E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYeni ralli Aralık’ta---

Yeni ralli Aralık’ta

Yeni ralli Aralık’ta
22 Kasım 2022 - 11:46 borsagundem.com

Ayı piyasasını yaşayan piyasalarda toparlanma yavaşlıyor. Uzmanlar, yeni ralli için Aralık ayını işaret ediyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Noel Baba’nın Wall Street’e uğrayıp uğramayacağı sorusunun cevabı yavaş yavaş netlik kazanıyor. Uzmanlara göre, grafikler, Aralık ayında bir ralliyi müjdeliyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, S&P 500 Endeksi muhtemelen gelecek ay yükselişe geçiyor. Aralık ayında toparlanması beklenen hisse senetlerinin güçlü bir ralli yapması bekleniyor.

Noel Baba şehre gelecek

CNBC’den Krystal Hur’un haberine göre, ünlü borsa uzmanı Jim Cramer, S&P 500 Endeksi’nin muhtemelen gelecek ay yükseleceğini söylüyor. Cramer, “Efsane yatırımcı Larry Williams tarafından yorumlanan çizelgeler, Noel Baba’nın gelecek ay şehre geleceğini ve buna hazırlanmanız gerektiğini, yoksa geride kalabileceğinizi gösteriyor” diyor. Cramer, Williams tarafından yorumlanan grafiklerin, hisse senetlerinin yıl sonuna doğru değer kazandığı bir piyasaya işaret ettiğinin altını çiziyor.

Cramer, Williams'ın bu yıl  borsalar için önemli bir ay olan Ekim ayının sonunda hisse senetlerinin 2022'nin sonuna kadar toparlanabileceğini söylediğine dikkat çekiyor. Cramer, “Williams bunu söylediğinden beri anlamlı bir ralli yaşıyoruz. Dolayısıyla, tatil dönemine yaklaştığımız şu günlerde, bu rallinin devam edip etmeyeceğini sormamız gerekiyor” diyor.

Hisse senetlerinde yıl sonuna doğru yükseliş

Cramer, Williams'ın analizini açıklamak için S&P 500'ün günlük grafiğini inceliyor.

Cramer’a göre, Williams’ın oluşturduğu pattern, yıl sonuna kadar hisse senetleri için yükseliş eğilimi öngörüyor. Bu da piyasanın son zamanlardaki gücünün sona ermeyeceği anlamına geliyor. Cramer, “Williams, yılın bu zamanında S&P’nin iki noktada yükseliş eğiliminde olduğuna işaret ediyor: İlki Kasım ayı sonuna kadar, ikincisi Aralık ortasından yıl sonuna kadar devam ediyor” diyor.

Cramer ayrıca Williams'ın kısa vadeli döngü tahminini de analiz ediyor. Cramer, Williams’ın belirlediği döngünün yeniden başlaması durumunda, hisse senetlerinin Kasım ayının sonuna kadar düşebileceğini ancak S&P 500'ün Aralık ayı başlarında yeniden yükselişe geçeceğinin altını çiziyor.

Cramer, “Mevsimsel model ile kısa vadeli döngü ve ayrıca son derece olumlu seyreden uzun vadeli döngü arasında, alım yapmaya başlamak için pek çok fırsat noktası bulunuyor” şeklinde konuşuyor.

Borsalarda müthiş satın alma fırsatı

 

FED faizleri için hedef yüzde 9 mu?

 

Ralli, resesyon gerçeğiyle tanışmak üzere

 

Hisse senedi rallisi duvara toslayabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)