E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYatırımcı Warren Buffet, Apple sattı, Chevron aldı---

Yatırımcı Warren Buffet, Apple sattı, Chevron aldı

Yatırımcı Warren Buffet, Apple sattı, Chevron aldı
15 Şubat 2024 - 07:55 borsagundem.com

Duayen yatırımcı Warren Buffet, elindeki Apple hissesini azalttı, Chevron hisselerini artırdı

Efsane yatırımcı Warren Buffett'ın yatırım şirketi Berkshire Hathaway, Apple'daki hissesini azalttığını ve dört şirketin hisse senetlerini elden çıkardığını bildirdi.

Berkshire, 2023 yılı sonunda ABD'de listelenen hisse senedi varlıklarına ilişkin düzenleyicileri sunduğu dosyada, dördüncü çeyrekte 10 milyon Apple hissesi sattığını, ancak yine de yaklaşık 174 milyar dolar değerinde 905 milyondan fazla hisseye sahip olduğunu söyledi.

Berkshire'ın Apple'a yaptığı yatırımı Buffett yönlendiriyor olsa da, Apple satışları, Berkshire'ın bazı yatırımlarını denetleyen portföy yöneticilerinden Todd Combs ve Ted Weschler tarafından yapılmış olabilir.

Berkshire, DR Horton, sigortacı Globe Life, sigorta ve yatırım şirketi Markel ve Brezilyalı kredi kartı işlemcisi StoneCo'da artık hiçbir varlığı olmadığını  da bildirdi. Eylül ayı sonunda bu 4 şirkette elinde 1 milyar dolardan fazla hisse senedi bulunuyordu.

Berkshire Hathaway ayrıca Chevron'daki hisselerini artırdı ve HP ile Paramount Global'deki hisselerini azalttı.

Berkshire, üst üste ikinci çeyrekte de ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'ndan bir veya daha fazla holdingini geçici olarak gizli tutmak için izin aldı.

Chevron, Exxon Mobil, IBM ve Verizon Communications'daki milyarlarca dolarlık hisseler de dahil olmak üzere büyük yatırımlar yaparken zaman zaman böyle bir muamele talep etmekte.

Kasım ayındaki üçüncü çeyrek raporunda Berkshire, gizli yatırımının bir banka, finans şirketi ya da sigortacıyı içerebileceğini çünkü yakın zamanda bu sektördeki hisselere 1,2 milyar dolar harcadığını ima etti. Paranın nereye gittiği henüz açıklanmadı.

Buffett’ın Apple planı

 

Borsa çökse de Buffett gibi olmanın yolu

 

Buffett’ın en büyük hatası

 

İşte Buffett’ın son vurgunu

 

Buffett’ın dev nakit birikimi yatırımcılara ne anlatıyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)