SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıKÂRDA DÜŞÜŞ VAR-
SORU : ISGYO’nun hissesinde bir baskı olduğunu düşünüyor musunuz? Bilanço değerlendirmesi yapabilir misiniz? Gönderen : Yıldız Ay14.02.2021, 20:52

Son bir yıldır kimi hisselerde yukarı yönlü düzeltme dahi olmaksızın yaşanan sert çıkışlar yatırımcıların hisselere bakış açısını da değiştirmiş görünüyor. Uzun vadede sağlıklı bir çıkış için normal, hatta gerekli olan düzeltmeler şimdilerde kayıp olarak değerlendirilebiliyor. Bu noktada önemli olan hissenin uzun vadede prim yapma potansiyelini koruyup korumadığıdır. Diğer taraftan güçlü ve istikrarlı bir çıkış için düzeltmelerin olumlu yanını da göz ardı etmemeli. Bu çerçevede İş GMYO hissesi mercek altına alındığında Ağustos 2019’dan bu yana yükselen ivmesiyle dikkat çekiyor. Hisse, 27 Ağustos 2019 günü en düşük 85 kuruşu test ederken sonrasında yükseldi ve 5 Ocak 2021 günü en yüksek 3,01 TL’ye kadar çıktı. Şimdilerde de 2,52 TL seviyelerinde işlem görüyor. Ocak sonunda açıklanan 2020 yıl sonu bilançosunda gelir ve kârda düşüş yaşanması hissede belli bir satış baskısını da beraberinde getirmiş görünüyor. Satışın mevcut seviyenin üzerine çıkmaması halinde uzun vadede yükseliş kanalı da korunacaktır. Son üç yıldır kârını düşüren firma, 27 Ocak 2021 günü yaptığı açıklamada Çekmeköy, Ömerli’deki 16 villalı projeyle ilgili ihalenin sonuçlandığını ve imal edecek firmanın belirlendiğini duyurdu. Şirket bu projeden ne kadar gelir ya da kâr beklentisi olduğu yönünde bir açıklamada bulunmadı.

IS GMYO ISGYO

Alış0,00

Satış15,54

Gün İçi En Düşük15,55

Gün İçi En Yüksek16,05

PD/DD0,55

FK4,76

Fiyat15,54

Değişim-1,02%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI