E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiABD'de enflasyon beklentilere paralel---

ABD'de enflasyon beklentilere paralel

ABD'de enflasyon beklentilere paralel
26 Nisan 2024 - 16:00 borsagundem.com

ABD'de enflasyon martta yüzde 0,3 artarak beklentilere paralel gerçekleşti

ABD'de Merkez Bankası (Fed) tarafından yakından izlenen veri olan Kişisel Tüketim Harcamaları enflasyonu mart ayında beklentilere paralel geldi. Bu veri Fed'in eylül ayına kadar faiz oranlarını düşürmeyeceği yönündeki beklentilerini değiştirmeyecek gibi görünüyor.

Ticaret Bakanlığı Ekonomik Analiz Bürosu'nun verilerine göre, kişisel tüketim harcamaları (PCE) fiyat endeksi geçen ay %0,3 arttı. Şubat ayına ilişkin veriler, daha önce bildirildiği gibi PCE fiyat endeksinin %0,3 arttığını gösterecek şekilde revize edilmedi.

Mart ayına kadar olan 12 aylık dönemde enflasyon, şubat ayındaki %2,5'lik artışın ardından %2,7 yükseldi. Ekonomistler ise aylık bazda %0,3, yıllık bazda ise %2,6 artacağını tahmin ediyordu.

Fed'in %2'lik hedefine ulaşması için aylık enflasyon değerlerinin %0,2 olması gerekmekte.

ABD verisi sonrası Euro Bölgesi'nde devlet tahvili getirileri düştü

Fed'in tercih ettiği enflasyon göstergesi olan ABD Mart ayı PCE enflasyonunun tahminler doğrultusunda gerçekleşmesinin ardından Euro Bölgesi 10 yıllık devlet tahvili getirileri 1,5-2 baz puan düştü.

10 yıllık Alman Bund tahvillerinin getirisi %2,600 seviyesine kıyasla yaklaşık 4 baz puan düşüşle %2,586 seviyesinden işlem görüyor.

Euro Bölgesi tahvil getirileri, beklenenden düşük çeyreklik GSYH ve beklenenden yüksek çeyreklik PCE enflasyonu da dahil olmak üzere ABD verilerinin bir karışımının tetiklediği önceki günkü satışları düzeltirken önceden hafifçe düştü.

Verinin ardından ons altın fiyatı sınırlı yükselişle 2 bin 350 doları gördükten sonra tekrar 2 bin 343 dolara geri çekildi.

ABD’de stagflasyon korkusu yeniden canlanıyor

 

ABD borsalarına 'büyüme' darbesi

 

Yellen: ABD ilk çeyrek büyümesi yukarı yönlü revize edilebilir

 

ABD ekonomisi ilk çeyrekte beklentilerin altında büyüdü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)