E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKiyosaki’nin bu kehaneti de gerçekleşecek mi?---

Kiyosaki’nin bu kehaneti de gerçekleşecek mi?

Kiyosaki’nin bu kehaneti de gerçekleşecek mi?
24 Mart 2023 - 18:21 borsagundem.com

Uzun süredir hisse senedi piyasalarında çöküş bekleyen Kiyosaki, yatırımcıları yeniden uyarıyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD hisse senedi piyasalarında belirsizlik sürüyor. Yükseliş ve düşüş öngörülerinin aynı anda dillendirildiği belirsizlik döneminde istikrarlı şekilde düşüş öngören yatırımcılar da bulunuyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, çok satan 'Zengin Baba Yoksul Baba’ kitabının yazarı Robert Kiyosaki yatırımcıları bir kez daha uyarıyor: Hisse senedi ve konut piyasasının çökmesine hazır olun; buna ABD ekonomisini de ekleyin.

Türev piyasaların da başı dertte

Insider’dan Theron Mohamed’in haberine göre, kişisel finans yazarı Robert Kiyosaki, artan faiz oranlarının baskısı altında varlık fiyatlarının çökeceğini düşünüyor. Kişisel finans gurusu, “Faiz oranlarını yükseltmek hisse senetlerini, bonoları, konut piyasasını ve ABD dolarını çökertecek” diyerek devasa türev piyasasının da patlamasını beklediğini belirtiyor.

Fed gösterge faiz oranını 25 baz puan artırarak, bir yıl önceki yüzde 0’lık seviyesinden yüzde 4.75'e yükseltti. ABD Merkez Bankası'nın hedefi, yüksek oranlar harcama yerine tasarrufu teşvik ettiği ve borçlanma maliyetlerini yükselttiği için enflasyonu soğutmak. Ancak faiz artırımının varlık fiyatlarını aşağı çeken, durgunluk riskini artıran ve talebi azaltan bir etkisi de bulunuyor.

Kiyosaki, Fed'i bir çöküşü savuşturmak için hem oranları yükseltmekle hem de ekonomiyi parayla doldurmakla suçluyor. Kiyosaki yatırımcılara, yükselen fiyatlara ve ABD Doları’nın zayıflamasına karşı korunmak için değerli metaller ve kripto para birimlerini satın almalarını tavsiye ediyor.

Kehanetleri bir bir tutuyor

Kiyosaki, takipçileriyle paylaştığı tweet’te, “Para biriktirmek ve iyi çeşitlendirilmiş bir hisse senedi, tahvil, yatırım fonu ve ETF portföyüne yatırım yapmak riskli bir tavsiye” diyor ve ekliyor: “Fiyatlar yükselip alçalsa da hala altın, gümüş ve Bitcoin'in istikrarsız zamanlar için en iyisi olduğuna inanıyorum.”

The Rich Dad Company'nin de kurucusu olan Kiyosaki, 18 aydan uzun bir süredir destansı bir piyasa çöküşü ve büyük bir durgunluk konusunda alarm veriyor. Bu tahminler henüz gerçekleşmemiş olsa da, son yorumlarından birkaçı inkar edilemez bir şekilde kehanet niteliği taşıyor.

Hatırlanacağı üzere, devasa bir para çekme dalgası sonrası Silicon Valley Bank’in iflas etmesinden ve federal hükümet tarafından kontrol edilmeye başlamasından bir haftadan fazla bir süre önce Kiyosaki şu tweet’i paylaşmıştı: “Sırada bankalar mı var?”

Kiyosaki, 13 Mart tarihinde katıldığı bir televizyon programında ise “Sıradaki bankanın Credit Suisse olduğunu düşünüyorum” demişti.

Leon Cooperman: Borsalar uzun süre yeni zirve yapmayacak

 

'Sert iniş' ihtimali artıyor

 

BlackRock: Borsada dip aramak için henüz çok erken

 

Jeremy Grantham: Borsalar yüzde 50 düşecek

 

Paul Krugman: Resesyonun eli kulağında

 

Kiyosaki: Küresel ekonomi dev bir balon

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Deutz bank 26 Mart 2023 18:07

    Bizim piysaya bakinca son 5 yılda %66 civarindaki yabanci orani %28,66 gibi oranlara kadar geriledi zaten. Amerikada banka krizi oldu ve 3 banka iflas etti sanırım, sonrasında isviçre bankasında baş gösterdi. Ama bu olanlar sonrasında muhtemelen denetimler sıklaştı. Deutz bank diyorlar ama bu Alman bankasının duzelmesi için son yillarda baya değişiklikler yapti banka yönetimi. Son gelen bilançoda zarar olayını bitirmiş ve kâr açıklamış görünüyor. Yani Deutz bank artık hatalarini düzeltmiş olabilir. Zaten Alman hükümeti de bu bankanin üzerine baya duruyor. Ben Deutz bank in batacagini zannetmiyorum. Umarım bu kriz derinleşmez ve cabuk toparlanma yaşarız

  • Xz26 Mart 2023 08:12

    Bazı tahminler tuttu diye herkes kahin oldu

  • 007 james25 Mart 2023 07:32

    Sadece bir kehanet adi ustunde bilemez

  • Nuri 25 Mart 2023 05:34

    Sallamak bedave.milletin parasını çarpma derdinde ağam

  • H. V. MALKOÇOĞLU ASKEROV25 Mart 2023 01:12

    PEKDE YAKIN OLMAYAN BİR ZAMANDA ÜCRETLER NE KADAR ARTARSA ARTSIIN NÜFUSLARIN ÇOĞU NORMAL. BESLENEMİYECEK. MUTLU İNSAN AZ OLACAK İDARECİLER ÇOK ZORLANA CAK GİBİ GÖRÜNÜYOR....