E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSEC'in hisse geri alım kuralı iptal edildi---

SEC'in hisse geri alım kuralı iptal edildi

SEC'in hisse geri alım kuralı iptal edildi
20 Aralık 2023 - 07:59 borsagundem.com

ABD mahkemesi SEC'in hisse geri alım kuralını salı günü iptal etti.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) şirketleri hisse geri alım planları hakkında daha fazla ayrıntı açıklamaya zorlama teklifi, kurumun hakimlerin zorunluluktaki "kusurlar" olarak adlandırdığı noktaları mahkemenin verdiği son tarihe kadar düzeltememesinin ardından salı günü federal bir temyiz mahkemesi tarafından iptal edildi.

Karar, bu yılın başlarında SEC tarafından 3'e karşı 2 oyla kabul edilen kuralı engellemek için dava açan en büyük iş dünyası lobi grubu olan ABD Ticaret Odası için bir kazanım oldu. Kural, 2022 yılında yaklaşık 950 milyar dolara ulaşan günlük geri alımların üç ayda bir ya da altı ayda bir sayısal olarak açıklanmasını gerektiriyordu.

Ekim ayında ABD Beşinci Temyiz Mahkemesi yargıçları SEC'e "kuraldaki hataları düzeltmesi" için 30 gün süre vermiş, SEC'in kural koyma sürecinde Oda'nın yorumlarına yanıt vermeyerek İdari Usul Yasası'nı ihlal ettiğini ve "uygun bir maliyet-fayda analizi yapmadığını" belirtmişti.

SEC’i bile şaşırtan dolandırıcılık açığa satışla ortaya çıktı

 

SEC, kripto para borsası Kraken'i dava etti

 

SEC Başkanı'ndan Bitcoin açıklaması: Menkul kıymet değil

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)