SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıKÂRA DÖNMESİ OLUMLU FAKAT GÜÇLENMESİ ŞART-
SORU : Ünlü Yatırım Holding neden bu kadar düştü? Kısa vadede düşüşe devam eder mi veya yükselişe geçer mi? Gönderen : Anıl Özçelik01.05.2024, 23:47

Ünlü Yatırım Holding’in fiyat seyrine dar zaman aralığında bakıldığında düştüğü söylenebilecektir. Ancak hisselerle ilgili değerlendirmelerde bulunurken uzun vadeli bakış açısı ile hareket edilmeli. Neticede bireysel yatırımcıların kısa zaman aralığında oluşan dalgalanmalardan istikrarlı şeklide kazanç sağlama olasılığı hayli zayıftır. Oysaki profesyonellerin gerek piyasayı düzenli takip etmeleri gerekse sahip oldukları imkanlar nazara alındığında, kısa vadede daha başarılı sonuç almaları mümkündür. Bireysel yatırımcıların uzun vadede takip etmesi gereken öncelikli veri ise şirketin mali yapısıdır. Şirket son açıkladığı 2023 yıl sonu faaliyetlerinden ötürü 36,15 milyon TL net kâr elde etti. Bir önceki yıl ise zarar açıklamıştı. Öte yandan 2023 faaliyet döneminde elde edilen kârın 2021’deki 79,6 milyon TL tutarındaki kârın gerisinde kaldığını not etmekte yarar var. Şirketin geçtiğimiz yıl kâra dönmesi olumlu olmakla birlikte enflasyonun parayı aşındırma gücü ile birlikte değerlendirildiğinde daha da yüksek bir performans sergileyebilmesi önemli. Hissenin fiyat seyri takip edildiğindeyse Eylül 2023’te en yüksek 25,70 TL’ye kadar çıktığı sonrasında ise gelen satışlarla birlikte gerilediği görülüyor. Şimdilerde de 15,32 TL seviyelerinde işlem görüyor. Arada gözlenen yukarı ataklarına rağmen düşüş eğiliminde değişim yok. Öte yandan borsaya geldiği Haziran 2021’deki ilk açılış fiyatının düzeltilmiş verilerle 6,67 TL’ye denk geldiğini not etmek gerekiyor. Mevcut fiyat seviyesi şirketin mali performansı ile birlikte değerlendirildiğinde kârlılığındaki artışın daha da büyümesi gerektiği söylenebilir. Bunun gerçekleştirilememesi halindeyse hissede satış baskısının devam etmesi şaşırtıcı olmayacaktır.

UNLU YATIRIM HOLDING UNLU

Alış0,00

Satış15,47

Gün İçi En Düşük15,08

Gün İçi En Yüksek15,47

PD/DD1,73

FK74,88

Fiyat15,47

Değişim2,31%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI