E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaRobert Kiyosaki: Nakit hala çöp---

Robert Kiyosaki: Nakit hala çöp

Robert Kiyosaki: Nakit hala çöp
25 Nisan 2023 - 17:46 borsagundem.com

Nakit paranın çöp olduğunu söyleyen Robert Kiyosaki, gerçek para olarak Bitcoin’i işaret ediyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Çok satan kişisel finans yazarı ve yatırımcı Robert Kiyosaki, nakit paranın çöp olduğunu iddia ediyor ve gerçek para olarak Bitcoin’i lanse ediyor.

Nakit çöptür

Insider’dan Zahra Tayeb’in haberine göre, çok satan kişisel finans kitabı “Zengin Baba Yoksul Baba”nın da yazarı olan yatırımcı Robert Kiyosaki, "nakit çöptür" sloganını iyiden iyiye benimsemiş görünüyor. Kiyosaki, gerçek para olarak ise Bitcoin, gümüş ve altını işaret ediyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Kiyosaki, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, “Altın çöküyor. Saygı duyduğum Steve Van Meter, altının 1000 dolara düşeceğini tahmin ediyor. Piyasaların altının yükselmesini beklemekten yorulduğunu belirtiyor. Altın 1000 dolara düşerse daha fazla alırım. Ben tüccar değil yatırımcıyım. Benim için gerçek para altın, gümüş ve Bitcoin, nakit ise çöp” diye yazıyor.

Kiyosaki, bir zamanlar dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin’i spekülatif bir oyun olarak nitelendirmişti. Kiyosaki daha önceki bir tweet'inde, şu anda kargaşa içinde olan ABD finansal sistemine kıyasla harici bir kurum tarafından kontrol edilmediği için ve merkezi olmayan nitelikleri nedeniyle Bitcoin’i şimdi ‘çok seviyor.’ Fikirleri sıklıkla değişen Kiyosaki, ABD’de enflasyon geçen yıl son 40 yılın en yüksek seviyelerine ulaşırken 'ton balığı'nı altın, gümüş ve Bitcoin'den daha iyi bir yatırım aracı olarak tanıtmıştı.

Dolar karşıtı

Kiyosaki'nin “nakit çöptür” yaklaşımı, Fed'in geçtiğimiz yıl enflasyonu ehlileştirmeyi amaçlayarak izlediği agresif faiz oranı artışı politikasının ardından doların yüksek getirilerine ısınan Ray Dalio ve Wall Street analisti Jim Bianco da dahil olmak üzere diğer piyasa uzmanlarının son görüşleriyle çelişiyor.

Artan faiz oranları, banka hesaplarından ve para piyasası fonları gibi diğer faiz getiren finansal araçlardan elde edilen getirileri artırdığı için harcama yerine tasarrufu teşvik ediyor. Ancak artan borçlanma maliyetleri, mal ve hizmetlere olan talebin düşmesine de yol açarak ekonomiyi yavaşlatabiliyor ve hisse senedi ve benzeri diğer riskli varlıkların fiyatını aşağı çekebiliyor.

Kiyosaki’nin bu kehaneti de gerçekleşecek mi?

 

Kiyosaki: Küresel ekonomi dev bir balon

 

Kiyosaki: Dolara güven sıfırlanacak, Bitcoin 500 bin dolar olacak

 

Jim Bianco: Nakit artık çöp değil

 

‘Nakit yastığı’ oluşturmak neden önemli?

 

BofA: Yatırımcılar nakite yöneldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Altın26 Nisan 2023 14:58

    Merkez bankaları fiziki altın tuttukça alatın her zaman para olmaya devam eder. Öyle 1000 dolar yuyduruk desdeksiz laflar. Hele birde kriz çıkar sisteme güven kaybolursa görürsün bitcoini.

  • Takdir25 Nisan 2023 22:37

    Hst her karşı geldinizde sonsuz yok olacaksınız ezileceksiniz dolar Tanrının gücüdür nakitidir

  • Bik25 Nisan 2023 19:36

    Nakit dolar Türkiye'de Kral, Euro Prens, Sterlin Kraliçe.