E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYüksek getiri vadeden 6 uluslararası hisse---

Yüksek getiri vadeden 6 uluslararası hisse

Yüksek getiri vadeden 6 uluslararası hisse
21 Ağustos 2020 - 17:21 borsagundem.com

Bu dikkat çekici 6 hisseyle portföyünüzü canlandırın

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları dünyanın en iyi piyasalarının arasında ilk sırayı korumaya devam ediyor. S&P 500 yılbaşından bu yana %5,1’lik bir artış gösterdi. Avrupa ve Asya-Pasifik’teki önemli endekslerse yıl boyu düşüş yaşayarak birer boğa piyasası olmadıklarını kanıtladı. 

İşte favori uluslararası hisseler: 

  • BCE (BCE)
  • Ericsson (ERIC)
  • Samsung (SSNLF)
  • Nestle (NSRGY)
  • Pembina Pipeline (PBA)
  • Franco Nevada (FNV)

BCE (BCE)

Telefon operatörleri arasında tavsiye edilen BCE, haberleşme ve içerik kombinasyonuyla ABD’li AT&T (T)’nin Kanada versiyonu. Kablosuz iş faaliyetlerinin gelirleri, veri ve fiziksel bağlantı hizmetlerine oranla daha düşük seyretse de önemini koruyor. Şirket Kanada’da 5G teknolojisinin yayılması ve gelişmesi için önemli bir pozisyonda.

Şirket gelirleri güvenilir bir oranla artarak an itibariyle yıllık %2,1 seviyesinde yükseliş yakaladı. Faaliyet karı ise %23,3’lük bir değerle olumlu. Bu verilerse özsermaye verimliliğini %14,9 seviyelerine getiriyor.

Şirket hisseleri %5,8 oranında getiri sağlıyor ve yükselmeye devam ediyor.

Ericsson (ERIC)

5G teknolojisinin yayılması için birçok yeni ekipman gerekiyor. Bu ekipman sağlayıcıları ve cihaz üreticileri arasında Çin merkezli iki şirket olan Huawei ve ZTE öne çıkıyor. Ancak siyaset, hem ABD’de hem de diğer piyasalarda bu iki şirketin önüne engeller koyuyor. 

Ancak endişeye mahal yok. Ericsson ve Samsung Electronics rakip iki şirket. Ericsson, Avrupalı kökleri yüzünden, yönetmelikler, işgücü zorlukları, vergi konuları gibi engellerle karşılaşmıştı. Ama şimdi rüzgar tersine esiyor. Bu durumun sonucundaysa şirket gelirleri %7,8 oranında artış gösterdi. Bu artışın Huawei ve ZTE karşısında tercih edilen bir alternatif haline gelmesiyle devam etmesi bekleniyor. 

Faaliyet karı iyileşme göstererek %4,8 oranına yükseldi. Yapılan yeni yatırımlarsa özsermaye verimliliğini aşağı çekiyor. Şirketin 5G yatırımlarının artış hızını düşük oranda engelleyecek küçük bir borcu var.

Şirketin kar payıysa beklenenin oldukça altında, %0,7 seviyesinde. Tüm bu bilgiler ışığında şirket hisseleri, 5G teknolojine hazırlanırken oldukça ilgi çekici fırsatlar sunuyor.


Samsung (SSNLF)

Samsung Electronics, birçok kişi tarafından yıllardır favori olarak gösteriliyor. Güney Kore’nin öncü teknoloji şirketlerinden olan Samsung, aynı zamanda elektronik cihazlardan çiplere, dünyanın da en büyük şirketleri arasında bulunuyor. Dünya üzerinde piyasadaki cihazlardan birçoğunda en azından bir adet Samsung tarafından tasarlanan ya da geliştirilen parça bulunuyor.

Geçtiğimiz on yılda, hisse ABD’li yatırımcılar için %332’lik bir kazanç sağladı. Bu rüzgar 2019 yılı boyunca ve bu tarihe kadar %47.7’lik getiri sağladı. Böylelikle ABD’deki ve S&P 500 endeksindeki birçok hisseyi geride bıraktı.

Dünya çapında çip fiyatları daha düşük olduğu için bazı zorluklarla karşılaştı ve son çeyreklerde gelirlerinde düşüş meydana geldi. Bununla birlikte, son on yıldır toplam gelirleri artışını sürdürüyor. Bu kadar büyük bir şirket için faaliyet karı olumlu bir %12,1 seviyesinde. Büyük ve kapsamlı sermaye yatırımları devam ederken, özsermaye karlılığı ise %7,8’lik bir değerle olumlu karşılanıyor.

Kar payı %2,4’lik bir oranla teknoloji hisseleri arasında dikkat çekiyor. 


Nestle (NSRGY)

Tüketici ürünleri şirketleri son yıllarda oldukça zorlu bir dönemden geçiyordu. Tüketici tercihleri değişirken, işgücünden lojistiğe fiyatlarda artış gerçekleşti. Bu büyük isimlerden bir çoğu yatırımcısını yüksek miktarda hayal kırıklığına uğrattı. 

Ancak bu durum korona virüs sürecinde tamamen değişerek, evde kalma trendlerine ayak uydurdu. Şimdilerde, dünya çapında, atıştırmalıktan evcil hayvan ürünlerine, daha fazla tüketim malı talep ediliyor.

Bu yeni furyanın kazananlarından biri de, İsviçre merkezli şirket Nestle. Şirket gıdadan evcil hayvan ürünlerine kadar geniş bir yelpazede birçok ürün sunuyor. Gelirleri düşük bir oranda da olsa %1,2 oranında artış gösterdi ve bu artış devam ediyor. Yine de rakibi birçok şirketten daha iyi durumda.

Maliyet denetimleri, faaliyet karının %17,3’e yükselmesiyle işe yaramış görünüyor. Bunun karşılığında özsermaye verimliliğiyse %28,7 oranında büyüme gösterdi.

Şirket hisselerinin kar payı düşük ancak yine de S&P 500’ün ortalama %2,4’lük değerinden iyi durumda. Şirket hisselerinin son beş yılda S&P 500’ü geride bırakarak %81,7 oranında getiri sağlaması dikkatleri çekti.

Pembina Pipeline (PBA)

Kanada kaynaklar için çok uygun bir pazar. Ülke mineraller ve enerji kaynaklarıyla dolu ve piyasada yüksek miktarda başarılı şirket var. Petrol piyasaları ABD’de enerji karşıtı görüşler artarken güçlük içinde ve segmentteki dağılımı etkiliyor. Ancak Kanada’da liberal hükümet yönetimi daha fazla petrol ve yakıt çıkarmaya odaklanmış durumda. Bununla birlikte ekonomik büyüme ve istihdam hedefiyle ihracata da ağırlık veriyor. 

Pembina Pipeline, Kanada merkezli bir şirket ve Kanada hükumetinin sıvılaştırılmış doğalgaz ve diğer petrol ürünlerinin ihracatı için boru hatlarını genişletmeye yönelik verdiği teşviklerden yararlanıyor. Hükumet odağıyla birlikte şirket hisseleri yatırımcısına yıllık %8,2 getiri sağlıyor.


Franco-Nevada (FNV)

Listenin sonunda yer alan Franco-Nevada hisseleri, korona virüs pandemisinin neden olduğu ekonomik çöküşte bile güçlü bir ralli sürdürüyordu.

Virüsün ötesinde, altının performansının iyi olmasının iki ana nedeni var. ABD’de düşük faizler elde altın tutmanın fırsat maliyetini düşürüyor ve genel olarak daha yumuşak olan ABD doları altınla fiyatlanmış dolara yardımcı oluyor. Virüs kaynaklı düşüşte olduğu gibi, piyasa endişeleri ya da kaos talepte artışa yol açıyor.

Franco-Nevada altın madenciliği yapmıyor, yalnızca altın üreticilerinden ya da altın üretimiyle ilgilenen çıkar gruplarından imtiyaz ücreti alıyor. Altın fiyatları arttıkça, şirket gelirleri artarken, altın fiyatları düştüğünde ödeme almaya devam ediyor. 

Franco-Nevada’nın kar payı %0.69’la düşük görünebilir ancak yine de kasa ücreti ve diğer altın yatırımlarının maliyetinden düşük.

Şirket hisseleri, geçtiğimiz yılın Haziran ayından bu yana yatırımcısına %78,9 getiri sağladı.

Geri dönüşü şaşırtacak 10 hisse

 

Büyük teknoloji hisseleri gaza basıyor

 

Pandemiden kaçanlar borsaya sığındı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)