E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaUBS de borsada rekor bekleyenler kervanına katıldı---

UBS de borsada rekor bekleyenler kervanına katıldı

UBS de borsada rekor bekleyenler kervanına katıldı
09 Ocak 2024 - 14:13 borsagundem.com

Bu yıl borsalarda rekor bekleyen Wall Street devlerine UBS de katıldı.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları 2023 yılını sürpriz ama güçlü bir ralliyle tamamladı. ABD hisse senedi piyasaları 2024 yılına düşüşle başlamış olsa da, bu yıl rekor seviyelerin görüleceği beklentisi hala geçerliliğini koruyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, UBS de, 2024 yılında, yeni S&P 500 rekoru çağrısında bulunan Wall Street stratejistlerine katıldı.

Borsada yeni zirve ve Mayıs ayında faiz indirimi beklentisi

MarketWatch’tan Joseph Adinolfi’nin haberine göre, S&P 500 Endeksi, 2023'ün son işlem günlerinde rekor kapanışı kıl payı kaçırmış olsa da gelecek öngörüleri olumlu seyrediyor. UBS Group'un varlık yönetimi kolundaki strateji uzmanlarından oluşan bir ekip, Wall Street'te hisse senetlerinin yıl sonundan önce rekor seviyeye ulaşmasını bekleyen ve sayıları giderek artan koroya katılarak S&P 500 Endeksi için 2024 fiyat hedefini yükseltti.

UBS Global Wealth Management Yatırım Sorumlusu Mark Haefele, paylaştığı notta, “Ekonomik yumuşak inişe dair temel senaryomuza artık daha güçlü bir inancımız var ve Fed'in muhtemelen Mayıs ayından itibaren bu yıl dört kez faiz indirimine gideceğini öngörüyoruz. Aralık S&P 500 hedefimizi 5.000 puana yükselterek Cuma günkü kapanış fiyatı olan 4.697 puanın yüzde 6,4 oranında artış öngörüyoruz” diye yazıyor.

S&P 500 Endeksi 2023 yılını yüzde 24'ten fazla bir oranda yükselişle tamamladı ve son işlem günü olan 29 Aralık'ı, 3 Ocak 2022'de görülen 4.796,56 puanlık rekor kapanışın yalnızca yüzde 0,6 oranında altında tamamladı.

İş gücü raporunun etkisi

Haefele ve ekibi revizyonlarını kısmen Cuma günü açıklanan iş raporuna dayandırıyor. Veriler ABD ekonomisinin Aralık ayında 200.000'den fazla iş eklediğini gösterse de, önceki iki aya ait rakamlar 71.000 daha düşük olarak revize edilmiş durumda. Ortalama saatlik kazançlar beklenenden fazla artarken, veriler ortalama çalışılan saat sayısının azaldığını gösteriyor. Bu da artan ücretlerin enflasyonist baskıların yeniden hızlanmasına katkıda bulunmayacağı yönündeki beklentileri güçlendiriyor.

Haefele ve ekibi, “Ücret artışının daha da düşmesini beklemek için nedenler görüyoruz. Geçen hafta başında açıklanan veriler, JOLTS anketine göre işlerini bırakan çalışanların oranının Kasım ayında pandemi öncesi seviyesinin de altına inerek yüzde 2,2'ye düştüğünü gösterdi. UBS ekibi olarak, çalışanların daha yüksek maaşla daha iyi rollere geçme yeteneklerine olan güvenlerinin azaldığını gösteriyor olabileceğini düşünüyoruz” diye yazıyor.

Tüketim güçlü kalacak

İşsizliğin hala yüzde 4'ün altında olması nedeniyle UBS, tüketimin güçlü kalmasını bekliyor. Ekonomistler işsizlik oranının Aralık ayında yüzde 3,8'e yükselmesini bekliyordu ancak oran yüzde 3,7'de sabit kaldı. Bu, UBS'in ekonomik hesabında önemli bir faktör olarak öne çıkıyor.

Haefele ve ekibi, “2024'te işsizlik oranında hala ılımlı bir artış bekliyoruz ancak artan işsizlik korkusunun zor günlerde tasarruflarda keskin bir artışa ve buna paralel olarak hane tüketiminde keskin bir düşüşe neden olmasını beklemiyoruz” diyor.

İstihdam yaratma konusundaki güçlü manşetlere rağmen UBS ekibi şunları söylüyor: “Kademeli soğumaya doğru bir eğilim görmeye devam ediyoruz. Bu, tahvil ve hisse senedi piyasalarında Cuma günkü ilk olumsuz tepkinin daha sonra neden tersine döndüğünü açıklamaya yardımcı oluyor.”

Uzun vadeli tahvillere geçiş önerisi

Ekip, portföylerinin önemli bir kısmını hâlâ nakit olarak tutan UBS müşterilerine paralarını hızlı bir şekilde değerlendirmelerini tavsiye ederek yakın geçmişe göre cazip getirilere sahip uzun vadeli tahvilleri öneriyor.

Dahası, UBS ekibi, borsanın ekonomik büyümenin yavaş olduğu bir dönemde daha iyi performans göstermesi muhtemel olan köşelerini tercih ediyor. Ekip, yatırımcılara kaliteli hisse senetlerine odaklanmalarını, güçlü bilançolara sahip ve kazanç artışı sağlama konusunda itibar sahibi şirketlere yatırım yapmalarını öneriyor.

Dow Jones Market Data'ya göre, ABD hisse senetleri geçen hafta düşerek S&P 500 Endeksi’nin yaklaşık 20 yılın en uzun dokuz haftalık galibiyet serisini sonlandırdı. Analistler, bunda, 2024’ün ilk işlem haftasında hisse senetlerinin geri çekilmesine neden olan çeşitli faktörleri sorumlu tuttu.

2024’te yatırımcılar neden boğa piyasası bekliyor?

 

JPMorgan: 2024’te hisse iştahı azalabilir

 

2024 yapay zeka odaklı hisse senetlerinin yılı mı olacak?

 

'Muhteşem Yedili' 2024’te de aynı performansı gösterebilecek mi?

 

Wall Street 2024’te borsada belirsizlik görüyor

 

2024’te boğa piyasasını tehdit eden 5 büyük risk

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)