E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSEC'ten ortaklık anlaşmalarına sert kurallar---

SEC'ten ortaklık anlaşmalarına sert kurallar

SEC'ten ortaklık anlaşmalarına sert kurallar
25 Ocak 2024 - 07:55 borsagundem.com

SEC, birleşme amaçlı ortaklık anlaşmalarına karşı daha sert kurallar getirecek

Wall Street'in temel düzenleyici kurumu, yeni düzenlemelerle birleşme amaçlı 'Blank-Check' ortaklıklar üzerindeki denetimini sıkılaştırıyor.

Kovid-19 salgını sırasında geleneksel ilk halka arzlara bir alternatif olarak yükseldikten sonra, 'Blank-Check' şirketleri şimdilerde gözden düştü. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) yeni kuralları, anlaşmaların sponsorlarını, süslenmiş ifadeler nedeniyle yatırımcılar tarafından dava edilmekten koruyan yasal korumaları iptal ediyor ve bu ilgiyi daha da azaltabilecek bir hamle olarak değerlendiriliyor. Kurum tarafından çarşamba günü yayınlanan rehber ilkeler de anlaşmaların bir yıl gibi kısa bir sürede sonuçlandırılması yönündeki baskıyı artırabilir.

Başka şirketleri satın alabilmek için para toplamak amacıyla borsalara kote olan blank-check şirketleri, halka açılmanın daha hızlı ve potansiyel olarak daha ucuz bir yolu olarak lanse edildi. Ancak uzun zamandır bu anlaşmaların çıkar çatışmalarıyla dolu olabileceği ve geleneksel halka arz sürecinin bir sonu anlamına geldiği gibi eleştirilerin hedefinde yer alıyorlardı.

SEC Başkanı Gary Gensler, "Bir şirketin halka açılmak için alternatif bir yöntem kullanması, yatırımcılarının zaman içinde test edilmiş yatırımcı korumalarını daha az hak ettiği anlamına gelmez" dedi.

SEC'in X hesabının nasıl ele geçirildiği ortaya çıktı

 

SEC başkanından kripto uyarısı

 

SEC'in hisse geri alım kuralı iptal edildi

 

SEC’i bile şaşırtan dolandırıcılık açığa satışla ortaya çıktı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)