E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa Traderların en büyük endişe kaynağı likiditeye erişim---

Traderların en büyük endişe kaynağı likiditeye erişim

 Traderların en büyük endişe kaynağı likiditeye erişim
06 Şubat 2024 - 08:00 borsagundem.com

JPMorgan anketine göre traderların endişelerinin başında likiditeye erişim geliyor.

Amerikan yatırım bankası ve finansal hizmetler holding şirketi JPMorgan Chase & Co. elektronik ticaret anketine göre, güvenilir likidite kaynakları, bir başka türbülans yılına hazırlanan traderların aklının en başında yer alıyor.

Kurumsal traderlarla yapılan yıllık ankete göre, dalgalı piyasaların üst üste ikinci yıl da en büyük günlük zorluk olacağı tahmin ediliyor. Likiditeye erişim, mevzuat değişikliği ve veri maliyetlerinin önünde piyasa yapısıyla ilgili en büyük endişe kaynağı.

Varlık sınıfları arasındaki dalgalanma son dönemdeki dalgalanmalara kıyasla nispeten sınırlı kalsa da, küresel ekonominin başka bir şokla karşılaşması halinde dalgalanmanın artabileceğinden endişe ediliyor. Piyasalar Fed ve ECB'nin faiz oranlarını 100 baz puanın üzerinde düşüreceğini fiyatlıyor, ancak ankete göre 2024 yılında piyasalar üzerinde en büyük etkiyi enflasyon yaratacak. İkinci sırada ABD seçimleri yer alıyor. Dünya genelinde yapılacak diğer oylamalar ve artan jeopolitik riskler de cabası.

JPMorgan'ın küresel makro e-ticaret başkanı Chi Nzelu, bazı durumlarda yatırımcıların likidite sağlayıcılarını daha az sayıda "değişken piyasalarda önemli miktarda hareket etmeniz gerektiğinde güvenilir karşı taraflara" yoğunlaştırmak istediklerini söyledi.

Başarısız trader’ların 10 ‘kötü alışkanlığı’

 

Ev tabanlı trader’lar için 4 ipucu

 

‘Day trader’lar için başarının 12 kuralı

 

‘Day trader’lar rekor hızla satışa geçiyor

 

Dünyanın en büyük petrol traderı, Rus petrolünün ticaretini durduruyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)