SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıKÂRDAKİ ARTIŞ FİYATI DESTEKLİYOR-
SORU : Doğuş Otomotiv’i 32.00 TL’den aldım. Uzun vade düşünüyorum. Sizce satmam gerekir mi? Gönderen : Erol Buran28.03.2022, 18:25

Bireysel yatırımcının alım yaparken hedeflerini belirlemesi ve ne kadar süreyle elinde tutacağını netleştirmiş olması önemlidir. Zira hedefin belirsizliği birikimde istikrarın yakalanmamasına sebep olacağı gibi ufak bir yalpalamada ilk olarak borsaya yatırılan nakdin çekilmesine sebep olabilecektir. Oysaki borsaya getirilen birikimlerin ilk birkaç yıldan ziyade sonrasındaki zaman diliminde değerlenmesi beklenmeli. Bu itibarla uzun vadeli yatırımcı hedefiyle yola çıkıp kısa zamanda sıkılarak satma eğilimleri hiç de az değil. Diğer taraftan yaşanabilecek sert hareketlerin ardından oluşan kârı bir an önce satıp başka hisseye dönülmesi de gözlenen bir diğer husus. Ancak yukarıda da belirttiğimiz gibi hisselerde düşüşler kadar çıkışların da yaşanması piyasanın olağan akışı içinde olabilecek durumlardır. Yatırımcınınsa bu dalgalanmalardan etkilenmeden hedefini sürdürmesi beklenmeli. Eğer ortada bir hedef bulunmuyorsa o taktirde oluşan primin nakde dönülerek kârın realize edilmesi her zaman mümkündür. Bu çerçevede bakıldığında Doğuş Otomotiv’in son iki yıldır yükselen kanal içindeki çıkışını sürdürdüğünü görmekteyiz. Bu çıkış Mart 2020’de düzeltilmiş verilerle 4,43 TL’den başladı. Hisse şimdilerde 60,05 TL seviyelerinde bulunuyor. Geçen yaklaşık iki yıllık süre içindeki artış değeri oldukça dikkat çekici. Kârdaki artışın sürmesi ise hissedeki çıkışı destekler nitelikte.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

DOGUS OTOMOTIV DOAS

Alış0,00

Satış310,50

Gün İçi En Düşük306,00

Gün İçi En Yüksek314,75

PD/DD2,68

FK3,88

Fiyat310,50

Değişim0,40%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI