E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGeri dönüşü şaşırtacak 10 hisse---

Geri dönüşü şaşırtacak 10 hisse

Geri dönüşü şaşırtacak 10 hisse
21 Ağustos 2020 - 12:02 borsagundem.com

ABD borsalarında teknoloji hisselerinin rallisi yavaş ekonomik geri dönüşü gösteriyor. Fakat aşı veya tedavinin bulunması durumunda 10 hisse beklenmedik bir yükseliş yakalayabilir

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street’in ABD ekonomisiyle taban tabana zıt bir biçimdeki yükselişi hararetle tartışılmaya devam ediyor. New York borsasındaki yükseliş dengesizlik ve tehlike hissi uyandırsa da servet danışmanlığı şirketi Great Capital Hill’in Kurucusu ve Başkanı Thomas Hayes boğa piyasasının yeni bir aşamasının gelmekte olabileceğini düşünüyor.

Hayes kişisel bloğundan yaptığı açıklamaya göre büyük endekslerdeki yükselişin iki farklı hikayeyle açıklanabileceğini belirtiyor. Borsa uzmanı teknoloji hisselerinin borsalardaki yükselişi taşıdığı fikrine ilişkin, “Büyük endekslerde gelecek birkaç hafta için bu gerçek olabilir. Buna geride kalmış ve sevilmeyen sektörlerin ‘yüzeyin altından gelen rallileri’ de eşlik edebilir” dedi.

Bir başka deyişle büyük endekslere liderlik eden Apple, Amazon, Facebook gibi teknoloji hisselerinin rallisi salgın sürecinde zarar gören hisselerin geri dönüşü için hareketlendirici bir etki sağlayabilir.

Teknoloji hisselerindeki aşırı iştah

Hayes yazısında, “‘Borsalar için ne düşünüyorsunuz?’ sorusuna göre ‘Banka hisseleri, ticari mallar, savunma hisseleri, teknoloji hisseleri ve benzerleri hakkında ne düşünüyorsunuz?’ sorusu çok daha ilgi çekici” ifadelerine yer verdi.

Borsa uzmanı teknoloji hisselerindeki göreceli iştahı anlatmak için teknoloji ağırlıklı Nasdaq endeksiyle tüm New York borsası arasındaki rasyo oranlarını gösteriyor:

Korona virüs tedavisi her şeyi değiştirecek

Borsa uzmanı aşının duyurulması ya da bir aşı veya tedavi konusunda kesinlik kazanıldığı zaman teknoloji hissesi olmayan 10 hissenin güçlü bir atılım yapacağını öngörüyor. Zira Hayes böyle bir haberin alınmasıyla birlikte teknoloji hisseleri için fayda sağlayan daha yavaş ekonomik iyileşme ve büyüme sürecinin değişeceğini tahmin ediyor. Borsa uzmanı hızlı ekonomik geri dönüşün döngüsel hisselere fayda sağlayacağını özellikle de banka hisselerinin çok büyük hamleler yapacağını öngörüyor.

Hayes’e pandemi sonrası dünyada hızlı bir şekilde geri dönecek 10 hisse Bank of America, JP Morgan, Apache, Murphy Oil, Boeing, Lockheed Martin, MGM, Las Vegas Sands, Southwest Airlines ve United Airlines şirketlerine ait.

Hayes banka hisselerinin birçok yatırımcı tarafından şimdi tercih edilmek yerine muhasebe kayıtlarında %50 ila %100 arasında Premiumlara ulaşıldığı zaman bankaların peşinden koşacağını belirtiyor. Hayes, “Nasıl mı biliyoruz? Çünkü bugüne kadarki bütün tarihi resesyonlarda bu böyle oldu. Döngüsel hisselerin krizden çıkışta liderlik etmediği hiçbir geri dönüş yok. Kredi büyümesi olmadan geri dönüş de olmaz” ifadelerini kullandı.

Borsa uzmanının genel görünümü bu hisseler için boğa piyasası beklentisi yönünde. Hayes önümüzdeki birkaç hafta içerisinde volatilite artışıyla birlikte bir düşüşe şaşırmayacağını ifade etti. Buna karşın Hayes’in yatırımcılara önerisi “müzik çalarken dans etmeye devam edin fakat ayaklarınız yerde olsun” şeklinde.

Jim Cramer patladı: Rekor değil masal

 

Milyarder borsa uzmanından 16 milyar dolarlık açığa satış kararı

 

Wall Street rekor haftayı yüksek puanla kapatmak istiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)