E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPandeminin kaybedenleri fon yöneticilerini zengin etti---

Pandeminin kaybedenleri fon yöneticilerini zengin etti

Pandeminin kaybedenleri fon yöneticilerini zengin etti
22 Haziran 2021 - 17:40 borsagundem.com

Pandemi sürecinde olağanüstü bir şekilde düşüş gösteren hisse senetleri ABD’de korona virüsün etkilerinin azalmasıyla yeniden yükselişe geçiyor. Fon şirketleriyse bu şirketlere yaptıkları yatırımların getirilerini topluyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Geçtiğimiz yıl korona virüs sebebiyle tüm dünyanın karantinaya girmesinin ardından hedge fonları yatırımlarını pandemiden en çok zarar gören şirketlere kaydırdılar. Pandeminin etkilerinin yavaşlamasıyla birlikte bu yatırımlar meyve vermeye başladı.

Hedge fonu danışmanlık şirketi PivotalPath’e göre Kovid-19’dan büyük ölçüde etkilenen şirketlerin bazıları bağlı oldukları sektörlerin en büyük isimleriydi. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre sosyal mesafe önlemleri ve korona virüs kısıtlamalarının ardından pandemi mağduru sektörlerdeki şirketlerin bazılarında nakit akışı tamamen durdu. Ancak ABD’de pandemi sürecinin sona ermesiyle oteller, kumarhaneler, kurvaziyer gemi rotaları, restoran zincirleri ve tema park şirketleri tüketici talebinin yoğunlaştığı alanlar haline geldi.

Bloomberg International’ın haberine göre PivotalPath CEO’su Jon Caplis konuyla ilgili açıklamasında, “Hedge fonlarının tamamının teknoloji hisselerine ve gözlerden uzaktaki hisse senetlerine para yatırdığına dair popüler inanışa karşın hedge fonların çoğunluğu pandemi mağduru hisse senetlerine yatırım yaptıkları veya bu hisselerdeki yatırımlarını artırdıkları için para kazandı. Fonlar çok fazla miktardaki paranın geri geleceğini gördü” ifadelerine yer verdi.

Caplis bazı fonların çalışanların evde kaldığı süreç içerisinde patlama yapan video konferans uygulaması Zoom gibi şirketlerin hisselerine yatırım yaptığını ve bu hisselerden elde edilen kazançların da fonları ortalama seviyelerde tuttuğunu söyledi. Fon yönetimi uzmanı söz konusu teknoloji yatırımlarının erken dönemlerde yapıldığına, büyük şehirlerin durma noktasına henüz gelmediği Şubat ve Mart aylarında bu hisselerde konumlandıklarına dikkat çekti.

Bu yatırımlar fonların satış dalgaları sırasında yara almamasını sağladı. Ancak Nisan ayında teknoloji hisseleri sıçrama yaptığında Caplis’e göre hedge fonları sosyal mesafe sürecinde kaybeden hisse senetlerine geri döndü veya var olan yatırımlarını güçlendirdi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yapılan bilgilendirme raporlarına göre milyarder fon yöneticisi Dan Sundheim’ın fon şirketi D1 Capital geçen yılın ikinci çeyreğinde kumarhane işletmecisi Las Vegas Sands şirketindeki uzun vadeli yatırımlarını %90 oranında artırdı. Las Vegas Sands 1 Nisan 2020’den bu yana hisse senetlerinden %50 getiri sağladı.

Bir diğer hedge fonu şirketi Viking Global Investors 2020’nin ikinci çeyreğinde ünlü restoran zinciri Darden Restaurants’ın hisselerinde pozisyon açtı. Bu yılın ilk çeyreğinde pozisyonunu kapatan fon şirketi bu yatırımdan büyük bir gelir elde etti. Darden hisseleri 1 Nisan tarihinden 31 Mart 2021 tarihine kadar iki katından fazla değer kazandı.

PivotalPath'in sosyal mesafe sürecinde kaybeden hisseleri topladığı 10 büyük şirketin bulunduğu endeks 1 Nisan 2020'den geçen ayın sonuna kadar %158 yükseliş gösterdi. Buna karşın sosyal mesafe döneminin kazananı olan hisselerin toplandığı Amazon, Netflix ve Zoom gibi şirketlerin bulunduğu endeksse %101 oranında yükseldi.

Caplis konuyla ilgili açıklamasında, “Hedge fonları değerinin altında olan hisseleri seçmekte gerçekten çok iyiler ve bu işi yapmayı yine başardılar” ifadelerini kullandı.

Borsada açığa satış yapan fon battı

 

Jim Cramer tüm Bitcoin varlıklarını sattı

 

Kurumsal yatırımcılar kripto para fonlarından çıkıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)