E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarKiyosaki: Dolara güven sıfırlanacak, Bitcoin 500 bin dolar olacak---

Kiyosaki: Dolara güven sıfırlanacak, Bitcoin 500 bin dolar olacak

Kiyosaki: Dolara güven sıfırlanacak, Bitcoin 500 bin dolar olacak
15 Şubat 2023 - 15:44 borsagundem.com

Finans piyasalarında bir çöküş bekleyenlerin sayısı giderek artıyor. Ünlü finans yazarı Robert Kiyosaki, iddialı öngörülerine bir yenisini daha ekliyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Piyasaları devasa bir çöküşün beklediğini öne süren ünlü finans yazarı Robert Kiyosaki, sahte para olarak nitelendirdiği ABD Doları’na duyulan inancın yerle bir olacağını söylüyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, ABD Doları’nı sahte para olarak tanımlayan Kiyosaki, altın ve gümüşü Tanrı’nın, Bitcoin’i ise insanların parası olarak nitelendiriyor.

Bitcoin 500.000 dolara ulaşacak

Bitcoin.com’dan Kevin Helms’in haberine göre, çok satan kişisel finans kitabı ‘Zengin Baba Yoksul Baba’nın da (Rich Dad Poor Dad) yazarı olan ünlü finans yazarı Robert Kiyosaki, Bitcoin fiyatının 2025 yılına kadar 500.000 dolara ulaşacağı tahminini paylaştı. Aynı dönemde altının 5.000 dolara ve gümüşün 500 dolara ulaşmasını bekleyen Kiyosaki ayrıca ‘dev bir çöküş'ün yaklaştığı ve bir depresyonun mümkün olduğu konusunda da yatırımcıları uyardı.

Twitter üzerinden Bitcoin, altın ve gümüş hakkındaki son tahminlerini paylaşan Kiyosaki, “Dev çöküş yaklaşıyor. Depresyon mümkün. Fed milyarlarca dolar sahte para basmak zorunda kaldı. 2025 yılına kadar altın 5.000 dolara, gümüş 500 dolara ve Bitcoin 500.000 dolara yükselecek. Neden? Çünkü ABD Doları’na yani sahte paraya olan inanç yerle bir olacak. Altın ve gümüş, Tanrı'nın parasıdır. Bitcoin ise insanların. Kendine iyi bak” dedi. Kiyosaki daha önce de altın, gümüş ve Bitcoin’in gerçek para, ABD Doları’nın ise sahte para olduğunu söylemişti.

Küresel resesyon

Ocak ayında, artan iflaslar, işsizlik ve evsizlik konusunda uyarıda bulunarak küresel bir durgunlukta olduğumuzu söyleyen Kiyosaki, altının 2023 yılında 3.800 dolara, gümüşün ise 75 dolara çıkacağını tahmin etmişti. Aralık ayında da açıklama yapan Kiyosaki, Fed trilyonlarca dolar bastığında altın, gümüş ve Bitcoin sahiplerinin daha da zenginleşeceğini söylemişti. Bitcoin şu an 22.800 dolardan işlem görürken ons altın 1.869 dolardan, gümüş ise 22.23 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Kiyosaki yalnız değil

Bitcoin fiyatı konusunda iyimser olan tek kişi Kiyosaki değil. Kripto odaklı yatırım şirketi Pantera Capital kısa süre önce bir sonraki boğa piyasası döngüsünde olduğumuzu iddia etmişti. Yatırım danışmanlığı şirketi Ark Invest de Bitcoin'in multitrilyon dolarlık bir piyasa olmasını beklediğini ve Bitcoin’in 1,48 milyon dolara ulaşabileceğini tahmin etmişti.

Kiyosaki, devasa bir çöküş konusunda uyarıda bulunsa da yatırımcılara paniğe kapılmamalarını tavsiye etmeyi de ihmal etmedi. Daha fazla altın, gümüş ve Bitcoin almayı planladığını sözlerine ekleyen ünlü yazar, daha önce de Bitcoin yatırımcısı olduğunu ve yeni dipleri alım fırsatı olarak gördüğünden daha da heyecanlandığını belirtmişti.

FTX’in çöküşünden Bitcoin sorumlu tutulamaz

 

Ekonomik kriz yaklaşıyor, güvenli liman neresi olacak?

 

Altın mı, kripto mu? Güvenli liman hangisi?

 

Ray Dalio: Geleceğin parası Bitcoin olmayacak

 

Cathie Wood: Bitcoin 2030’a kadar 1,5 milyon dolar olacak

 

Kriptoda stablecoin krizi: Binance USD’nin basımı durduruluyor mu?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali16 Şubat 2023 09:16

    Kul yapımı para. Altın en makbulü

  • Gercekler16 Şubat 2023 07:04

    Boş yapıyor. Coinlerin hepsi çöp olacak. Operasyon bitti, coinler bitti.. (sahte paralarınüreyip üretip insanlara satıp gercek paraları kasalarına doldurdurdular) Boşaltma aşamadında alttan kadrmeler desteklenerek fiyat yükseltiliyor veya yukarıda tutuluyordu. Yedirme işi bittimi olay bitti..

  • MERHALET KUŞUÖTMEZ15 Şubat 2023 22:21

    Bitcoin lerin 1000 $ geleceğini söylüyorlar sen neden bahis ediyorsun.Demek ki ellerinde daha çok bitcoinler var boşaltamamış.

  • Öneri güleni15 Şubat 2023 22:02

    Hazırlıklar yapılayi tekrar 70 bin usd den 14 bin şimdi de gel gel yapıp bir tokat daha

  • Hüseyin ÇAKIR 15 Şubat 2023 20:30

    Sarhoşken mesaj attığı için bu akşam özür diledi sayın Kiyosaki...

  • Dunya 15 Şubat 2023 19:42

    Ya nasıl iş dolor sıfır olacak 500 bın dolor olacak anlamadım

  • Dr15 Şubat 2023 18:51

    Yanlanciyi ,,...,...,...........

  • Bik15 Şubat 2023 16:30

    Robert Kiyosaki, kurduğu şirketleri iflas ettirmiş. Kripto varlıklara el attıysa sonu belli.

  • koduş ali haklı 16 Şubat 2023 07:52

    abijim nerden buluyonuz bu haberleri adam dememiş zaten kafayı bulmuş meğer başka boyurta gemiş o an ordan demiş .

  • ALİ KODUŞ15 Şubat 2023 16:47

    NEREDEN UYDURDUN NEREDEN BÖYLE YORUM YAPTIN ADAMIN TÜM YOTUBE DEKİ VİDOLARINI İNCELEDİM BÖYLE BİR AKILLI ADAM HİÇ İFLAS EDERMİ.SENİN BEYNİN İFLAS ETMİŞ BENCE.BÖYLE BİR HABERE RASTLAMADIM.