SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıGÖSTERGELERİ UZUN SÜREDİR DÜŞÜK SEVİYEDE-
SORU : İş GMYO hissesini bir türlü anlamlandırabilmiş değilim. Çıkar gibi yapıp elimize verdiler. Eylülden bu yana bekliyorum. Bu hissede neler olduğunu öğrenebilir miyim? Gönderen : Kadir Çakmak22.06.2023, 19:25

Borsada işlem gören hisselerin iniş ve çıkış yaşaması olağan bir durumdur. Kısa sürelerde dalgalanmalar yaşanmakla birlikte uzun vadede her hissenin belli bir yönelimi olacağını da göz ardı etmemeli. Uzun vadede yönelimi belirleyen ana unsur şirketin mali performansıdır. İş GMYO, uzunca bir süre yatayda dalgalı bir seyir izledi. Gayrimenkul yatırım ortaklıklarındaki zayıf seyir sektörde yer alan şirket için de geçerli. Hissenin fiyat seyri takip edildiğinde Ekim 2019’dan itibaren kademeli bir artış kaydettiği görülüyor. Çıkışın önemli kısmı ise 2022’nin ilk yarısına denk gelmekte. Ekim 2021’de en düşük 1,83 TL’ye kadar inerken Ağustos 2022’de zirvesi 21,40 TL’yi test etti. Kısa sürede gerçekleştirdiği bu hızlı çıkışın ardından büyük ortaklardan Anadolu Sigorta’dan sembolik düzeydeki satışı sonrası fiyatı eylül ayında taban serileri ile aşağıya kaydı. Ekim 2022’de piyasaya gelen alıcılarla birlikte toparlanırken şimdilerde 9,66 TL’den işlem görüyor. Son iki yılda güçlü bir kârlılık elde eden firmanın son açıkladığı 2023 ilk çeyrekte kârında düşüş gözlendi. Hissenin göstergeleri takip edildiğindeyse gerek fiyat kazanç oranı gerekse piyasa defter değerinin makul seviyelerde olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Ancak hemen belirtmek gerekir ki söz konusu göstergeler uzun yıllardır düşük seviyelerde bulunuyor.

IS GMYO ISGYO

Alış0,00

Satış15,94

Gün İçi En Düşük15,67

Gün İçi En Yüksek16,09

PD/DD0,57

FK4,88

Fiyat15,94

Değişim1,98%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI