E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street daha güçlü ekonomik verilere hazırlanıyor---

Wall Street daha güçlü ekonomik verilere hazırlanıyor

Wall Street daha güçlü ekonomik verilere hazırlanıyor
23 Şubat 2024 - 11:05 borsagundem.com

Wall Street, ABD ekonomisine dair güçlü verilerin devam edeceğini düşünüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de gelecek haftaya ekonomik veriler damga vuracak. Dördüncü çeyrek GSYİH’sına dair ilk revizyon ve enflasyon verileri, Wall Street başta olmak üzere tüm piyasaların gündeminde olacak.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, ABD’de gelecek hafta açıklanacak büyüme ve enflasyon verilerinin, ABD ekonomisinin son 20 yılın en yüksek faiz oranlarının ağırlığı altında ezilip ezilmeyeceğine dair ipuçlarını vermesi bekleniyor.

İnişli çıkışlı bir yol

MarketWatch’tan Vivien Lou Chen’in haberine göre, Wall Street gelecek hafta daha güçlü gelmesi beklenen ABD büyüme revizyonuna ve enflasyon verilerine hazırlanıyor. Dördüncü çeyrek GSYİH'sına ilişkin ilk revizyon Çarşamba günü yapılacak ve ardından Perşembe günü Fed'in tercih ettiği enflasyon göstergesi açıklanacak. Bu verilerin, ABD ekonomisini bir resesyonun mu yoksa Goldilocks senaryosunun mu beklediğine dair işaretler vereceği düşünülüyor.

Ekonomist Daniel Silver'a göre, JPMorgan, 2023’ün son üç ayında GSYİH izleme tahminini hükümetin geçen ay yayınladığı ilk tahminden farklı olarak yüzde 3,3'e yükseltti. Bu arada, Morgan Stanley ise, gıda ve enerjiyi hariç tutan Ocak ayı çekirdek enflasyonun Aralık ayındaki yüzde 0,2'ye kıyasla aylık bazda yüzde 0,4 civarında gelmesini bekliyor ve enflasyonun 2024 yılı için yıllık yüzde 2,3 seviyesine doğru ‘inişli çıkışlı bir yolda kalması’ gerektiğini söylüyor.

Ekonomi ne kadar güçlü kalabilecek

Baltimore merkezli Facet'in yatırım sorumlusu Tom Graff ise, “Hepimizin yapmaya çalıştığı şey, faiz oranları bu kadar yüksekken ekonominin ne kadar süre bu kadar güçlü kalabileceğini anlamak” diyor.

Graff, Fed faiz oranı için mevcut yüzde 5,25 ila yüzde 5,5 hedefine atıfta bulunarak, “Fed, faiz oranlarının olması gereken yeriyle ilgili olarak yeni normun bu olduğunu söyleyebilir. Hisse senetleri için bu, tüm yükün, bu yıl tüm suyu taşıyan kazançların üzerinde olduğu ve tahviller açısından bu muhtemelen uzun vadeli getirilerde bir miktar yukarı yönlü risk olduğu anlamına geliyor” şeklinde konuşuyor.

Hisse senetlerinde yükselişe devam

S&P Global anketi ise, ekonominin bu ay ortalamanın üzerinde bir oranda büyüdüğünü ortaya koyuyor. Bu veriler, Şubat ortasında beş haftanın en düşük seviyesi olan 201.000'e düşen haftalık işsizlik yardımı başvurularıyla birlikte, 10 yıllık Hazine getirisini neredeyse üç ayın en yüksek seviyesinde tutmuş durumda. Bu süreçte, ABD hisse senetleri, yatırımcılar arasında teknolojiye bağlı bir iyimserlik dalgası üzerine yükselişini sürdürürken Dow Jones Endüstriyel Ortalaması tarihte ilk kez 39.000 puan eşiğinin üzerinde kapanmayı başardı.

Şubat ayı, Ocak ayının 353.000 kişilik şaşırtıcı tarım dışı istihdam artışı ve beklenenden daha sıcak gelen tüketici fiyatları endeksi raporu gibi bir dizi sağlam ABD verisini beraberinde getirdi.

Graff, “İyi bir ekonomik büyüme herkes için iyidir. Kazançlar güçlü kaldığı sürece hisse senetlerinde yükselişe devam edeceğim. Enflasyonun yüzde 3 ya da yüzde 4 aralığına anlamlı bir yükseliş göstermesi herkesi endişelendirir ancak yıl sonunda yüzde 2,5 civarında bir seviye görürsel ve bu iyi bir ekonomik büyümeyle birlikte gelirse, hisse senetleri iyi bir performans sergileyecektir” diyor.

Enflasyon çelmesi boğa piyasasını yenemedi

 

Goolsbee'den enflasyon ve faiz mesajı

 

Campbell Harvey: Fed enflasyon raporuna rağmen faizleri indirmeli

 

Wall Street'e göre piyasalar enflasyon raporuna aşırı tepki veriyor

 

Yellen: ABD ekonomisi büyümeye devam etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)