E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWarren Buffett, Apple hisselerini satıyor mu?---

Warren Buffett, Apple hisselerini satıyor mu?

Warren Buffett, Apple hisselerini satıyor mu?
19 Mart 2024 - 15:09 borsagundem.com

Analistler, Apple hisselerinin ‘ölebileceğini’ ve şirketin en büyük yatırımcıları arasında yer alan Warren Buffett’ın her an hisseleri elinden çıkarabileceğini öngörüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Apple hisselerindeki düşüş yatırımcıları korkutuyor. Şirketin en büyük yatırımcıları arasında yer alan efsane yatırımcı Warren Buffett’ın da hisseleri elden çıkarmasından endişe ediliyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Wall Street analisti Jordan Klein, Apple hisselerinin ‘ölebileceğini' ve Buffett'ın satış yapması halinde buna şaşırmayacağı uyarısında bulunuyor.

Buffett etkisi

Benzinga’dan Caleb Naysmith’in haberine göre, Apple yatırımcıları için şu ana kadar berbat bir yıl oldu. Şirketin hisse fiyatı, S&P 500 Endeks fonunun yılbaşından bu yana elde ettiği yaklaşık yüzde 9'luk kazançla karşılaştırıldığında aynı dönemde yaklaşık yüzde 7 oranında değer kaybetti.

Yıla hayal kırıklığı yaratan bu başlangıç için yaygın olarak belirtilen nedenler arasında, Çin'deki talebin azalması, yapay zeka yarışında potansiyel olarak geride kalma korkusu, düzenleyici baskılar ve düşük büyüme yer aldı.

Japonya merkezli finansal hizmetler şirketi Mizuho analistlerinden Jordan Klein ise, ufukta başka bir büyük risk gördüğünü belirtiyor ve işlerin Apple için daha da kötüleşebileceği uyarısında bulunuyor. Klein, Buffett'ın şu anda satış yapması halinde şaşırmayacağını ve Buffett'ın satışa başlakası halinde perakende yatırımcılar çıkışa koşarken 'Apple hisselerinin öleceğini' bildiğini belirtiyor.

Berkshire Hathaway, en son, Buffett’ın muazzam büyüklükteki pozisyonunun yüzde 1'i kadar marjinal bir bölümü olsa da Apple hisselerinin bir kısmını sattığını açıklamıştı. Berkshire Hathaway'in daha fazla hisse satacağı haberinin, şirketin tüm tedavüldeki Apple hisselerinin yüzde 5,9'una sahip olduğu ve tüm hisse senedi portföyünün yüzde 42,8'ini temsil ettiği göz önüne alındığında, Hisse senedi üzerinde güçlü bir baskı yaratması bekleniyor.

Berkshire Hathaway portföyünde alım satım döngüsü

Buffett, en sevdiği elde tutma döneminin ‘sonsuza kadar’ olduğunu söylese de Berkshire'ın portföyünün son zamanlarda alım satım döngüsüne girdiği görülüyor. Berkshire'ın, Apple hisselerini azaltmanın yanı sıra StoneCo, Markel Group, Globe Life ve D.R.'deki pozisyonlarından da çıktı ve Horton'un yanı sıra HP ve Paramount Global'deki hisselerini de önemli ölçüde azalttı.

Klein, Apple hisselerinin, şirket yapay zeka planları hakkında daha fazla bilgi paylaşana kadar piyasada geride kalacağını düşünüyor ve bunun Haziran ayında Dünya Yazılım Geliştiricileri Konferansı'nda (Worldwide Developers Conference - WWDC) gerçekleşebileceğini tahmin ediyor.

Karşıt görüş

Wedbush Securities'in kıdemli hisse senedi araştırma analisti Dan Ives ise, durumu güçlü bir satın alma fırsatı olarak değerlendiriyor ve Apple'ın hisselerine hisse başına 250 dolarlık bir fiyat hedefi veriyor ve buna kanıt olarak, iPhone yükseltme döngüsündeki yoğun bastırılmış talebi ve yapay zekanın nihayet Kaliforniya’da yani Apple’ın düzenleyeceği konferansta geleceği yönündeki yüksek beklentileri öne sürüyor.

Apple'da uzun vadeli yatırımı bulunan yatırımcılar için kısa vadeli endişeleri göz ardı edip rotada kalmanın büyük getirisi bulunuyor. Geçen beş yılda şirketin hisseleri yüzde 267'den fazla kazanç elde etti. Apple’ın 1984 yılındaki ilk halka arzından bu yana hisselerini satın alıp elde tutacak kadar şanslı yatırımcılar ise yüzde 142.000'in üzerinde bir kazanç elde etmiş durumda.

13F raporu (Form 13F), Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) düzenlemelerine göre, yönetim altındaki tüm öz sermaye varlıklarını listeleyen, 100 milyon doların üzerinde varlık kontrolüne sahip ‘kurumsal yatırım yöneticileri’ tarafından SEC'e sunulan üç aylık rapora deniliyor. 13F raporları çeyreğin bitiminden sonraki 45 gün içinde SEC’e teslim ediliyor. Dolayısıyla Berkshire'ın portföyüne ilişkin bir sonraki güncellemeleri bekleyen yatırımcıların muhtemelen Mayıs ortasına kadar beklemeleri gerekiyor.

Apple için kâbus senaryosu: Buffett hisse satacak mı?

 

Goldman Sachs, Apple hissesini dışladı

 

Apple CEO'sundan 'üretken yapay zeka' açıklaması

 

Apple, elektrikli otomobil çalışmalarını iptal ediyor

 

Buffett’ın Apple planı

 

Yatırımcı Warren Buffet, Apple sattı, Chevron aldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ KODUŞ19 Mart 2024 17:02

    Bence akıllı adam.Apple mi kaldı başka markalar yakaladı apple ....artık cep telefonları doyum noktasına gelmiştir.