SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Batıçim hissesinden yeni aldım ve şimdi de satmak istiyorum. Siz ne düşünüyorsunuz? Gönderen : Berkant 07.06.2021, 20:18

Borsada firmaların mali performanslarını göz önünde bulundurup uzun vadeli hedeflerle yatırımda bulunmak mümkün olduğu gibi kısa vadede spekülatif beklentilerle işlem yapmak da olasıdır. Kuşkusuz her iki yaklaşım tarzını da benimseyenler vardır. Bu noktada uzun vadede mali performansın göz önünde bulundurularak hareket edilmesini düşük riskle getiri elde edilmesi açısından önerdiğimiz yaklaşım tarzı olduğunu belirtmek isteriz. Ancak kısa vadede fiyat dalgalanmalarından yararlanmak isteyenlerin kısa süreli hatta günlük al sat işlemlerde bulundukları da bir gerçeklik. Dahası borsada her geçen gün elde tutma süresinin azaldığı veriler göstermekte. Tüm bunlara rağmen güçlü ve büyüyen firmaların uzun vadeli elde tutulmasının düşük riskli olacağını belirtmekte yarar var. Tüm bunlardan ayrı olarak Batı Çimento, 2021 ilk çeyrek bilançosunda zararını artırdığı gözlenmekte. Satışlardaki artışa rağmen finansman giderlerinin de büyümesi şirketin zarar açıklamasında etkili oldu. Son dört yıldır zarar eden şirketin bu yıl da zarar açıklama olasılığı hiç de düşük değil. Zarar nedeniyle fiyat kazanç oranı hesaplanamayan şirketin piyasa defter değeri ise 7,69 olup sektör ortalamasının üzerinde bulunuyor. Uzun vadede istikrarlı çıkış için şirketin kârlı bir yapıya kavuşabilmesi şart.

BATI CIMENTO BTCIM

Alış0,00

Satış138,60

Gün İçi En Düşük135,40

Gün İçi En Yüksek140,30

PD/DD22,69

FK0,00

Fiyat138,60

Değişim2,67%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI