E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBüyük teknoloji hisseleri gaza basıyor---

Büyük teknoloji hisseleri gaza basıyor

Büyük teknoloji hisseleri gaza basıyor
21 Ağustos 2020 - 14:52 borsagundem.com

Piyasalarda bugün mega kap teknoloji hisselerinin yükselişi dikkat çekiyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Apple (AAPL), Amazon (AMZN) ve Tesla (TSLA) gibi hisselerdeki yükseliş, Perşembe günü orta seviyelerde seyreden piyasaları yukarı çekti.

Çeşitli piyasa endeksleri Perşembe günü, makroekonomi cephesinde herhangi bir gerekçe olmasa da yükselişe geçti.

ABD Çalışma Bakanlığı, geçtiğimiz hafta 1,1 milyonluk işsizlik başvurusu açıklamasında bulundu. Bu rakam beklentilerin üzerine çıkarak, bir önceki haftanın 1 milyonun altında kalarak olumlu bir hava yaratan değerinin karşısında hayal kırıklığı yarattı.

Barclays Investment Bank’tan Jonathan Miller ve Michael Gapen, “gelen işsizlik başvurusu rakamları beklentilerimizin ve ortak tahminlerin üzerine çıktı ve bu yükseliş iş gücü piyasalarında bir hız kaybı olarak yorumlanabilir” dedi. “Bununla birlikte, faaliyet verilerinin, ekonomi bu yıl yürürlüğe alınan karantinalardan uzaklaşırken daha da belirsizleşeceğini tahmin ediyoruz.”

“Hızlı ve açık bir biçimde pozitif hareketlenme yerini, yükselen korona virüs rakamlarına rağmen, muhtemelen daha normal bir akışa bırakacak. İşgücü piyasaları da bu yönden farklı değil.”

Ekonomik teşvik paketi konuşmaları belirsizliğini korurken, cumhuriyetçiler şimdi haftalık 300 dolarlık bir işsizlik “bonusu” ve  maaş koruma programını da içeren “küçük” bir canlandırma paketi üzerinde ısrarcı. Ancak 1,200 dolarlık teşviğin tekrarlanması muhtemel görünmüyor.

Bununla birlikte, yatırımcılar yılmadı. Bunun yerine, mega kap teknoloji hisselerine yatırım devam etti ve piyasaların yeniden canlanması sağlandı. Apple, Amazon, Microsoft ve Facebook hisseleri yükseliş gösterirken, Tesla da yakın zamanda başlayan rallisine devam etti. Elektrikli araç üreticisinin hisse başına değeri, hisse bölünmesine günler kala, 2,000 doları geçti.

Daha önce, Tesla hisseleri için 1,800-1,900 dolarlık hedef açıklayan Wedbush analisti Daniel Ives, Çin’deki yayılmanın sürmesi halinde hedefinin 2,500 dolar bandında olduğunu bildirdi. 

Ives, “Çin’deki genişleme hikayesinin en azından hisse başına 400 dolar artış getireceğini düşünüyoruz” dedi.

Tüm bu performanslar, %1,1 yükselerek rekor 11,264 seviyesine ulaşan Nasdaq Composite için güçlü bir ilerlemeyi körükledi. S&P 500 ve Dow Jones endeksleriyse daha orta seviyeli gelişmeler kaydederken, küçük kap Russell 2000 %0,5 gerileyerek 1,564 seviyesine yerleşti.

Teknoloji hisselerindeki yükseliş kalıcı olacak

 

Teknoloji rallisi daha yeni başladı

 

New York borsası teknoloji hisseleri öncülüğünde yükselişle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)