E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPeskov; Ukrayna masadan İngiltere'nin baskısıyla kalktı---

Peskov; Ukrayna masadan İngiltere'nin baskısıyla kalktı

Peskov; Ukrayna masadan İngiltere'nin baskısıyla kalktı
27 Nisan 2024 - 15:48 borsagundem.com

Alman medyasında yeniden gündeme getirilen İstanbul zirvesiyle ilgili konuşan Kremlin sözcüsü Peskov "Kiev masadan Londra'nın baskısıyla kalktı" dedi


Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, Kiev’in İstanbul’daki görüşmeleri sürdürme kararından çekilmesinin nedenlerini yorumlarken, bunun Londra’nın doğrudan baskısından kaynaklandığını söyledi.


Peskov, gazetecilerin 2022 yılında İstanbul’da düzenlenen zirveden sonra Moskova’nın Kiev’e yeni taleplerde bulunduğu ve Ukrayna’nın bunlara katılmadığı yönündeki sorusu üzerine “Herkesin iyi bildiği üzere, belge fiilen parafe edilmişti. Ayrıca, bu görüşmelere katılan Ukrayna tarafından gelen katılımcıların sözlerinden de herkesin iyi bildiği üzere, Ukraynalıların bu görüşmeleri sürdürmeyi ve belge üzerindeki çalışmayı tamamlamayı reddetmelerinin nedeni Londra’nın doğrudan baskısıydı. Bunun hakkında Bay Arahamia bilgi verdi. Bunların dışındaki her şey sadece spekülasyon. Birincil kaynaklara odaklanmanızı öneririm” dedi.

Geçen yılın sonunda, Vladimir Zelenskiy liderliğindeki “Halkın Hizmetkârı” partisinin Ukrayna Yüksek Rada’daki fraksiyon başkanı ve Ulusal Güvenlik, Savunma ve İstihbarat Komitesi üyesi David Arahamia, 2022 baharında Ukrayna’daki savaşın sona erebileceğini; ancak Ukrayna yetkililerinin, İstanbul’da Rusya ile yapılan görüşmelerin ardından ülkenin tarafsız kalması konusunda anlaşmaya varmadıklarını söyledi. Arahamia’ya göre, o dönemde İngiltere Başbakanı olan Boris Johnson, Kiev’e Rusya ile hiçbir şey imzalamamasını ve “sadece savaşmaya” devam etmesini tavsiye etti. (gazetemru.com)

İstanbul'daki zirvede Ukrayna niçin masadan kalktı

 

Rusya, tahıl üretiminde büyük başarıya ulaştı!

 

Lavrov: Tahıl konusunda bize yalan söylendi!

 

ABD'den Türkiye ve BM'nin Tahıl Girişimi çabasına destek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • pazarci27 Nisan 2024 18:47

    gecmis olsun.demekki yeterince silah satilmamis ve yeterince rusya yipranmamis,ukrayna coookta seylerinde yani.....