya çalıştığını iddia ediyor.

SEC'in kripto para birimleri konusundaki duruşunda değişiklik olmadığını söyleyen Filan, “SEC, LBRY'ye (Blockchain tabanlı dosya paylaşım ve ödeme ağı) ve genel olarak kripto para birimi endüstrisine karşı uzun süredir devam eden açık düşmanca tutumunu yeniden teyit etti” diyor. Filan, platform için önerilen 22.151.971 dolarlık cezayı mahkeme dilekçesine dahil ederek, miktarın bu şartlar altında adil ve makul olduğunu belirtiyor.

Geçen ayın sonlarında LBRY platformu, temyiz mahkemesini LBRY token’larının kayıtsız menkul kıymetler olarak nitelendirilmediğine ikna edememiş ve bu nedenle SEC'e karşı açtığı davayı kaybetmişti. 7 Kasım'da ise New Hampshire bölge mahkemesi, blockchain ödeme ağı LBRY'ye karşı açtığı davada SEC’in lehine karar vermişti.

XRP topluluk avukatı olan Jeremy Hogan ise, SEC’in, kuruluşun daha fazla token satmasını durdurmak için LBRY'ye karşı ihtiyati tedbir almaya çalıştığını iddia ediyor.

Ripple davası geleceğe ışık tutabilir

Ripple davasında ise çok beklenen özet karar ufukta görünüyor. Blockchain şirketi Ripple, Howey testinin uygulanabilir olduğuna dair kanıt sağlamazsa ABD’de hizmet veremeyebilir. Ripple davası, SEC'in kripto para piyasalarına karşı genel duruşuna da ışık tutabilme ihtimali taşıyor.

SEC, XRP token’larının tüm alımlarını, satışlarını ve takaslarını, oluşumlarından başlayarak ve hem birincil hem de ikincil piyasalar dahil olmak üzere ‘menkul kıymet işlemleri’ olarak belirlemeye çalışıyor. Ripple’ın bölge mahkemesinde kaybetmesi halinde bir üst mahkemeye ve gerekirse Yüksek Mahkeme'ye itiraz edip etmeyeceği ise merak konusu.

XRP'nin fiyatı ise piyasanın geneline hakim olan olumsuz havanın da katkısıyla son zamanlarda düşüyor ve 0,34 dolardan işlem görüyor.

SEC, şirketleri kripto risklerini açıklamaya davet ediyor

 

SEC: Herhangi bir spot bitcoin BYF'sine onay vermedik

 

FTX'e SEC soruşturması

 

SEC agresifleştikçe kriptoya talep artıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum22 Aralık 2022 09:30

    ABD nin bitcoin batırmak istediğini bende yazmıştım hatta ftx in batırılmasının arkasında ABD var yanlı abd bitcoin batırması için uzunca bir dönem %9 un üstünde faiz vermesi lazım belki bitcoin i batırır ama kiriptoyu batıramaz bu uzunca süre yüksek faiz verdiği dönemde kendi kiriptosunu çıkarıp zirveye taşırsa btc yi tahtından eder tüm planları bu

  • Mucise Reis ;)22 Aralık 2022 09:29

    Batanlar aracılık faliyeti gösteren ama yetersiz kalan siteler... Yani x siteden türk borsa oynuyorsun site kapanıyor paran yok oluyor... ama takas bank kullanan site ayda bankada yatırım yapsan site batsada paran takas bankta yanı guvende .. mantık bu. sec denetleyıcı kurum sadece. sec olmadan once vardı bu btc ve alt yapı yazılımları. 

  • x21 Aralık 2022 18:45

    kiriptonun alti bos arkasinda bir kurum yok fisi cektilermi parani alacak yer bulamazsiniz bir dusunun

  • VS21 Aralık 2022 18:26

    inşallah bu kumar makineleri yok olur